Зваблення їжею з українським смаком
Паперова книга | Код товару 1250779
Yakaboo 4.3/5
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда

Усе про книжку Зваблення їжею з українським смаком

Зваблення їжею з українським смаком" - це вже друга книжка відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта та телеведучого Євгена Клопотенка, яка виходить у видавництві #книголав

Автор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.

Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.

«Українська кухня багатогранніша, ніж нам здається. Ми знаємо лише 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхово. А вона глибша, серйозніша та менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати. Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням». 

— Євген Клопотенко

«Що ми згадуємо, коли нас запитують про українську кухню — борщ, вареники, сало? Євген Клопотенко виходить за межі стереотипів і відкриває у новій книжці стільки цікавих фактів про наші кулінарні традиції та ділиться рецептами страв, які можуть змінити наші уявлення про них. І це не тільки книжка рецептів, а пізнавальне видання про те, як формувались українська філософія кухні. Дуже рада нашій співпраці, сподіваюсь, що ця книжка стане такою ж популярною, як і попередня».

— Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда
Рецензії
  •  
    Не поспішайте віддавати 300 гривень 92% користувачів вважають цей відгук корисним
    Реально, десять, ні сто разів подумайте перш ніж віддати власні кошти за цю книжку. Нічого про українську кухню, традиції чи тим більше філософію, як вказано в анотації ви у ній не знайдете. Правда, якщо ви закохані по вуха у Євгена то беріть дві книжки і милуйтеся. Бо це кухня імені його, а не української кухні. Я страшенно чекала на книгу, віддам своїй сестрі яка фанатка Жені. Скрізь одне й теж "я люблю Україну, я люблю, люблю я", але любити мало, треба ще й працювати. Найбільшим розчаруванням стали рецепти. З якого переляку, щоб зробити буряковий квас потрібно на 1 кг., буряків вгатити 400 г. цукру? Це ж не варення. Одним словом, хто як і я хоче приготувати страви української кухні або зробити вечірку з українським меню - підіть на сайт Пані Стефи, ютуб канал Наші бесаги, Костянтина Грубича, чи сайт того ж Клопотенка там є гарні рецепти і ідеї. Може сходіть в його ресторан, але книга, точно не про українську кухню, а фантазію. Єдине, добре що хоча б українською мовою, за це велике спасибі.
  •  
    Книга, якій варто знайти місце у себе на кухні! 77% користувачів вважають цей відгук корисним
    Гортаючи сторінки, на кожній, питала себе: "чому я раніше до цього не додумалася?"

    В ній немає рецептів, накшталт "Візьміть кілограм зміїного м'яса, замаринуйте в півлітри Hennessy", ні! Це книга - нестандартна відповідь, що можна приготувати нового, маючи на кухні звичний для багатьох нас набір українських овочів, фруктів та м'яса. Книга, одночасно, для тих хто не любить сильно експериментувати з продуктами й для тих, хто шукає новизну.

    Деякі страви, я згадала, робила моя бабуся, деякі я куштувала виїжджаючи на екскурсію до іншого міста та більшість, для мене стали приємним відкриттям.
    Моя сім'я не любить всілякі кулінарні експерименти, але я вчора приготувала першу обрану страву - деруни запечені з фаршем... Це ж просто геніально (і геніально, і просто)! Наступною буде качка з баношем.

    Хочу сказати, страви за рецептами Жені - це страви, які хочеться готувати, коли приїжджає в гості уся родина, приходять друзі. Вони зрозумілі, вони свої! смакують усім, і прабабусі, мамі й татові, і діткам.

    Сама книга дуже якісно надрукована зі "смачними" фото, на хорошому папері. Видавці подбали про зручність, та зробили дві закладки, хоча, скажу по собі, двох закладок замало, треба не менше десяти)
    Дуже, дуже дякую тобі Женю, за таку книгу! у мне вона не у залі, на книжній полиці, а на кухні)
Купити - Зваблення їжею з українським смаком
Зваблення їжею з українським смаком
300 грн
Є в наявності
 
Інформація про автора
Евгений Клопотенко
Евгений Клопотенко

Євген Клопотенко - відомий кулінарний експерт, ресторатор. Народився у Києві 1986 році. Закінчив КУТЕП, факультет міжнародних відносин. Після закінчення університету почав працювати у ресторанному бізнесі. Заснував компанію з виробництва варення та соусів «Гастромайстерня Confiture». У 2015 році після перемоги у кулінарному шоу «МастерШеф», заявив про намір покращити культуру харчування в Україн...

Детальніше

Рецензії Зваблення їжею з українським смаком

4.3/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Не поспішайте віддавати 300 гривень 92% користувачів вважають цей відгук корисним
    Реально, десять, ні сто разів подумайте перш ніж віддати власні кошти за цю книжку. Нічого про українську кухню, традиції чи тим більше філософію, як вказано в анотації ви у ній не знайдете. Правда, якщо ви закохані по вуха у Євгена то беріть дві книжки і милуйтеся. Бо це кухня імені його, а не української кухні. Я страшенно чекала на книгу, віддам своїй сестрі яка фанатка Жені. Скрізь одне й теж "я люблю Україну, я люблю, люблю я", але любити мало, треба ще й працювати. Найбільшим розчаруванням стали рецепти. З якого переляку, щоб зробити буряковий квас потрібно на 1 кг., буряків вгатити 400 г. цукру? Це ж не варення. Одним словом, хто як і я хоче приготувати страви української кухні або зробити вечірку з українським меню - підіть на сайт Пані Стефи, ютуб канал Наші бесаги, Костянтина Грубича, чи сайт того ж Клопотенка там є гарні рецепти і ідеї. Може сходіть в його ресторан, але книга, точно не про українську кухню, а фантазію. Єдине, добре що хоча б українською мовою, за це велике спасибі.
  •  
    Книга, якій варто знайти місце у себе на кухні! 77% користувачів вважають цей відгук корисним
    Гортаючи сторінки, на кожній, питала себе: "чому я раніше до цього не додумалася?"

    В ній немає рецептів, накшталт "Візьміть кілограм зміїного м'яса, замаринуйте в півлітри Hennessy", ні! Це книга - нестандартна відповідь, що можна приготувати нового, маючи на кухні звичний для багатьох нас набір українських овочів, фруктів та м'яса. Книга, одночасно, для тих хто не любить сильно експериментувати з продуктами й для тих, хто шукає новизну.

    Деякі страви, я згадала, робила моя бабуся, деякі я куштувала виїжджаючи на екскурсію до іншого міста та більшість, для мене стали приємним відкриттям.
    Моя сім'я не любить всілякі кулінарні експерименти, але я вчора приготувала першу обрану страву - деруни запечені з фаршем... Це ж просто геніально (і геніально, і просто)! Наступною буде качка з баношем.

    Хочу сказати, страви за рецептами Жені - це страви, які хочеться готувати, коли приїжджає в гості уся родина, приходять друзі. Вони зрозумілі, вони свої! смакують усім, і прабабусі, мамі й татові, і діткам.

    Сама книга дуже якісно надрукована зі "смачними" фото, на хорошому папері. Видавці подбали про зручність, та зробили дві закладки, хоча, скажу по собі, двох закладок замало, треба не менше десяти)
    Дуже, дуже дякую тобі Женю, за таку книгу! у мне вона не у залі, на книжній полиці, а на кухні)
  •  
    Зваблення їжею з українським смаком 66% користувачів вважають цей відгук корисним
    Вважаєте, що страви української кухні є настільки звичними і традиційними, що ними вже нікого не здивуєш? Помиляєтесь, адже українськими смаколиками можна і пригощати, і дивувати і навіть зваблювати, а книга Євгена Клопотенко "Зваблення їжею з українським смаком" це вкотре доводить.
    Без жодного перебільшення смію стверджувати, що якщо Ви візьмете дану збірку до рук, то анітрохи про це не пожалкуєте, адже за допомогою цього видання Ви дізнаєтесь, як готувати такі смачні м'ясні, рибні, овочеві та грибні страви, супи та юшки, випічку, солодощі та напої, які припадуть до смаку навіть дуже вибагливому гурману. Повірте, що ця книга змусить Вас по-новому поглянути на звичні страви і додати до свого повсякденного меню нотку оригінальності і пікантності, адже навіть гречаники можна презентувати, як страву ресторанної кухні, якщо, звісно ж, подати їх з соусом із томатної пасти, води, часнику, гіркої перчини, яблука, розчиненої кави, цукру та солі...
    Книга, до речі, гарна (у твердій палітурці, з крейдованими сторінками і кольоровими ілюстраціями), тому стане не лише актуальним доповненням будь-якої домашньої бібліотеки, а й влучним подарунком для того, хто любить готувати.
  •  
    Украинский шеф 50% користувачів вважають цей відгук корисним
    Каждая украинская женщина имеет с в своем активе рецепт от Евгения - отечественного кулинарного гуру. Особенностью кухни от автора является являются ее простота, доступность и креатив. Харизма Евгения известна всем, глядя на его колдовство над пищей, кажется, что создать кулинарный шедевр вполне реально, а под чутким и пошаговым руководством автора - все действительно посильно.
    Благодаря тому, что мир увидела вторая книга, наши домашние трапезы точно станут гораздо разнообразнее и хозяйки не перестанут удивлять своих домочадцев. Переоценить значение домашней пищи невозможно, но порой ее ежедневное приготовление ее становиться монотонной рутиной. Рецепты от Евгения по-настоящему бодрящая энергия, готовя под его книжным чутким руководством, закладываешь в блюда и его неуемную энергию, новые рецепты столь же харизматичны как и их создатель. Такие книги наполняют свежестью наш быт и ежедневный рацион. Охват аудитории этого издания огромен - блюда оценят как дети, так и взрослое поколение. Стоит отдельно отметить художественное оформление книги - фото по-настоящему живые и очень аппетитные. Глядя на фото блюд, немедленно хочется взяться за приготовление такого шедевра и на своей кухне для самых близких.
    Кухня - душа каждого дома, а трапезы по рецептам от Евгения - это настоящая украинская кулинарная душа.
  •  
    Дизайн, оформлення 50% користувачів вважають цей відгук корисним
    Я байдужа до готування, купувала на подарунок людині, яка він насправді готує за книгою. Оформлення і дизайн - на висоті. З приводу плювання, що нічого там українську кухню, не згідна. Мені здається, це сторонній погляд на українську кухню, щоб показати, якою різною і незвичною вона є. Так, вам можуть не подобатися рецепти, але критикувати за велику пророблену роботу - це так "по-українськи". Одним словом - купуйте, а потім вирішуйте чи готувати чи комусь дарувати. Книга знайде свого вдячного читача. Приємним сюрпризом було наявність автографа. Дякую автору і видавництву.
  •  
    Зваблення їжею з українським смаком
    За зовнішній вигляд книги, звичайно, високий бал: чудовий папір, оформлення, ілюстрації. Зміст книги - рецепти написані просто, без екзотичних приправ і продуктів. Але окремі страви, як от чебуреки і т. п., не мають відношення до української кухні. Для подарунку молодим господиням або "починаючим" кухарям - саме воно! Рекомендую. Вже скористалася з книги кількома рецептами - все вдалося!
    Хотілося книги з автографом, на жаль, не встигла! Автора поважаю і з цікавістю спостерігаю за його кулінарною творчістю.
  •  
    Українська кухня від Клопотенка
    Цю книгу чекала з нетерпінням від моменту анонсування про неї в Євгена Клопотенка в інстаграмі. Дуже імпонує мені цей кулінар за прагнення популяризувати українські традиції, рецепти, культуру споживання їжі та державницьку позицію. Тим більше знаючи його біографію і спостерігаючи за ним на проекті "Мастер Шеф" ніколи б не подумала, що Євген у повсякденному житті почне спілкуватись українською мовою та стане таким не шароварним патріотом. Словом, вже за це готова плюсувати і агітувати придбати цю книгу. Так, в книзі є деякі неточності, але вони доволі дрібні, як на мене і як мінімум схиляють читача до пошуку інших переписів тієї чи іншої страви. Ми вже приготували по цій книзі коропа з фенхелем і карасів в сметані. Це справді феєрично просто і до шаленства смачно. Деякі страви є в меню ресторану Євгена, тому, якщо ви не з Києва, але вам хочеться чогось від ресторану Клопотенка, то ось вам чудова нагода відтворити смак улюблених страв. Особливо я чекала рецепт борщу, був лише пісний з вушками. Однак є рецепт сливового леквару і здається це саме те, що додавав Євген до свого борщу. Точного опису страви з меню ресторану, на жаль, не пам'ятаю.
 
Характеристики Зваблення їжею з українським смаком
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Крейдований
ISBN
978-617-7820-57-3
Вага
300 гр.
Тип
Паперова
 

Про автора Зваблення їжею з українським смаком