Їжа для мозку. Наука розумного харчування
Бумажная книга | Код товара 915202
Автор
Лиса Москони
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2019
Переводчик
Валерия Глинка
Количество страниц
336
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм

Все о книге Їжа для мозку. Наука розумного харчування

Дослідження та поради, яким має бути наш раціон, щоб мозок залишався здоровим.

Тематика

Популярна наука, харчування, здоровий спосіб життя.

Про книжку

Наш мозок - особливий орган. Його робота безпосередньо залежить від їжі, яку ми споживаємо. Однак поради, які ми щодня бачимо в інтернеті, часто суперечливі й непослідовні. Одного дня ми читаємо, що треба за будь-яку ціну уникати холестерину, а наступного - що він навпаки підтримує здоров'я мозку. Проблема таких сенсаційних заяв у тому, що лише мізерну їх частку було ретельно перевірено. То якою має бути їжа для мозку? Чи здатна лише сама оливкова олія врятувати від «Альцгеймера»? Яка глюкоза потрібна нашому мозкові? І як зробити свій корисний раціон не лише поживним, а й смачним?

Для кого книжка

Для всіх, хто цікавиться здоровим способом життя, хоче покращити свій режим харчування, дізнатися більше про роботу мозку.

Чому ця книжка

У цій книжці нейродослідниця Ліса Москоні аналізує, що наука каже про харчування для здоров'я мозку, як раціон впливає на роботу цього органу й чому дієта для мозку може відрізнятися від тієї, що потрібна решті тіла.

Про автора

Ліса Москоні - професорка неврології, заступниця директора Клініки попередження хвороби Альцгеймера в Медичному інституті Вейла при Корнелльському університеті. Викладачка факультету психіатрії Нью-Йоркської Школи медицини та факультету досліджень їжі й харчування Інституту Стейнгардт Нью-Йоркського університету.

Книжки на схожу тематику

«Народжені бігати. Рух до безмежних можливостей», Крістофер Макдуґал, «Наш формат», 2018 рік
«Чудовий ранок. Як не проспати життя», Гел Елрод, «Наш формат», 2017

Відгуки

«Ліса Москоні показує зв'язок між дієтою і функціонуванням нашого мозку та дає поради, щоб забезпечити потрібне для нього харчування».
Forbes

«Авторка дає багато простих рекомендацій і варіантів того, як заряджати мозок. Це корисна книжка для всіх, хто хоче взяти під контроль своє когнітивне здоров'я».
Келлі Макґоніґал, авторка книжки «Сила волі. Шлях до влади над собою»

Цитати

Про незамінність клітин мозку
Турбота про наш мозок - це процес, що триває все життя, переважно через саму природу клітин головного мозку. Справді, клітини мозку або нейрони буквально є незамінними. У цьому полягає головна відмінність між мозком й іншими органами нашого тіла. У решті тіла клітини постійно змінюються (подумайте про те, як швидко ростуть нігті й волосся). Та мозку не вистачає потужності постійно генерувати нові нейрони.

Про силу вибору
Правду кажучи, у наших руках зосереджено більше влади, ніж ми вважаємо. Силу особистого вибору часто недооцінюють через зручну тенденцію західного світу боротися із симптомами за допомогою ліків або хірургічного втручання. Проте спершу варто було б зважити на менш ризиковані й часто більш ефективні заходи, наприклад, краще харчуватись.

Читать полное описание
Свернуть
Характеристики
Автор
Лиса Москони
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2019
Переводчик
Валерия Глинка
Количество страниц
336
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Рецензии
  • Hanna Kharlan
    3 апреля 2019 г.
    "Гени заряджають пістолет, але стиль життя спускає гачок" 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Раніше вважалося, що ризик розвитку когнітивних розладів залежить здебільшого від генів. Проте результати останніх досліджень свідчать, що насправді це не зовсім так. Наприклад, хвороба Альцгеймера часто є наслідком неправильного харчування та ведення малорухливого способу життя. Як продукти потрібно їсти, щоб уникнути когнітивних розладів та покращити розумові здібності, розповідає Ліса Москоні в книзі "Їжа для мозку. Наука розумного харчування".
    Ліса Москоні - американська нейродослідниця італійського походження, яка більшу частину свого життя присвятила вивченню залежності функціонування мозку від раціону. Виявляється, що їжа, яку ми споживаємо, безпосередньо впливає на діяльність мозку. Одні продукти здатні покращити стан цього особливого органу, тоді як інші гальмують його роботу. Так, цілком передбачувано до списку забороненої їжі потрапляє їжа, що містить мало харчових волокон і швидко перетворюється на цукор. Зокрема, йдеться про промислову випічку, вироби з білого борошна, цукерки (лікарі прирівнюють шкоду однієї цукерки вітчизняного виробництва для організму до викуреної сигарети), солодкі газовані напої, підсолоджені фруктові соки та інші перероблені продукти.
    Авторка із сумом констатує, що сучасна західна дієта являє собою катастрофічне поєднання перероблених зернових, молочних і м'ясних продуктів, позбавлених енергетичної цінності. На жаль, раціон більшості українців цілком вписується у вищезазначену схему. Натомість свіжі, органічні фрукти та овочі, а також дика риба, займають у ньому непропорційно малу частку.
  • Ірина Кремез
    3 апреля 2019 г.
    Про хорошу їжу для мозку 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Ми не раз чули -ми те, що ми їмо. Але мало хто задумується, що саме їжа визначає те, як функціонує наш організм. Кожен орган потребує особливої уваги, певного комплексу мікроелементів та вітамінів, що забезпечать найкраще його функціонування. Ця книга для людей, що дбають про свій організм, які прагнуть покращити свій режим харчування.
    Книга розказує тане тільки про харчування. В ній доступно описуються робота мозку, як функціонує це основним орган нашого організму, які елементи і вітаміни забезпечують найкращу його роботу.
    Мозок - це не один з безлічі органів, це «примхливий» організм, який вимагає від нас особливо ставлення.
    Авторка дає прості доступні рекомендації як «заряджати» мозок корисними речовинами, що захищають його від старіння, зберігають розумові сили. Вона розглядає їжу як інформацію, яка поступаючи до мозку, змінює його в залежності від того, що ми споживаємо. Корисні жири, а не надмірна вага, білки, які живлять мозок, вуглеводи і навіть цукор, який міститься в фруктах та овалах, а не солодощі... наш мозок реагує на якісні, а не кількісні характеристики. Проте про все в книзі, де сторінка за сторінкою мінятиметься не тільки ваше мислення, але й спосіб життя, підхід до здорового харчування. А головне змінимо наше бачення і переключимось з пошуку ліків, що зменшують лише прояви хвороб мозку на їжу, яка не дозволить йому захворіти.
Купить - Їжа для мозку. Наука розумного харчування
Їжа для мозку. Наука розумного харчування
185 грн
Есть в наличии
 

Рецензии Їжа для мозку. Наука розумного харчування

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • Hanna Kharlan
    3 апреля 2019 г.
    "Гени заряджають пістолет, але стиль життя спускає гачок" 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Раніше вважалося, що ризик розвитку когнітивних розладів залежить здебільшого від генів. Проте результати останніх досліджень свідчать, що насправді це не зовсім так. Наприклад, хвороба Альцгеймера часто є наслідком неправильного харчування та ведення малорухливого способу життя. Як продукти потрібно їсти, щоб уникнути когнітивних розладів та покращити розумові здібності, розповідає Ліса Москоні в книзі "Їжа для мозку. Наука розумного харчування".
    Ліса Москоні - американська нейродослідниця італійського походження, яка більшу частину свого життя присвятила вивченню залежності функціонування мозку від раціону. Виявляється, що їжа, яку ми споживаємо, безпосередньо впливає на діяльність мозку. Одні продукти здатні покращити стан цього особливого органу, тоді як інші гальмують його роботу. Так, цілком передбачувано до списку забороненої їжі потрапляє їжа, що містить мало харчових волокон і швидко перетворюється на цукор. Зокрема, йдеться про промислову випічку, вироби з білого борошна, цукерки (лікарі прирівнюють шкоду однієї цукерки вітчизняного виробництва для організму до викуреної сигарети), солодкі газовані напої, підсолоджені фруктові соки та інші перероблені продукти.
    Авторка із сумом констатує, що сучасна західна дієта являє собою катастрофічне поєднання перероблених зернових, молочних і м'ясних продуктів, позбавлених енергетичної цінності. На жаль, раціон більшості українців цілком вписується у вищезазначену схему. Натомість свіжі, органічні фрукти та овочі, а також дика риба, займають у ньому непропорційно малу частку.
  • Ірина Кремез
    3 апреля 2019 г.
    Про хорошу їжу для мозку 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Ми не раз чули -ми те, що ми їмо. Але мало хто задумується, що саме їжа визначає те, як функціонує наш організм. Кожен орган потребує особливої уваги, певного комплексу мікроелементів та вітамінів, що забезпечать найкраще його функціонування. Ця книга для людей, що дбають про свій організм, які прагнуть покращити свій режим харчування.
    Книга розказує тане тільки про харчування. В ній доступно описуються робота мозку, як функціонує це основним орган нашого організму, які елементи і вітаміни забезпечують найкращу його роботу.
    Мозок - це не один з безлічі органів, це «примхливий» організм, який вимагає від нас особливо ставлення.
    Авторка дає прості доступні рекомендації як «заряджати» мозок корисними речовинами, що захищають його від старіння, зберігають розумові сили. Вона розглядає їжу як інформацію, яка поступаючи до мозку, змінює його в залежності від того, що ми споживаємо. Корисні жири, а не надмірна вага, білки, які живлять мозок, вуглеводи і навіть цукор, який міститься в фруктах та овалах, а не солодощі... наш мозок реагує на якісні, а не кількісні характеристики. Проте про все в книзі, де сторінка за сторінкою мінятиметься не тільки ваше мислення, але й спосіб життя, підхід до здорового харчування. А головне змінимо наше бачення і переключимось з пошуку ліків, що зменшують лише прояви хвороб мозку на їжу, яка не дозволить йому захворіти.
  • Nataleczka _w
    11 июня 2019 г.
    Розумний підхід до їжі)
    Скільки літератури перечитано уже про харчування для здорового та стрункого тіла! Незліченні дієти, голодування та жорсткі фізичні навантаження. Кожен обирає стиль собі до душі. Проте ця книга про глибше занурення до потреб свого організму. І аж ніяк не про один лише мозок та про те, що і коли треба їсти, щоб він був здоровим і задоволеним)
    Авторка з розумом підійшла до такої проблеми, як нездорове харчування. Через призму власного досвіду вона доносить до читача на живих прикладах схему правильного споживання тих чи інших продуктів. І хоча книга в першу чергу присвячена профілактиці хвороби Альцгеймера (правда, не лише її), та все ж лише одним напрямком книга не обмежується.
    Книга не про обмеження в кількості їжі, а про необхідність слідкувати за її якістю. І про те, що не обов'язково витрачати шалені гроші на якісь екзотичні фрукти чи овочі, а достатньо слідкувати за тими, які є у нас на столі.
    Книга надзвичайно корисна та мотивуюча, повірте. Не хочу розписувати всіх канонів здорового харчування, проте скажу одне - горіхи тепер незамінні у моєму харчуванні...
    Цікавий факт для мене - читаючи книгу, я увесь час хотіла їсти. Якась магія присутня все ж у книзі. Навіть гарбузовий суп звучав для мене, як найвища гастрономічна насолода)
 

Характеристики Їжа для мозку. Наука розумного харчування

Автор
Лиса Москони
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2019
Переводчик
Валерия Глинка
Количество страниц
336
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Переплет
Твердый
Бумага
Офсетная
ISBN
978-617-7682-24-9, 978-0-399-57399-6
Тип
Бумажная