Домашна кухня. Як варити і печи
Паперова книга | Код товару 1135221
Yakaboo 5/5
Автор
Леонтина Лучаківська
Видавництво
Богуславкнига
Серія книг
Авторська кухня українська
Мова
Українська
Рік видання
2017
Укладач
Маріанна Мовна
Ілюстратор
Ігор Біликівський
Кількість сторінок
192

Усе про книжку Домашна кухня. Як варити і печи

«Домашна кухня. Як варити і печи» - Леонтина Лучаківська (Львів 1910р.) – оформлена львівським художником-графіком – Ігорем Біликівським. Завдяки його художній подачі, Ви відчуєте дух Львова, атмосферу домашнього затишку, дотепність і гарний гумор.

Видання збірки галицьких переписів відкриває забутий кулінарний світ Леонтини Лучаківської (1858–1935) та неординарну особу її авторки, що походила з давнього священицького роду. Книга має яскраво виражену індивідуальність і неповторність авторського стилю та український етнічний колорит.

Добірка рецептів від пані Леонтини є вислідом багаторічної копіткої праці, множинним нашаруванням накопичуваних століттями українських регіональних кулінарних традицій у їх органічному поєднанні з кращими зразками європейської кухні.

Для широких кіл читачів, поціновувачів української кулінарної культури.

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Леонтина Лучаківська
Видавництво
Богуславкнига
Серія книг
Авторська кухня українська
Мова
Українська
Рік видання
2017
Укладач
Маріанна Мовна
Ілюстратор
Ігор Біликівський
Кількість сторінок
192
Рецензії
  •  
    Домашня кухня. Як варити і печи
    Бажаєте відчути дух Львова і поповнити власне меню неповторними смаками традиційних українських страв? Тоді Вам стовідсотково стане у пригоді збірка Леонтіни Лучаківської "Домашня кухня. Як варити і печи", на сторінках якої зібрані смачні рецепти росолів та зуп (на сучасний лад слово зупа перекладається, як юшка), сосів (тобто соусів) до м'яса, паштетів, ярини (тобто овочевих інгредієнтів), компотів, салатів, перекусок до снідань, печива, склиці (глазурі), морозива, кави, чаю та інших гарячих напоїв на будь-який смак. Ви будете вражені, коли дізнаєтеся, скільки існує смачних страв, які раніше Вам не доводилося куштувати. Взяти хоча б мене: я не вживаю м'ясної та рибної продукції, а тому завжди готую лише пісний борщ, однак до тих пір, поки я не ознайомилася з книгою пані Леонтіни, мені навіть не спадало на думку, що до борщу можна додавати сушені гриби, загорнуті в квадратики тіста, а це виявляється настільки смачно, що після того, як спробуєш такий борщик, іншого пісного борщу вже готувати не захочеться...
    Окрему увагу слід звернути на відмінну якість видання. Книга у твердій обкладинці, з офсетними сторінками, містить чорно-білі ілюстрації. Вперше така збірка була видана у 1910 році, тому написана трохи незвичною для сучасного читача мовою, однак, на мій погляд, це навіть добре, бо таким чином читач має шанс ознайомитися з мовними особливостями і діалектизмами наших предків...
  •  
    Домашна кухня. Як варити і печи
    Кулінарна книга "Домашна кухня. Як варити і печи" - це чудова, автентична збірка рецептів української кухні родом зі Львова, тому якщо Вам подобається готувати, Ви хочете дізнатись якомога більше рецептів приготування страв традиційної української кухні, хочете здивувати своїх рідних та близьких новими цікавими та оригінальними стравами, то раджу Вам звернути свою увагу на книгу "Домашна кухня. Як варити і печи", яка Вам у цьому неодмінно допоможе.
    Автор збірки Леонтіна Лучаківська зуміла зібрати на сторінках своєї книги "Домашна кухня. Як варити і печи" смачні рецепти домашніх страв, таких як: зупи, росоли, паштетів, соусів до м'яса, салати, цікаві рецепти сніданків, про випічку також не забула, подано рецепти приготування медівників, тістечок, тортів, та багато іншого. Окрім поданих рецептів, мені дуже сподобалось оформлення даної книги, над художнім оформленням працював відомий український художник-графік Ігор Біликівський, який зумів у кулінарній книзі передати справжній дух Львова, атмосферу домашнього затишку та тепла. Також хочу зазначити, перше видання книги "Домашна кухня. Як варити і печи" датувалось ще у 1910 році, тому можна у ній зустріти незвичні для нас автентичні слова. Якість книги на високому рівні, обкладинка тверда, її хочеться читати та розглядати.
    Книга "Домашна кухня. Як варити і печи" вийшла надзвичайно гарна, і вона буде дуже хорошим подарунком для всіх прихильників кулінарії.
Купити - Домашна кухня. Як варити і печи
Домашна кухня. Як варити і печи
317 грн
Є в наявності
 

Рецензії Домашна кухня. Як варити і печи

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Домашня кухня. Як варити і печи
    Бажаєте відчути дух Львова і поповнити власне меню неповторними смаками традиційних українських страв? Тоді Вам стовідсотково стане у пригоді збірка Леонтіни Лучаківської "Домашня кухня. Як варити і печи", на сторінках якої зібрані смачні рецепти росолів та зуп (на сучасний лад слово зупа перекладається, як юшка), сосів (тобто соусів) до м'яса, паштетів, ярини (тобто овочевих інгредієнтів), компотів, салатів, перекусок до снідань, печива, склиці (глазурі), морозива, кави, чаю та інших гарячих напоїв на будь-який смак. Ви будете вражені, коли дізнаєтеся, скільки існує смачних страв, які раніше Вам не доводилося куштувати. Взяти хоча б мене: я не вживаю м'ясної та рибної продукції, а тому завжди готую лише пісний борщ, однак до тих пір, поки я не ознайомилася з книгою пані Леонтіни, мені навіть не спадало на думку, що до борщу можна додавати сушені гриби, загорнуті в квадратики тіста, а це виявляється настільки смачно, що після того, як спробуєш такий борщик, іншого пісного борщу вже готувати не захочеться...
    Окрему увагу слід звернути на відмінну якість видання. Книга у твердій обкладинці, з офсетними сторінками, містить чорно-білі ілюстрації. Вперше така збірка була видана у 1910 році, тому написана трохи незвичною для сучасного читача мовою, однак, на мій погляд, це навіть добре, бо таким чином читач має шанс ознайомитися з мовними особливостями і діалектизмами наших предків...
  •  
    Домашна кухня. Як варити і печи
    Кулінарна книга "Домашна кухня. Як варити і печи" - це чудова, автентична збірка рецептів української кухні родом зі Львова, тому якщо Вам подобається готувати, Ви хочете дізнатись якомога більше рецептів приготування страв традиційної української кухні, хочете здивувати своїх рідних та близьких новими цікавими та оригінальними стравами, то раджу Вам звернути свою увагу на книгу "Домашна кухня. Як варити і печи", яка Вам у цьому неодмінно допоможе.
    Автор збірки Леонтіна Лучаківська зуміла зібрати на сторінках своєї книги "Домашна кухня. Як варити і печи" смачні рецепти домашніх страв, таких як: зупи, росоли, паштетів, соусів до м'яса, салати, цікаві рецепти сніданків, про випічку також не забула, подано рецепти приготування медівників, тістечок, тортів, та багато іншого. Окрім поданих рецептів, мені дуже сподобалось оформлення даної книги, над художнім оформленням працював відомий український художник-графік Ігор Біликівський, який зумів у кулінарній книзі передати справжній дух Львова, атмосферу домашнього затишку та тепла. Також хочу зазначити, перше видання книги "Домашна кухня. Як варити і печи" датувалось ще у 1910 році, тому можна у ній зустріти незвичні для нас автентичні слова. Якість книги на високому рівні, обкладинка тверда, її хочеться читати та розглядати.
    Книга "Домашна кухня. Як варити і печи" вийшла надзвичайно гарна, і вона буде дуже хорошим подарунком для всіх прихильників кулінарії.
 
Характеристики Домашна кухня. Як варити і печи
Автор
Леонтина Лучаківська
Видавництво
Богуславкнига
Серія книг
Авторська кухня українська
Мова
Українська
Рік видання
2017
Укладач
Маріанна Мовна
Ілюстратор
Ігор Біликівський
Кількість сторінок
192
Ілюстрації
Чорно-білі
Формат
205х240 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
ISBN
978-966-2644-135
Вага
505 гр.
Тип
Паперова
Література країн світу
Українська література
Література за періодами
Література XIX - поч. XX ст. (до 1918 р)