Книга Мурахи лізуть на дерево

Книга Мурахи лізуть на дерево

6 Відгуків
Формат
Мова книги
Видавництво
Рік видання

Хто наважиться промовити слова «китайська кухня» на планеті, охопленій коронавірусом? Лише ті, кого завжди вабив до себе таємничий, екзотичний Далекий Схід з його чайними церемоніями та стародавньою культурою. А ще їжа — це той досвід, який дозволяє нам краще пізнати інших. Гастрономічні уподобання жителів інших країн часом зачаровують, а іноді можуть викликати цілковите несприйняття.

Перед вами — книжка, яка руйнує гастрономічні міфи і кличе в мандри, поки що віртуальні, але сподіваємося, що в майбутньому вони стануть реальністю. На її сторінках ви знайдете захопливі й сповнені гумору історії про життя в Китаї, дотик і тертя різних культур, строкате розмаїття страв з різних провінцій Піднебесної. Ви відчуєте укол ностальгії, якщо вже були в Китаї, або з подивом роздивитесь у собі паростки нової мрії — відвідати Пекін, аби скуштувати їхню знамениту качку. Бо в цій країні за великими казанами різної смакоти причаїлася тисячолітня історія.

Книга надрукована за кошти гранту інституційної підтримки Українського інституту книги.

Продавець товару
Код товару
1265582
Характеристики
Тип обкладинки
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки
Опис книги

Хто наважиться промовити слова «китайська кухня» на планеті, охопленій коронавірусом? Лише ті, кого завжди вабив до себе таємничий, екзотичний Далекий Схід з його чайними церемоніями та стародавньою культурою. А ще їжа — це той досвід, який дозволяє нам краще пізнати інших. Гастрономічні уподобання жителів інших країн часом зачаровують, а іноді можуть викликати цілковите несприйняття.

Перед вами — книжка, яка руйнує гастрономічні міфи і кличе в мандри, поки що віртуальні, але сподіваємося, що в майбутньому вони стануть реальністю. На її сторінках ви знайдете захопливі й сповнені гумору історії про життя в Китаї, дотик і тертя різних культур, строкате розмаїття страв з різних провінцій Піднебесної. Ви відчуєте укол ностальгії, якщо вже були в Китаї, або з подивом роздивитесь у собі паростки нової мрії — відвідати Пекін, аби скуштувати їхню знамениту качку. Бо в цій країні за великими казанами різної смакоти причаїлася тисячолітня історія.

Книга надрукована за кошти гранту інституційної підтримки Українського інституту книги.

Відгуки
6 Відгуків
Устенко Дарина
25 червня 2021 р
5 балів
Must have для Китаїстів
Дивуюся енциклопедичним знанням авторки та її уважності до деталей. Читала повільно, бо намагалася усе запам’ятати. Я б дуже радила цю книжку студентам-китаїстам. Дуже! Бо у ній є все, і навіть більше, що треба знати про китайську кухню та китайську культуру загалом. А ще книга чудова тим, що це не просто «сухий» виклад фактів, а також історії з життя в Китаї самої авторки, спогади про дитинство, життя в Україні, свою сім’ю. Також сподобалося, що у книзі багато смішних моментів :) бажаю Катерині написати ще багато-багато цікавих книг, бо у неї це гарно виходить. п.с.: читати тільки після того, як ситно поїли!… щоправда, і це не завжди рятує
Максим Безрук
19 травня 2021 р
4 бали
Китайці люблять хрусти
Дочитав на днях "Мурахи лізуть на дерево". Легке й приємне чтиво. У книжці знайшов доволі побіжний, однак цікавий огляд китайської кухні. Текст суто неформальний, і це зовсім не кухарська книга, а радше довільні спогади, об'єднані тематично. Саме через формат і невелику глибину історичної та кулінарної інформації мені важко комусь порадити "Мурахи лізуть на дерево". Бо читач мусить, як я, знати про Китай мало та водночас бути зацікавлений темою. Але якщо ці дві умови виконані, беріть сміливо. Тим паче, що в додатку таки є кілька підсильних українцеві рецептів. Наостанок, безвідносно якості книжки, хочеться трошки побурчати й зробити зауваження автору: не хмиз (калька з рос. хворост), а хрусти чи вергуни (якщо кручені), і не гарбуз-горлянка (калька з рос. тыква-горлянка), а просто тиква (та що лат. Lagenaria). Баштан повний хибних друзів перекладача. Сподіваюся, будуть перевидання, і там виправлять ці два русизми. Дякую за увагу. Бажаю "Сафрану" успіхів. Спеціалізовані видавництва необхідні Україні.
Максим
8 березня 2021 р
5 балів
Смачний світ Китаю !
Дуже сподобалася ця книга, цікаво написана, неодноманітна. Книга висвітлює цікаву тему – китайської кухні, яка доволі цікава як Європі так і Америці. І важливо, що книга призначена для українського споживача, авторка повністю потурбувалася щоб цей споживач був всіляко «озброєний» у взаємодії з однією з найвідоміших кухонь світу. І хоча зараз існує багато ресурсів в інтернеті де можна ознайомитися з будь-якою кухнею світу і китайською зокрема, але ця книга пронизана таким знанням теми і любові до цієї кухні, пропущеної через власний досвід, сприйняття і смакові рецептори та приправлено все це цікавими історичними довідками. Я зізнаюся, ця книга неодноразово заганяла мене на кухню у пошуках поживи (рекомендую читати не на голодний шлунок)), і в кінці кінців спонукала мене на якісь кулінарні експерименти, з якимись новими інгредієнтами – чого я ще ніколи не робив. Рекомендую цю книгу тим хто хоче цікавої, захоплюючої подорожі у світ кулінарії Китаю. І тим хто там був, і тим хто ще планує це зробити.
Виникли запитання? 0-800-335-425
237 грн
280 грн
В наявності
Паперова книга
Сплачуйте частинами
Щоб сплатити частинами: потрібно мати картки Monobank або Приватбанку під час оформлення замовлення оберіть спосіб оплати «Покупка частинами від Monobank» або «Оплата частинами від ПриватБанку»
ПриватБанк
2-4 платежі
Доставка та оплата
Вказати місто доставки Щоб бачити точні умови доставки