Книга Їжа для мозку. Наука розумного харчування

13 Відгуків
Формат
Мова книги
Видавництво
Рік видання

Дослідження та поради, яким має бути наш раціон, щоб мозок залишався здоровим.

Тематика

Популярна наука, харчування, здоровий спосіб життя.

Про книжку

Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?

Для кого книжка

Для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим харчування, дізнатися більше про роботу мозку.

Чому ця книжка

У цій книжці нейродослідниця Ліса Москоні аналізує, що наука каже про харчування для здоров'я мозку, як раціон впливає на роботу цього органу й чому дієта для мозку може відрізнятися від тієї, що потрібна решті тіла.

Про автора

Ліса Москоні - професорка неврології, заступниця директора Клініки попередження хвороби Альцгеймера в Медичному інституті Вейла при Корнелльському університеті. Викладачка факультету психіатрії Нью-Йоркської Школи медицини та факультету досліджень їжі й харчування Інституту Стейнгардт Нью-Йоркського університету.

Книжки на схожу тематику

«Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей», Крістофер Макдуґал, «Наш формат», 2018 рік
«Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод, «Наш формат», 2017

Відгуки

«Ліса Москоні показує зв'язок між дієтою і функціонуванням нашого мозку та дає поради, щоб забезпечити потрібне для нього харчування».
Forbes

«Авторка дає багато простих рекомендацій і варіантів того, як заряджати мозок. Це корисна книжка для всіх, хто хоче взяти під контроль своє когнітивне здоров'я».
Келлі Макґоніґал, авторка книжки «Сила волі. Шлях до влади над собою»

Цитати

Про незамінність клітин мозку
Турбота про наш мозок - це процес, що триває все життя, переважно через саму природу клітин головного мозку. Справді, клітини мозку або нейрони буквально є незамінними. У цьому полягає головна відмінність між мозком й іншими органами нашого тіла. У решті тіла клітини постійно змінюються (подумайте про те, як швидко ростуть нігті й волосся). Та мозку не вистачає потужності постійно генерувати нові нейрони.

Про силу вибору
Правду кажучи, у наших руках зосереджено більше влади, ніж ми вважаємо. Силу особистого вибору часто недооцінюють через зручну тенденцію західного світу боротися із симптомами за допомогою ліків або хірургічного втручання. Проте спершу варто було б зважити на менш ризиковані й часто більш ефективні заходи, наприклад, краще харчуватись.

Продавець товару
Код товару
915202
Характеристики
Тип обкладинки
Тверда
Мова
Українська
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки
Опис книги

Дослідження та поради, яким має бути наш раціон, щоб мозок залишався здоровим.

Тематика

Популярна наука, харчування, здоровий спосіб життя.

Про книжку

Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?

Для кого книжка

Для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим харчування, дізнатися більше про роботу мозку.

Чому ця книжка

У цій книжці нейродослідниця Ліса Москоні аналізує, що наука каже про харчування для здоров'я мозку, як раціон впливає на роботу цього органу й чому дієта для мозку може відрізнятися від тієї, що потрібна решті тіла.

Про автора

Ліса Москоні - професорка неврології, заступниця директора Клініки попередження хвороби Альцгеймера в Медичному інституті Вейла при Корнелльському університеті. Викладачка факультету психіатрії Нью-Йоркської Школи медицини та факультету досліджень їжі й харчування Інституту Стейнгардт Нью-Йоркського університету.

Книжки на схожу тематику

«Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей», Крістофер Макдуґал, «Наш формат», 2018 рік
«Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод, «Наш формат», 2017

Відгуки

«Ліса Москоні показує зв'язок між дієтою і функціонуванням нашого мозку та дає поради, щоб забезпечити потрібне для нього харчування».
Forbes

«Авторка дає багато простих рекомендацій і варіантів того, як заряджати мозок. Це корисна книжка для всіх, хто хоче взяти під контроль своє когнітивне здоров'я».
Келлі Макґоніґал, авторка книжки «Сила волі. Шлях до влади над собою»

Цитати

Про незамінність клітин мозку
Турбота про наш мозок - це процес, що триває все життя, переважно через саму природу клітин головного мозку. Справді, клітини мозку або нейрони буквально є незамінними. У цьому полягає головна відмінність між мозком й іншими органами нашого тіла. У решті тіла клітини постійно змінюються (подумайте про те, як швидко ростуть нігті й волосся). Та мозку не вистачає потужності постійно генерувати нові нейрони.

Про силу вибору
Правду кажучи, у наших руках зосереджено більше влади, ніж ми вважаємо. Силу особистого вибору часто недооцінюють через зручну тенденцію західного світу боротися із симптомами за допомогою ліків або хірургічного втручання. Проте спершу варто було б зважити на менш ризиковані й часто більш ефективні заходи, наприклад, краще харчуватись.

Відгуки
13 Відгуків
Viktorija Dvorjanyn-Lystopadska
11 липня 2021 р
5 балів
Правильна їжа
Ми те, що ми їмо. Це один із найвідоміших постулатів, які підтверджує дана книжка. Цього разу це праця про вплив їжі на здоров'я мозку. Адже зараз стільки різноманітної інформації, яка суперечить одна одній, що вже важко самотужки розібратися у правильності харчування. Адже то нам говорять, що потрібно за всяких умов уникати холестерину, то навпаки, що він потрібен, то що вся біда в цьому світі від глютену, то від лактози, то ще від чогось. Нейродослідниця Ліса Москоні у своїй праці ґрунтовно дослідила вплив продуктів на функції мозку, на його продуктивність та ефективність. Зокрема водна досліджувала хворобу Альцгеймера, деменцію і те, як впливають продукти на профілактику цих захворювань. Цікава праця, яка доводить що все корисне насправді просте, в чим менше ми засмічуємо свій організм всякими нездоровими продуктами, тим більше він буде служити нам на благо. Варто почитати хоча б для того, аби зрозуміти, як їжа допомагає нам думати, які саме продукти таки варто виключити з раціону, а які навпаки варто збільшити. Правда є одне застереження, все ж авторка більше писала про американську культуру їжі, тому багато чого ми не їмо й так. Але варто просто проаналізувати нашу кухню і відповідно підлаштуватися під хорошу дієту для мозку. Адже це перш за все запорука здорового і довгого життя
Строкун Наталія Строкун Наталія
9 травня 2021 р
5 балів
Класна книга для розуміння того, що ми їмо і до чого це може призвести.
Зізнаюсь, дочитала її аж за третім заходом, але книга точно варта вашої уваги! Авторка дуже детально розповіла, в яких продуктах є необхідні нашому мозку омега-3 та омега-6, де містяться потрібні нам білки (зокрема, саме незамінні амінокислоти) та вітаміни. Окремо йдеться про пребіотики (їжа для наших хороших мікробів) та пробіотики (живі бактерії). Є цілий розділ про харчування довгожителів та дієти: середземноморську, антиоксидантну, кето дієту та дієту MIND. Для людини, яка в цьому питанні геть не розуміється - дуже цікаво й пізнавально. Чітко, по суті. І вишенька на тортику - тест для розуміння наскільки ваше харчування насправді корисне для мозку, по проходженню якого - конкретні рекомендації як змінити власне харчування. Плюс рецепти деяких страв. Звісно, деякі рекомендовані продукти є досить дорогими (наприклад, авокадо, дика риба чи фермерське м‘ясо), проте авторка пропонує їсти і абсолютно доступну нам кульбабу та іншу зелень. Ліса Московії дає цінні настанови як корисно харчуватися для збереження здоров‘я мозку, - все структуровано й зібрано в одну книгу. А це, на мою думку, значно зручніше, аніж збирати по крупицях в нутриціологів у інстаграмі чи вишукуючи окремі статті в Гуглі.
Anna
13 травня 2020 р
5 балів
Настольная книга для каждого человека, заботящегося о здоровом питании
Книга действительно очень интересная и познавательная. Основываясь на исследовательских данных, в книге предоставляются четкие и разумные рекомендации, как для тех, кто уже придерживается здорового образа жизни, так и для тех, кто находится в самом начале такого правильного и важного пути. Перечитав за последние несколько лет уже достаточное количество книг по диетическому питанию, интуитивно пришла к Средиземноморской диете, потому была приятно удивлена, что в книге автор подчеркивает, что данная диета является диетой долгожителей, а также рекомендована для следования не разово, а скорее пожизненно. Рекомендует автор также базовый набор продуктов, который будет полезен не только для поддержания желудка в порядке, но и мозга, поскольку ось ''Кишечник-Мозг'' неразрывно взаимосвязана процессами. Возможно, некоторые блюда и продукты покажутся редкими или даже диковинными, но на самом деле на рынке Украины они уже есть, вопрос скорее в стоимости. В целом, книга очень достойная, для себя отметила ее ценность и с удовольствием рекомендую друзьям и близким.
Виникли запитання? 0-800-335-425
360 грн
В наявності
Паперова книга
Сплачуйте частинами
Щоб сплатити частинами: потрібно мати картки Monobank або Приватбанку під час оформлення замовлення оберіть спосіб оплати «Покупка частинами від Monobank» або «Оплата частинами від ПриватБанку»
ПриватБанк
2-4 платежі
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки