Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Бумажная книга | Код товара 885326
Yakaboo 5/5
Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм

Все о книге Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

Захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка.

Тематика

Напої, професія сомельє, виноробство, винний бізнес.

Про книжку

Журналістка Б'янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами, а єдиною реакцією її мозку на келих червоного чи білого було банальне «Ура! Я п'ю вино!». Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. То навіщо весь цей галас навколо вина? Чи справді є різниця між пляшкою за 20 і за 200 доларів?

Для кого видання

Книжка для широкого кола читачів. Для тих, кого захоплює робота сомельє або ж хто навпаки скептично ставиться до винного бізнесу. Для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.

Чому ця книжка

Ця книжка - не суха інструкція із вибору вина. Авторка занурюється в шалений світ одержимості цим напоєм, шукає найкращий спосіб розібратися в різновидах та присмаках вина та навчитися завдяки ним смакувати життя.

Про автора

Б'янка Боскер - журналістка, пише про їжу, вино, архітектуру та технології для найбільших світових видань: New Yorker online, Atlantic, New York Times Style Magazine, Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian і New Republic. Очолювала відділ технологій у Huffington Post.

Відгуки

"Це не просто опис тонкощів та нюансів смаку, що варіюються від сорту до сорту винограду. Це розповідь про те, як вино стало таким значущим напоєм у всьому світі й чому те, як ми п'ємо, може змінити наше життя".
Harper's Bazaar

Цитати

Про дегустацію наосліп
Розпізнавати шість вин поспіль - це наче бігти доріжкою з напоїв у режимі Усейна Болта. Перше вино йде добре. Ближче до третього настає паніка. Дубильні речовини повністю захоплюють рот. Я піднімала й опускала келихи, намагаючись змусити ніс щось відчути. Дуб? Перець? Благаю, може, усе ж таки, трохи перцю?

Про початок дегустації
Крок перший: подивіться на нього. Ще до занурення туди носа чи язика ви можете скласти уявлення про його структуру й аромат. Візьміть ніжку бокала пальцями й зробіть зап'ястям кілька швидких обертів, щоб вино вкрило стінки келиха. Подивіться на швидкість і розмір крапель, чи «сліз», що стікатимуть після того, як ви припините рухи. Важкі, чітко окреслені, повільні сльози свідчать про вищий рівень алкоголю, а маленькі й швидкі або вино, що спадає завісами, натякають на нижчий вміст алкоголю.

Про алкоголь у вині
Вміст спирту в столових винах загалом коливається від 9 % до 16 % (у текілі, для порівняння, - близько 40%). Точність має ключове значення: розбіжність у 1 % стає тим, що дегустатор наосліп називає різницею між французьким Рислінгом і австралійським. Алкоголь може вказати вам, де вирощувався виноград (і багато іншого, як-от температура повітря під час росту).

Читать полное описание
Свернуть
Характеристики
Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Рецензии
  •  
    Перший ковток веде до наступного 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Кого ви уявляєте, коли чуєте слово сомельє?

    Вочевидь, чоловіка в доброму костюмі, білій сорочці та краватці-метелику, який намагається впарити якесь дорожезне вино, яке, безумовно, не коштує тих грошей.

    Десь часом так воно і є, бо в кожній професії трапляються люди, які прийшли просто заробити. Сомельє за покликанням ж навчить вас любити вино, як любить його сам.

    "Схиблені на вині" - книжка про те, як авторка пішла за мрією і зуміла за рік впертих тренувань (і контрольованого алкоголізму) досягти хорошого результату і опанувати гедоністичну і п'янку професію. І каже: добре вино не обов'язково має бути супердорогим (у ціні вина якість має куди меншу частку, ніж легенда походження і престижність), але не може бути супермасовим, бо це вже не живе вино, а технологія.

    "Усе, що коштує більше 500 доларів - не вино. Ви вже не купуєте напій, а берете предмет колекціонування".

    Це - весела та іронічна історія про те, що можна гори перевернути і навіть стати сомельє, якщо хотіти цього понад усе.

    Раджу до прочитання усім любителям вина.
  •  
    Таинства дружбы с вином, или вся правда о профессии сомелье 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Если это бестселлер New York Times, значит, это ко мне. В очередной раз убеждаюсь: они не дают высокую оценку кому попало, если признали, знач, это на самом деле крутая литература.
    «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє» - книга не столько о вине, сколько о мире вина и о людях, которые, по сути, являются там заведующими во всем - это сомелье.
    Автор Бьянка Боскер, журналистка по профессии, решает окунуться в мир вина, стремясь разобраться во всех тонкостях, следовательно, получить новую профессию. Это если вас интересует сюжет, в который вплетены очерки о вине, вкусы, ароматы, история, повседневная жизнь сомелье, конкурсы и экзамены, и тому подобное.
    Собственно, Боскер подробно углубляется в каждый вопрос, в каждый аспект винного мира, изучает его в историческом разрезе, с многих точек зрения, приводит мнения влиятельных лиц (ученых и т.д.). Она участвует и даже организует научные эксперименты, посещает эксклюзивные рестораны Нью-Йорка, путешествует по калифорнийским винным заводам и общается с нейробиологом, чтобы ответить на один гложущий всех вопрос: что такого особенного в вине?
    Сразу у Бьянки не все получалось, она вообще думала, что никогда не сможет различить один аромат от другого, развить в себе навыки и качества, необходимые, чтобы стать профессиональным знатоком вина. Но, не бросает затею и, в итоге, добивается своей цели. Ее советы помогут любому, кто желает пойти по ее пути.
    Что можно сказать по книге обобщенно? Местами - она из категории «что бы прочитать, чтобы НАЧАТЬ разобраться в вине». А местами размышления об околовинных вопросах тянутся целые страницы. Правда, никак не переходя во что-то монотонное или скучное. Наоборот, очень даже все динамично. Книге несколько не хватает, как по мне, научности. Человека, который бы очень хорошо разбирался в теме, и назвал все вещи своими именами. Подлинно, дабы не вводить в заблуждение «сомелье из чистого листа». В целом же, книга полезная. Я читал взахлеб, да еще под булькающее домашнее вино, что как раз выстаивается на кухне….
    Это пока единственное издание, которое рассказывает не столько о вине, сколько о мире сомелье. Я альтернативы пока не знаю. И еще: меня удивило то, насколько много и интересно можно писать о человеке, который в ответе за приобретение, хранение вин и представление их клиенту. Спасибо автору за проведенную работу!
    По оформлению. Книга качественная, в твердой обложке, внутри хороший шрифт. Все на уровне. Единственное, мне не хватало картинок и фото. Ну, можно же было как-то приукрасить все это чтение?! Но, это такое дело, главное - наполнение. А с этим у книги Боскер все в порядке.
Купить - Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
195 грн
Отправка
завтра c 17:00
 

Рецензии Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Перший ковток веде до наступного 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Кого ви уявляєте, коли чуєте слово сомельє?

    Вочевидь, чоловіка в доброму костюмі, білій сорочці та краватці-метелику, який намагається впарити якесь дорожезне вино, яке, безумовно, не коштує тих грошей.

    Десь часом так воно і є, бо в кожній професії трапляються люди, які прийшли просто заробити. Сомельє за покликанням ж навчить вас любити вино, як любить його сам.

    "Схиблені на вині" - книжка про те, як авторка пішла за мрією і зуміла за рік впертих тренувань (і контрольованого алкоголізму) досягти хорошого результату і опанувати гедоністичну і п'янку професію. І каже: добре вино не обов'язково має бути супердорогим (у ціні вина якість має куди меншу частку, ніж легенда походження і престижність), але не може бути супермасовим, бо це вже не живе вино, а технологія.

    "Усе, що коштує більше 500 доларів - не вино. Ви вже не купуєте напій, а берете предмет колекціонування".

    Це - весела та іронічна історія про те, що можна гори перевернути і навіть стати сомельє, якщо хотіти цього понад усе.

    Раджу до прочитання усім любителям вина.
  •  
    Таинства дружбы с вином, или вся правда о профессии сомелье 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Если это бестселлер New York Times, значит, это ко мне. В очередной раз убеждаюсь: они не дают высокую оценку кому попало, если признали, знач, это на самом деле крутая литература.
    «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє» - книга не столько о вине, сколько о мире вина и о людях, которые, по сути, являются там заведующими во всем - это сомелье.
    Автор Бьянка Боскер, журналистка по профессии, решает окунуться в мир вина, стремясь разобраться во всех тонкостях, следовательно, получить новую профессию. Это если вас интересует сюжет, в который вплетены очерки о вине, вкусы, ароматы, история, повседневная жизнь сомелье, конкурсы и экзамены, и тому подобное.
    Собственно, Боскер подробно углубляется в каждый вопрос, в каждый аспект винного мира, изучает его в историческом разрезе, с многих точек зрения, приводит мнения влиятельных лиц (ученых и т.д.). Она участвует и даже организует научные эксперименты, посещает эксклюзивные рестораны Нью-Йорка, путешествует по калифорнийским винным заводам и общается с нейробиологом, чтобы ответить на один гложущий всех вопрос: что такого особенного в вине?
    Сразу у Бьянки не все получалось, она вообще думала, что никогда не сможет различить один аромат от другого, развить в себе навыки и качества, необходимые, чтобы стать профессиональным знатоком вина. Но, не бросает затею и, в итоге, добивается своей цели. Ее советы помогут любому, кто желает пойти по ее пути.
    Что можно сказать по книге обобщенно? Местами - она из категории «что бы прочитать, чтобы НАЧАТЬ разобраться в вине». А местами размышления об околовинных вопросах тянутся целые страницы. Правда, никак не переходя во что-то монотонное или скучное. Наоборот, очень даже все динамично. Книге несколько не хватает, как по мне, научности. Человека, который бы очень хорошо разбирался в теме, и назвал все вещи своими именами. Подлинно, дабы не вводить в заблуждение «сомелье из чистого листа». В целом же, книга полезная. Я читал взахлеб, да еще под булькающее домашнее вино, что как раз выстаивается на кухне….
    Это пока единственное издание, которое рассказывает не столько о вине, сколько о мире сомелье. Я альтернативы пока не знаю. И еще: меня удивило то, насколько много и интересно можно писать о человеке, который в ответе за приобретение, хранение вин и представление их клиенту. Спасибо автору за проведенную работу!
    По оформлению. Книга качественная, в твердой обложке, внутри хороший шрифт. Все на уровне. Единственное, мне не хватало картинок и фото. Ну, можно же было как-то приукрасить все это чтение?! Но, это такое дело, главное - наполнение. А с этим у книги Боскер все в порядке.
  •  
    Кому вина?
    Авторці цілковито вдається розібрати всі рівні та шари, які оточують світ вина. Їй це вдається дуже добре. Вона пропонує настільки якісний опис всіх особливостей винної справи, що, я впевнений, ніякі курси сомельє або інші книги про вино не взмозі її замінити. Ви коли-небудь замислювалися над тим, про що говорять люди, обговорюючи особливості вина: кислотність, таніни, смак, запах або вміст алкоголю? Авторка пояснює не тільки те, чим є ці показники, але й те, що вони означають і яка між ними різниця. Мова написання книги дуже проста та зрозуміла, вона підійде навіть цілковитим початківцям. Я читаючи отримав масу задоволення, інформації та позитивних емоцій. Одна з найкращих речей у цій книзі полягає в тому, що її підхід до вивчення та оцінювання вина може засвоїти будь-хто, а її бачення культури вина – цілком керована зацікавленістю до нових знань. Книга має гарне та якісне оформлення. Це одна з найбільш інформативних книг, яку я прочитав цього року, а також одна з найкраще написаних. Рекомендую однозначно!
  •  
    5 зіркова книга
    Автор Б'янка Боскер поділилася своєю цікавістю щодо вина й смаку. Що це таке вино, яке змушує деяких платити 100 доларів, 1000 доларів або більше за лише одну пляшку? На що ми витрачаємо? Будучи редактором і репортером за професією вона залишила роботу та почала вивчати професію Сомельє, професіоналів, чия робота полягає у виборі, смакуванні та рекомендації найкращих вин у світі для тих, хто готовий платити (багато платити).
    Кращі сомельє, або “винні сноби”, як вони іноді називають себе поміж собою, можуть заробити $ 150,000 або більше в нью-йоркських ресторанах. Вони є експертною частиною, особою, яка продає деталі, та ланкою, що допомагає. Для того, щоб стати справжнім Сомельє, потрібна певна відданість і жертва, на яку мало хто може піти. Серйозні майстри своєї справи обмежують свій раціон, щоб уникнути забруднення їхніх смакових рецепторів. Вода для полоскання рота. А на серйозні дні дегустації вони можуть уникати чищення зубів. Вони витрачають свій час на вивчення і дегустацію вина з постачальниками й іншими сомельє.
    Я дійсно отримала насолоду від цієї розважальної, інформативної та приємної книги.
  •  
    Наскільки ви любите вино?
    Насправді, досить непроста для прочитання книга. Авторка проводить всестороннє дослідження вина і проводить читача у світ, де вино сприймається як стиль життя, а не як бокал для п’ятничного вечора з друзями. Написано скоріше в документальному жанрі, проте збережено елементи художньої розповіді і нотки гумору самої авторки Б’янки як головної героїні. Книга дивує наведеними фактами, про які звичайний любитель вина рідко задумується. Цікаво тому, що перед вами і енциклопедія світових вин, і роман про нові захоплення, і путівник ресторанами та винними барами Америки.
    Однозначно, не всі оточуючі зрозуміли нове захоплення Б’янки, жартуючи про те, що вона кинула роботу і цілими днями п’є вино, або навіть приносячи їй в подарунок задля розваги вино в пакеті. Авторка дійсно провела понад рік інтенсивно тренуючись і вивчаючи вино, і за допомогою експерименту довела, що якісних змін зазнав насамперед її мозок. Результатом слугує успішна сліпа дегустація. Проте, вона цілком справедливо вважає, що її «винний снобізм є невеликим і допустимим побічним ефектом суттєвого і значного розвитку». Такий факт надихає розвиватись в будь-якій галузі, бо доводить, що наші можливості нескінченні.
  •  
    Истина в вине
    Когда репортер Бьянка Боскер наткнулась на конкурс дегустации вин, она была поражена способностью сомелье «после одного глотка вина определить виноград, из которого оно было сделано, в каком году и где оно было произведено вплоть до точное местоположение, в акрах. " Она также была заинтригована их страстью к вину, а также страстью многих создателей и коллекционеров вина. Чтобы определить, что делает вино таким особенным для этих людей, она бросила свою работу и решила сама попытаться стать сомелье. Начав с «погребальной крысы», храня и забирая бутылки вина, она медленно продвигается в винный мир. В конце концов она посещает эксклюзивные дегустационные группы и посещает дорогие рестораны и ужины для преданных коллекционеров вина. Она также узнает о науке дегустации вин и создании вина. Это история ее опыта и того, что она узнала.

    Я многому научился, и это заставило меня хотеть учиться еще больше. Это не было претенциозно, включало много практических советов и заставляло вино чувствовать себя более доступным.
  •  
    Від журналіста до сомельє
    Цю книгу я дуже хотіла прочитати, бо вино - єдиний алкогольний напій, який вживаю, і можливість дізнатися про нього більше у форматі нон-фікшн дуже мене привабила, та все ж, книга мене здебільшого розчарувала - можливо, очікування були занадто високі :(

    Отже, автор - журналістка, яка загорілася ідеєю стати сомельє і весь свій шлях описала в книзі. Книга вийшла в репортажному стилі, і мене це дуже нервувало, що розділи були такими акуратно однаковими, в книзі перемішані енциклопедичні дані з особистими враженнями, і часто в різних розділах автор сама собі суперечить. Вона піднімає багато цікавих та філософських питань - про вплив вартості вина на задоволення від його споживання, інсайти з роботи американських ресторанів. Але книга якась снобська і ну дуже американська, в наших реаліях якась надто нереальна.

    З позитивів - мені сподобалося, як авторка йшла до своєї мети, це надихає. Адже вона пройшла серйозний шлях до мрії, я щиро вболівала, щоб вона таки склала свій екзамен. Та все ж, її письменницькі здібності я не можу оцінити високо. Ще додам про видання - воно дуже красиве, тримати книгу - одне задоволення. Але шкода, що переклад має русизми :(
  •  
    Схиблені на вині
    После прочтения этой книги каждому захочется стать сомелье и это 100%!
    Я начала увлекаться вином (если можно так сказать) с истории, а именно о русских дворянах, которые были очень избирательны в винах/шампанском. Не знаю почему но меня цепляли эти интересные истории. Потом я начала изучать литературу, которая есть по этой теме. И одна из этих книг оказалась - Схиблені на вині.
    Прекрасная история девушки, которая была техническим редактором и в один вечер решила попробовать себя в роли сомелье, чтобы понять всю суть профессии. Её, как и нас с вами, часто интересовало почему? как? зачем? и вообще что делают эти сомелье?
    Прочитая, эту книгу вы откроете для себя сотни секретов из винного мира и даже ресторанного бизнеса. К примеру, для меня большим открытием было то что, если в ресторане заказывают дорогую !! бутылку вина и не допивают ! её потом могут продавать другим на разлив, побокально так сказать. Или же могут предложить сомелье этого ресторана, выкупить её, а точнее остатки вина.
    Также, вы узнаете чем занимаются сомелье на своих так называемых конференциях, узнаете ПОЧЕМУ ЖЕ ОНИ НЕ ПЬЯНЕЮТ пока целыми днями пробуют вино! Вы окунётесь в этот мир полностью, книга насыщенна просто сотнями интересных фактов и историй которые затянут вас. И если это ваша первая книга из подобной литературы, поверьте, она не будет последней)
 
Характеристики Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Переплет
Твердый
Бумага
Офсетная
ISBN
978-617-7552-81-8
Тип
Бумажная