Книга Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

Книга Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів

5 Відгуків
Формат
Мова книги
Видавництво
Рік видання

Червоне, біле, рожеве, помаранчеве і навіть сіре. Тихе, кріплене чи ігристе. Солодке чи сухе. Старий Світ чи Новий? І це далеко не повний спектр опцій, на які варто зважати, обираючи пляшку вина до вечері. Складно?

Насправді ні. У цьому переконана Анна Євгенія Янченко, сомельє та авторка книжки “Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів”. Людина, яка знайде вам неймовірне вино за 1000 гривень і дуже добре — за 150 грн, сомельє, яка впевнена — дегустувати та розрізняти аромати й смаки вина можна навчити кожного.

У своїй книжці Анна Євгенія пояснює, як читати етикетку і обирати келихи, що таке декантер і звідки взялися таніни, розвіює міфи стосовно порошкових вин, пояснює, чим відрізняється Шампанське від Проссеко, що таке Петнат і хто зіпсував імідж Ламбруско. Вона описує найвідоміші винні регіони світу та пояснює, як винороби створюють вино і для чого витримувати вино в дубових бочках.

Бонус від авторки: річний квест винними сортами світу — від найвідоміших Мерло та Піно Нуар до таємничих Мараві та Нерелло Маскалезе.

Анна Євгенія Янченко — сомельє, яка продегустувала понад 15 000 вин, засновниця блогу Сомельє в зелених штанях, лекторка міжнародної школи WSET, співавторка курсів Wine Start та «Філософія та вино».

Її винна історія розпочалася в Аргентині. Як в Україні все їли з хлібом, так в Аргентині все запивали вином. Повернувшись додому, Анна Євгенія спершу взялася шукати гідні вина до вечері, а згодом незчулася, як опинилася в Школі сомельє та запустила тематичний блог.

«Завжди варто пити те вино, яке подобається саме вам. Але для того, аби знати точно, яке це вино, варто спробувати якомога більше» — переконана Анна Євгенія.

Продавець товару
Код товару
1289727
Характеристики
Тип обкладинки
М'яка
Мова
Українська
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки
Опис книги

Червоне, біле, рожеве, помаранчеве і навіть сіре. Тихе, кріплене чи ігристе. Солодке чи сухе. Старий Світ чи Новий? І це далеко не повний спектр опцій, на які варто зважати, обираючи пляшку вина до вечері. Складно?

Насправді ні. У цьому переконана Анна Євгенія Янченко, сомельє та авторка книжки “Вино без правил. Як пити круте вино і не залежати від думки винних снобів”. Людина, яка знайде вам неймовірне вино за 1000 гривень і дуже добре — за 150 грн, сомельє, яка впевнена — дегустувати та розрізняти аромати й смаки вина можна навчити кожного.

У своїй книжці Анна Євгенія пояснює, як читати етикетку і обирати келихи, що таке декантер і звідки взялися таніни, розвіює міфи стосовно порошкових вин, пояснює, чим відрізняється Шампанське від Проссеко, що таке Петнат і хто зіпсував імідж Ламбруско. Вона описує найвідоміші винні регіони світу та пояснює, як винороби створюють вино і для чого витримувати вино в дубових бочках.

Бонус від авторки: річний квест винними сортами світу — від найвідоміших Мерло та Піно Нуар до таємничих Мараві та Нерелло Маскалезе.

Анна Євгенія Янченко — сомельє, яка продегустувала понад 15 000 вин, засновниця блогу Сомельє в зелених штанях, лекторка міжнародної школи WSET, співавторка курсів Wine Start та «Філософія та вино».

Її винна історія розпочалася в Аргентині. Як в Україні все їли з хлібом, так в Аргентині все запивали вином. Повернувшись додому, Анна Євгенія спершу взялася шукати гідні вина до вечері, а згодом незчулася, як опинилася в Школі сомельє та запустила тематичний блог.

«Завжди варто пити те вино, яке подобається саме вам. Але для того, аби знати точно, яке це вино, варто спробувати якомога більше» — переконана Анна Євгенія.

Відгуки
5 Відгуків
Балабух Алёна
11 квітня 2023 р
3 бали
Вино, розбавлене водою
Начебто книга корисна, але дуже багато води та ліричних відступів. Постійно інформація перебивається історичними довідками, розповідями з життя авторки, як вона була на виноробні, яких людей там зустріла, хто і навіщо посадив дуби у Франції, і поки ти це читаєш, то встигаєш забути, що розділ, узагалі-то, був про те, як вибрати вино в магазині. І це авторка ще сказала, що всі свої «винні пригоди» вона вирішила зібрати в окрему книжку, за що щира подяка, бо мені, наприклад, зовсім не цікаво в книжці про вино читати про те, як у когось лопнули штани перед важливим інтерв’ю. Я розумію, що потрібно було розтягнути інфу на повноцінну книгу, а не брошуру, але мені такий формат не подобається. Я люблю чітко і по справі, без зайвої лірики. І найприкріше, що в «бекоштовній версії» було з десяток сторінок із відгуками про книгу і про самого автора, тож оцінити саму книгу перед покупкою не було можливості. Але все одно купила, щоб підтримати вітчизняне. І всі ці ліричні відступи зовсім не обов’язкові. Я на ютубі дивилася відео, де за годину розповідається все те ж саме, але лаконічно, зрозуміло, і при цьому легко і цікаво. Загалом, якщо прибрати всю цю лірику, книжка вийде у 2 рази меншою. Але чи стане вона від цього гіршою? Сумніваюся. Якщо ви не проти того, що тема постійно перебивається лірикою — вам книга сподобається. Якщо хочете просто навчитися розбиратися у вині, і вам не цікаво читати при цьому, в яких конкурсах брала участь авторка — краще пошукати щось інше.
Maryana Lemishka
27 серпня 2022 р
5 балів
Смакуйте книжку і вино!
Книгу придбала, бо чесно, почавши віддавати майже повну перевагу вину, зрозуміла, що майже нічого не знаю про нього. Читала її з великим задоволенням, бо ж читається легко, факти самі лізуть в голову, і дивуєшся, скільки ж ти не знав. Тож, книга чудова, бо тепер знаю що вино має не лише колір, а й вік і характер, що є помаранчеве вино, є вино зі змерзлого винограду, а є й таке якому смаку надає вулкан. А ше дізналася про українських виноробів (хоч мало а таки є), і що один з них виготовляє вино майже поряд, а я не спробувала досі жодного келиху. Тож одразу виправила ситуацію і зацінила ще одне, справді добре українське вино. Тож смакуйте книгу і вино, бо мені по списку автора ще пити і пити!
Mirek
26 серпня 2022 р
5 балів
Вино без правил
Перша україномовна українська книжка про вино на яку був запит роками у багатьох початківців в пізнанні інтелектуального напою, який далеко вийшов за рамки простого споживання. Вино, це не тільки напій. Це історія, культура, національні традиції і цінності багатьох поколінь европеських народів. "Вино без правил" Анни Янченко, це унікальне поєднання пізнавальної, майже енциклопедичної інформації, опису технологічних процесів виготовлення Вина із легкістю розмовного жанру. Коли читаєш "Вино без правил" занурюєшся у створену авторкою атмосферу присутності. Наче спілкуєшся наживо, зручно вмостившись в комфортному кріслі із бокалом улюбленого аргентинського Мальбека. Якщо бути хоч трішечки в темі, то діалог виходить на диво легким, цікавим і пізнавальним. Зручний формат книжки, м'яка палітурка, вдало підібраний шрифт із веселими стильними ілюстраціями додають книжці особливих якостей легкості і зручності читання. "Вино без правил" це та книжка, яка відповідає прислів'ю, що книжка, це найкращий подарунок. Її справді хочеться дарувати найближчим людям так само, як поділитися чимось найдорожчим, що маєш. Коли бажаєш, щоби твої близькі відкрили для себе світ, пізнали краще - виникає бажання поділитися з ними прочитаним, а краще самою книгою. І не дарма, навздогін першому виданню, авторка видала подарунковий варіант в твердій презентабельній палітурці. Надзвичайно вдячний Анні-Жені за її працю у популяризації вина і українського виноробства.
Виникли запитання? 0-800-335-425
450 грн
В наявності
Паперова книга
Сплачуйте частинами
Щоб сплатити частинами: потрібно мати картки Monobank або Приватбанку під час оформлення замовлення оберіть спосіб оплати «Покупка частинами від Monobank» або «Оплата частинами від ПриватБанку»
ПриватБанк
2-4 платежі
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки