100 фактів про їжу
Паперова книга | Код товару 1224451
Yakaboo 5/5
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс, Роуз Голл, Рейчел Фірт
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло

Усе про книжку 100 фактів про їжу

«100 фактів про їжу» — дитяча енциклопедія про їжу, її технології виробництва, а також неочікувані відкриття. Всередині не лише цікаві факти про продукти, які ми вживаємо у їжу, історію страв чи дивні смакові вподобання історичних особистостей, а й потрібна базова інформація про поживні речовини, вітаміни, особливості тих чи інших продуктів.

Із книжкою «100 фактів про їжу» читачі зможуть дізнатися про свій організм, про корисну та шкідливу їжу, а також про те, як їжа може змінити світ. Видання дасть змогу читачу дізнатись, чому зробити желе з ківі неможливо, скільки мільярдів чашок напоїв щодня випивають люди, а також, які прянощі дорожчі за срібло і золото.

«100 фактів про їжу» сприятиме свідомому ставленню до харчування. Гастроексперткою українського видання стала Аврора Огородник. Наприкінці посібника є словничок з тематичними термінами, вжитими у книжці, а також покажчик.

«100 фактів про їжу» — продовження серії «100 фактів про…», у якій уже вийшли видання про космос, історію, комп’ютери і програмування.

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс, Роуз Голл, Рейчел Фірт
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло
Рецензії
  •  
    Неочікувані факти про їжу
    Ну хто з нас не любить їжу?
    Особисто я - фанатка справжні кулінарних шедеврів, а також буденних продуктів харчування. Вже маю із цієї серії "100 фактів про історію" - мій абсолютний фаворит серед багатьох книжок. Тому на новинку "100 фактів про їжу" чекала дуже довго та віддано.
    Почну з того, що факти, згадані у книжці, можуть здивувати дійсно кожного читача. Наприклад, те, що магніт може притягувати до себе пластівці, жувальна гумка допомагає одужати після операції, а на одну хлібину йде майже рік роботи (можете собі це уявити?). Разом із тим книжка не містить суху інформацію - усі факти дійсно цікаві завдяки своїй лаконічності.
    Окремо варто виділити ілюстрації посібника.
    "100 фактів про їжу" - книжка, що містить дійсно яскраві гастрономічні картинки. Звичайно, це не може не викликати апетит. Разом із цим посібник розповість і про історію розвитку гастрономічної галузі в цілому: коли з'явилось вакуумне пакування та пастеризація, що таке бригадна система та чому головним на кухні у 16 столітті був пес.
    Раджу усім звернути увагу на смачну новинку "100 фактів про їжу".
  •  
    100 фактів про їжу
    100 фактів про їжу, але не зовсім про їжу, не тільки про їжу.
    Ця серія книжок надзвичайна. А ця поки що краща з прочитаних, бо:
    1. Пов`язує історію, хімію, генетику, економіку, основи медичних знань, знання про кулінарні практики різних країн та технології виробництва їжі.
    2. Водночас практична та розважальна.
    3. Близька та зрозуміла всім, бо всі їдять.
    4. У цікавій формі розповідає про кулінарні суперечки, наприклад про спосіб традиційного споживання британського печіва - сконів.
    5. Книга як усі книги серії приємна на дотик та на вигляд. Зручна за форматом, містить стрічку-закладку.
    6. Книга добре переведена та в тренді використання фемінітивів (хоч це не всім подобається).
    Тобто видання майже досконале і дуже сподобалося моєму синові восьми років. Дає багато тем для початку корисних дитині розмов.
    Якщо шукати недоліки, то завжди знайдете. Наприклад, на сторінці з розповіддю про плісняву кукурудзи є випадково знайдена мною друкарська помилка, але вона не страшна. Скоріше за все син її не побачить.
    Книгою задоволена, ще купуватиму цю серію.
Купити - 100 фактів про їжу
100 фактів про їжу
251 грн
Є в наявності
 

Рецензії 100 фактів про їжу

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Неочікувані факти про їжу
    Ну хто з нас не любить їжу?
    Особисто я - фанатка справжні кулінарних шедеврів, а також буденних продуктів харчування. Вже маю із цієї серії "100 фактів про історію" - мій абсолютний фаворит серед багатьох книжок. Тому на новинку "100 фактів про їжу" чекала дуже довго та віддано.
    Почну з того, що факти, згадані у книжці, можуть здивувати дійсно кожного читача. Наприклад, те, що магніт може притягувати до себе пластівці, жувальна гумка допомагає одужати після операції, а на одну хлібину йде майже рік роботи (можете собі це уявити?). Разом із тим книжка не містить суху інформацію - усі факти дійсно цікаві завдяки своїй лаконічності.
    Окремо варто виділити ілюстрації посібника.
    "100 фактів про їжу" - книжка, що містить дійсно яскраві гастрономічні картинки. Звичайно, це не може не викликати апетит. Разом із цим посібник розповість і про історію розвитку гастрономічної галузі в цілому: коли з'явилось вакуумне пакування та пастеризація, що таке бригадна система та чому головним на кухні у 16 столітті був пес.
    Раджу усім звернути увагу на смачну новинку "100 фактів про їжу".
  •  
    100 фактів про їжу
    100 фактів про їжу, але не зовсім про їжу, не тільки про їжу.
    Ця серія книжок надзвичайна. А ця поки що краща з прочитаних, бо:
    1. Пов`язує історію, хімію, генетику, економіку, основи медичних знань, знання про кулінарні практики різних країн та технології виробництва їжі.
    2. Водночас практична та розважальна.
    3. Близька та зрозуміла всім, бо всі їдять.
    4. У цікавій формі розповідає про кулінарні суперечки, наприклад про спосіб традиційного споживання британського печіва - сконів.
    5. Книга як усі книги серії приємна на дотик та на вигляд. Зручна за форматом, містить стрічку-закладку.
    6. Книга добре переведена та в тренді використання фемінітивів (хоч це не всім подобається).
    Тобто видання майже досконале і дуже сподобалося моєму синові восьми років. Дає багато тем для початку корисних дитині розмов.
    Якщо шукати недоліки, то завжди знайдете. Наприклад, на сторінці з розповіддю про плісняву кукурудзи є випадково знайдена мною друкарська помилка, але вона не страшна. Скоріше за все син її не побачить.
    Книгою задоволена, ще купуватиму цю серію.
  •  
    100 фактів про їжу
    Ми - це те, що ми їмо, а тому для того, щоб в подальшому уникнути серйозних проблем зі здоров'ям слід з ранніх літ віддавати перевагу здоровій їжі. У зв'язку з цим всім турботливим батькам, які прагнуть привчити своїх дітлахів до правильного харчування, а також тим, хто виховує затятих любителів кулінарії, які в майбутньому планують стати кухарями, варто звернути увагу на книгу "100 фактів про їжу", адже ця збірка не лише здивує приголомшливими фактами, а й підкаже декілька цікавих рецептів і в значній мірі посприяє загальному розвитку юних ерудитів.
    Переконана, що дітлахам буде цікаво дізнатися про те, що найдавнішою куховарською книгою вважаються глиняні таблички, які спекли в Месопотамії близько 4000 років тому, довідатися, які інгредієнти знадобляться для приготування баранини по-месопотамськи з лакрицею та ягодами ялівцю, з'ясувати, чому молоко від чорних корів навіює дрімоту, тощо.
    Видання якісне та яскраве. Книга в твердій палітурці, з офсетними сторінками та кольоровими ілюстраціями. Стане актуальним і корисним подарунком для чомучок віком від шести до восьми та від дев'яти до дванадцяти років.
 
Характеристики 100 фактів про їжу
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс, Роуз Голл, Рейчел Фірт
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло
Кількість сторінок
128
Ілюстрації
Кольорові
Формат
172х249 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
Тираж
2000
ISBN
978-617-7820-39-9
Вага
536 гр.
Тип
Паперова