Україна. Їжа та Історія
Паперова книга | Код товару 1292821
Yakaboo 5/5
Автор
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко
Подивитися всі
Видавництво
їzhak
Мова
Українська
Рік видання
2021
Ілюстратор
Олена Старанчук, Оксана Сибидло
Кількість сторінок
288
Ілюстрації
Кольорові
Формат
230х295 мм

Усе про книжку Україна. Їжа та Історія

Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії «Україна. Їжа та Історія».

До книги увійшли науково-популярні тексти про історію національної кухні України, особливості регіональної кулінарної традиції та рецепти популярних страв. До роботи над рецептами було запрошено кухарів-професіоналів. Видання розкриває кулінарію України як частину нематеріальної культурної спадщини.

Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Розкриває потенціал кулінарної дипломатії та  вчить готувати страви, які закохують в Україну.

Характеристики
Автор
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко
Подивитися всі
Видавництво
їzhak
Мова
Українська
Рік видання
2021
Ілюстратор
Олена Старанчук, Оксана Сибидло
Кількість сторінок
288
Ілюстрації
Кольорові
Формат
230х295 мм
Рецензії
  •  
    книжка в кожен дім 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    ЇЇ просто мусить прочитати кожен українець та подарувати комусь з друзів іноземців. Ніяких тобі шароварів, глечиків чи масних жартів. Тут розмова про їжу відбувається серйозно, від людей які ґрунтовно вивчили тему, але живою легкою мовою. Просто і глибоко. Я замовляла книжку на сайті видавництва ЇжаКультура, ще раніше, хоча й сумнівалась через трохи кусючу ціну. Але, кожна гривня тут виправдана, текст+рецепти+фотографії все на найвищому рівні. Така світла і повітряна обкладинка, може скласти враження, ніби це тонка і легенька книжка. Але це не так, це справжній фоліант у суперобкладинці, яку якщо зняти ви побачите ще одну з назвою яка викарбувана золотом на матовій і якомусь особливо приємному на дотик папері. Тримаючи книжку в руках, не можу збагнути лише одного, чому за стільки років не було нічого подібного, щоб стильного, сучасного, але зі знаннями. З рецептів, ще нічого не готувала, але є різні по складності, впевнена кожен знайде у ній, як рецепт з дитинства, так і сучасний салат чи закуску, яку не соромно поставити перед найповажнішими гостями. Одним словом, рекомендую на всі 100%
  •  
    Найкраща книжка з історії української кухні 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Це найкрасивіше видання про їжу, яке я зустрічав в Україні. Раніше такі книжки привозив з відряджень, але ніколи не мав подібного видання, щоб подарувати колегам з інших країн. Аби був сучасний дизайн, текст без шаблонів і якоїсь радянської банальності з серії "родючих земель, щедрих господинь". Вишукано, стильно, легко і цікаво написано. Мені особливо сподобався розділ з кулінарної дипломатії, цей напрямок точно потрібно розвивати і нарешті забути про презентації української кухні в стилі "Солоха". Загуглив авторів, бо досі не чув про дослідників української кухні - Олену Брайченко та Ігоря Лиля - їх просвітницька і науково-популярна робота просто вражає. Єдине, що я не розумію, чому цієї книжки немає досі англійською мовою. Вона точно може стати класним подарунком, сувеніром, який не соромно подарувати найвибагливішому партнеру, англомовним друзям. Подібних книг у світі видається сотнями, і дуже гарно, що в Україні нарешті з'явилась перша своя такого рівня.
Купити - Україна. Їжа та Історія
Україна. Їжа та Історія
700 грн
Немає в наявності
 
Інформація про автора
Марина Гримич
Марина Гримич

Гримич Марина Віллівна — українська письменниця, доктор наук і засновниця видавництва «Дуліби». Народилася в місті Київ, 4 квітня 1961 року. Заміжня за Осташем Ігорем Івановичем, колишнім народним депутатом, нині Послом України в Лівані. Є дочка Наталія і син Данило. У 1983 році закінчила Київський державний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю слов'янознавство. У 20...

Детальніше

Рецензії Україна. Їжа та Історія

  •  
    книжка в кожен дім 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    ЇЇ просто мусить прочитати кожен українець та подарувати комусь з друзів іноземців. Ніяких тобі шароварів, глечиків чи масних жартів. Тут розмова про їжу відбувається серйозно, від людей які ґрунтовно вивчили тему, але живою легкою мовою. Просто і глибоко. Я замовляла книжку на сайті видавництва ЇжаКультура, ще раніше, хоча й сумнівалась через трохи кусючу ціну. Але, кожна гривня тут виправдана, текст+рецепти+фотографії все на найвищому рівні. Така світла і повітряна обкладинка, може скласти враження, ніби це тонка і легенька книжка. Але це не так, це справжній фоліант у суперобкладинці, яку якщо зняти ви побачите ще одну з назвою яка викарбувана золотом на матовій і якомусь особливо приємному на дотик папері. Тримаючи книжку в руках, не можу збагнути лише одного, чому за стільки років не було нічого подібного, щоб стильного, сучасного, але зі знаннями. З рецептів, ще нічого не готувала, але є різні по складності, впевнена кожен знайде у ній, як рецепт з дитинства, так і сучасний салат чи закуску, яку не соромно поставити перед найповажнішими гостями. Одним словом, рекомендую на всі 100%
  •  
    Найкраща книжка з історії української кухні 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Це найкрасивіше видання про їжу, яке я зустрічав в Україні. Раніше такі книжки привозив з відряджень, але ніколи не мав подібного видання, щоб подарувати колегам з інших країн. Аби був сучасний дизайн, текст без шаблонів і якоїсь радянської банальності з серії "родючих земель, щедрих господинь". Вишукано, стильно, легко і цікаво написано. Мені особливо сподобався розділ з кулінарної дипломатії, цей напрямок точно потрібно розвивати і нарешті забути про презентації української кухні в стилі "Солоха". Загуглив авторів, бо досі не чув про дослідників української кухні - Олену Брайченко та Ігоря Лиля - їх просвітницька і науково-популярна робота просто вражає. Єдине, що я не розумію, чому цієї книжки немає досі англійською мовою. Вона точно може стати класним подарунком, сувеніром, який не соромно подарувати найвибагливішому партнеру, англомовним друзям. Подібних книг у світі видається сотнями, і дуже гарно, що в Україні нарешті з'явилась перша своя такого рівня.
  •  
    Сміливо читайте, готуйте і смакуйте! 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Писати відгук на книжку у якій є рецепти, треба не в перший день як придбав, а як приготував хоч щось.
    Я замовляв ще кілька місяців тому, як на сайті видавця був передпродаж, але там немає можливості лишити відгук. Мені видалось дивним, що у ній є так багато рецептів борщів, аж 6, а всього рецептів вісімдесят. Бо, що-що, а от борщ я вмію варити. Але після того, як приготував борщ із сомом та питний борщ, зрозумів, ці люди знають, що і навіщо вони роблять. Готував овочеву ікру, саме зараз її варто готувати, хоча теж от здавалось би, овочева ікра нехитре діло, але у рецепті ідеальні пропорції і ревінь, і це така вийшла ікра, хоч у ресторані подавай. Окремо, хочу сказати про голубці у буряковому листі в нас так ніхто і ніколи не готував, але, знову у сезон це швидше, виходить смачно і красиво, накрутити голубців із бурякового листя, якого на кожному городі повно. Тому мій перший скепсис, що у книзі на перший погляд банальні і звичні страви, розвіявся після першого ж рецепту.
    Ну і окремо це тексти, фото і загальний вигляд книжки. Моя донька живе в Італії, то каже, що такі книжки у них вдвічі дорожчі, повезе тепер на подарунок своїй знайомій, тільки хто бере на подарунок зважайте, що вага під 2 кг.
  •  
    Лучшая книга про украинскую кухню 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    В моей коллекции есть много книг про украинскую кухню начиная от Ольги Франко и до современных популярных авторов. Но поверьте, именно эту книгу хочется пересматривать снова и снова! Современная подача блюд, красивая посуда, лаконичный декор. После прочтения, хочется лично познакомиться с кухней каждого и привлеченных шеф-поваров. И самое важное, именно эту книгу хочется подарить всем своим гастро-друзьям. Будет здорово, когда книга появится в англоязычной версии и станет идеальным подарком иностранным партнерам и знакомым для правильного представления о нашей кухне
 
Характеристики Україна. Їжа та Історія
Автор
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко, Віталій Резніченко
Видавництво
їzhak
Мова
Українська
Рік видання
2021
Ілюстратор
Олена Старанчук, Оксана Сибидло
Кількість сторінок
288
Ілюстрації
Кольорові
Формат
230х295 мм
Палітурка
Тверда, Суперобкладинка
Папір
Крейдований
ISBN
978-966-97882-3-8
Тип
Паперова
 

Про автора Україна. Їжа та Історія