Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Бумажная книга | Код товара 885326
Yakaboo 5/5 15 3 3 рецензии
Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм

Все о книге  Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

Захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка.

Тематика

Напої, професія сомельє, виноробство, винний бізнес.

Про книжку

Журналістка Б'янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами, а єдиною реакцією її мозку на келих червоного чи білого було банальне «Ура! Я п'ю вино!». Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. То навіщо весь цей галас навколо вина? Чи справді є різниця між пляшкою за 20 і за 200 доларів?

Для кого видання

Книжка для широкого кола читачів. Для тих, кого захоплює робота сомельє або ж хто навпаки скептично ставиться до винного бізнесу. Для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.

Чому ця книжка

Ця книжка - не суха інструкція із вибору вина. Авторка занурюється в шалений світ одержимості цим напоєм, шукає найкращий спосіб розібратися в різновидах та присмаках вина та навчитися завдяки ним смакувати життя.

Про автора

Б'янка Боскер - журналістка, пише про їжу, вино, архітектуру та технології для найбільших світових видань: New Yorker online, Atlantic, New York Times Style Magazine, Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian і New Republic. Очолювала відділ технологій у Huffington Post.

Відгуки

"Це не просто опис тонкощів та нюансів смаку, що варіюються від сорту до сорту винограду. Це розповідь про те, як вино стало таким значущим напоєм у всьому світі й чому те, як ми п'ємо, може змінити наше життя".
Harper's Bazaar

Цитати

Про дегустацію наосліп
Розпізнавати шість вин поспіль - це наче бігти доріжкою з напоїв у режимі Усейна Болта. Перше вино йде добре. Ближче до третього настає паніка. Дубильні речовини повністю захоплюють рот. Я піднімала й опускала келихи, намагаючись змусити ніс щось відчути. Дуб? Перець? Благаю, може, усе ж таки, трохи перцю?

Про початок дегустації
Крок перший: подивіться на нього. Ще до занурення туди носа чи язика ви можете скласти уявлення про його структуру й аромат. Візьміть ніжку бокала пальцями й зробіть зап'ястям кілька швидких обертів, щоб вино вкрило стінки келиха. Подивіться на швидкість і розмір крапель, чи «сліз», що стікатимуть після того, як ви припините рухи. Важкі, чітко окреслені, повільні сльози свідчать про вищий рівень алкоголю, а маленькі й швидкі або вино, що спадає завісами, натякають на нижчий вміст алкоголю.

Про алкоголь у вині
Вміст спирту в столових винах загалом коливається від 9 % до 16 % (у текілі, для порівняння, - близько 40%). Точність має ключове значення: розбіжність у 1 % стає тим, що дегустатор наосліп називає різницею між французьким Рислінгом і австралійським. Алкоголь може вказати вам, де вирощувався виноград (і багато іншого, як-от температура повітря під час росту).

Читать полное описание
Свернуть
Характеристики
Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Рецензии
  • Julia Dutka
    31 октября 2018 г.
    Перший ковток веде до наступного 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Кого ви уявляєте, коли чуєте слово сомельє?

    Вочевидь, чоловіка в доброму костюмі, білій сорочці та краватці-метелику, який намагається впарити якесь дорожезне вино, яке, безумовно, не коштує тих грошей.

    Десь часом так воно і є, бо в кожній професії трапляються люди, які прийшли просто заробити. Сомельє за покликанням ж навчить вас любити вино, як любить його сам.

    "Схиблені на вині" - книжка про те, як авторка пішла за мрією і зуміла за рік впертих тренувань (і контрольованого алкоголізму) досягти хорошого результату і опанувати гедоністичну і п'янку професію. І каже: добре вино не обов'язково має бути супердорогим (у ціні вина якість має куди меншу частку, ніж легенда походження і престижність), але не може бути супермасовим, бо це вже не живе вино, а технологія.

    "Усе, що коштує більше 500 доларів - не вино. Ви вже не купуєте напій, а берете предмет колекціонування".

    Це - весела та іронічна історія про те, що можна гори перевернути і навіть стати сомельє, якщо хотіти цього понад усе.

    Раджу до прочитання усім любителям вина.
  • serhiy-petsa
    26 декабря 2018 г.
    Кому вина?
    Авторці цілковито вдається розібрати всі рівні та шари, які оточують світ вина. Їй це вдається дуже добре. Вона пропонує настільки якісний опис всіх особливостей винної справи, що, я впевнений, ніякі курси сомельє або інші книги про вино не взмозі її замінити. Ви коли-небудь замислювалися над тим, про що говорять люди, обговорюючи особливості вина: кислотність, таніни, смак, запах або вміст алкоголю? Авторка пояснює не тільки те, чим є ці показники, але й те, що вони означають і яка між ними різниця. Мова написання книги дуже проста та зрозуміла, вона підійде навіть цілковитим початківцям. Я читаючи отримав масу задоволення, інформації та позитивних емоцій. Одна з найкращих речей у цій книзі полягає в тому, що її підхід до вивчення та оцінювання вина може засвоїти будь-хто, а її бачення культури вина – цілком керована зацікавленістю до нових знань. Книга має гарне та якісне оформлення. Це одна з найбільш інформативних книг, яку я прочитав цього року, а також одна з найкраще написаних. Рекомендую однозначно!
Купить - Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
195 грн
Есть в наличии
 

Рецензии  Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • Julia Dutka
    31 октября 2018 г.
    Перший ковток веде до наступного 100% пользователей считают этот отзыв полезным
    Кого ви уявляєте, коли чуєте слово сомельє?

    Вочевидь, чоловіка в доброму костюмі, білій сорочці та краватці-метелику, який намагається впарити якесь дорожезне вино, яке, безумовно, не коштує тих грошей.

    Десь часом так воно і є, бо в кожній професії трапляються люди, які прийшли просто заробити. Сомельє за покликанням ж навчить вас любити вино, як любить його сам.

    "Схиблені на вині" - книжка про те, як авторка пішла за мрією і зуміла за рік впертих тренувань (і контрольованого алкоголізму) досягти хорошого результату і опанувати гедоністичну і п'янку професію. І каже: добре вино не обов'язково має бути супердорогим (у ціні вина якість має куди меншу частку, ніж легенда походження і престижність), але не може бути супермасовим, бо це вже не живе вино, а технологія.

    "Усе, що коштує більше 500 доларів - не вино. Ви вже не купуєте напій, а берете предмет колекціонування".

    Це - весела та іронічна історія про те, що можна гори перевернути і навіть стати сомельє, якщо хотіти цього понад усе.

    Раджу до прочитання усім любителям вина.
  • serhiy-petsa
    26 декабря 2018 г.
    Кому вина?
    Авторці цілковито вдається розібрати всі рівні та шари, які оточують світ вина. Їй це вдається дуже добре. Вона пропонує настільки якісний опис всіх особливостей винної справи, що, я впевнений, ніякі курси сомельє або інші книги про вино не взмозі її замінити. Ви коли-небудь замислювалися над тим, про що говорять люди, обговорюючи особливості вина: кислотність, таніни, смак, запах або вміст алкоголю? Авторка пояснює не тільки те, чим є ці показники, але й те, що вони означають і яка між ними різниця. Мова написання книги дуже проста та зрозуміла, вона підійде навіть цілковитим початківцям. Я читаючи отримав масу задоволення, інформації та позитивних емоцій. Одна з найкращих речей у цій книзі полягає в тому, що її підхід до вивчення та оцінювання вина може засвоїти будь-хто, а її бачення культури вина – цілком керована зацікавленістю до нових знань. Книга має гарне та якісне оформлення. Це одна з найбільш інформативних книг, яку я прочитав цього року, а також одна з найкраще написаних. Рекомендую однозначно!
  • Тарас
    16 декабря 2018 г.
    Таинства дружбы с вином, или вся правда о профессии сомелье
    Если это бестселлер New York Times, значит, это ко мне. В очередной раз убеждаюсь: они не дают высокую оценку кому попало, если признали, знач, это на самом деле крутая литература.
    «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє» - книга не столько о вине, сколько о мире вина и о людях, которые, по сути, являются там заведующими во всем - это сомелье.
    Автор Бьянка Боскер, журналистка по профессии, решает окунуться в мир вина, стремясь разобраться во всех тонкостях, следовательно, получить новую профессию. Это если вас интересует сюжет, в который вплетены очерки о вине, вкусы, ароматы, история, повседневная жизнь сомелье, конкурсы и экзамены, и тому подобное.
    Собственно, Боскер подробно углубляется в каждый вопрос, в каждый аспект винного мира, изучает его в историческом разрезе, с многих точек зрения, приводит мнения влиятельных лиц (ученых и т.д.). Она участвует и даже организует научные эксперименты, посещает эксклюзивные рестораны Нью-Йорка, путешествует по калифорнийским винным заводам и общается с нейробиологом, чтобы ответить на один гложущий всех вопрос: что такого особенного в вине?
    Сразу у Бьянки не все получалось, она вообще думала, что никогда не сможет различить один аромат от другого, развить в себе навыки и качества, необходимые, чтобы стать профессиональным знатоком вина. Но, не бросает затею и, в итоге, добивается своей цели. Ее советы помогут любому, кто желает пойти по ее пути.
    Что можно сказать по книге обобщенно? Местами - она из категории «что бы прочитать, чтобы НАЧАТЬ разобраться в вине». А местами размышления об околовинных вопросах тянутся целые страницы. Правда, никак не переходя во что-то монотонное или скучное. Наоборот, очень даже все динамично. Книге несколько не хватает, как по мне, научности. Человека, который бы очень хорошо разбирался в теме, и назвал все вещи своими именами. Подлинно, дабы не вводить в заблуждение «сомелье из чистого листа». В целом же, книга полезная. Я читал взахлеб, да еще под булькающее домашнее вино, что как раз выстаивается на кухне….
    Это пока единственное издание, которое рассказывает не столько о вине, сколько о мире сомелье. Я альтернативы пока не знаю. И еще: меня удивило то, насколько много и интересно можно писать о человеке, который в ответе за приобретение, хранение вин и представление их клиенту. Спасибо автору за проведенную работу!
    По оформлению. Книга качественная, в твердой обложке, внутри хороший шрифт. Все на уровне. Единственное, мне не хватало картинок и фото. Ну, можно же было как-то приукрасить все это чтение?! Но, это такое дело, главное - наполнение. А с этим у книги Боскер все в порядке.
 

Характеристики  Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

Автор
Бьянка Боскер
Издательство
Наш Формат
Язык
Украинский
Год издания
2018
Переводчик
Анна Руль
Количество страниц
344
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
140x210 мм
Переплет
Твердый
Бумага
Офсетная
ISBN
978-617-7552-81-8
Тип
Бумажная
 
Статьи о книге  Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє
Какие книги разбирали на Форуме издателей как горячие пирожки: Топ продаж украинских издательств
Просматривать топы продаж издательств всегда интересно — можно присмотреть себе книгу, на которую раньше не обращал внимания, и понять читательские предпочтения окружающих книголюбов. Блог Yakaboo рассказывает, какие книги больше всего покупали на...
Мастрид октября: что читать под одеялом
Книга — такой же неотъемлемый атрибут осени, как и одеяло, зонтик, горячий чай и пушистый шарф. Блог Yakaboo собрал 10 книг, которые лучше всего читаются осенью - они согревают, когда на улице холодно, и идеально подходят под ностальгический октяб...
Новинки сентября: чем удивляли украинские издательства в первый месяц осени
В сентябре издательства буквально сыпали книгами на радость преданным читателям. Поэтому предлагаем вместе взглянуть на интересные новинки художественной литературы и не менее захватывающий нон-фикшн.Отдельно ожидайте подборку детской и под...
#YakabooBingoAutumn2018: Книги-огонь для тех, кто хорошенько замерз
Ранее мы уже предлагали вам подборку «теплых» книг для бабьего лета, а теперь запускаем тяжелую артиллерию — таких, что даже пожар. Открывайте форточку, потому что сейчас будет жарко.
#ДвіДумки: Бьянка Боскер «Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє»: когда первый глоток ведет к следующему
Какая она, профессия сомелье? Это рай для любителя выпить крепкого вина или тяжелый труд? В издательстве «Наш формат» вышел перевод книги Бьянки Боскер (переводчик - Анна Руль), в которой рассказывается путь автора от профессиональной журналистики...
Что подарить на праздники родителям, друзьям и любимым: 25 книг, которые будут продаваться на маркете “Всі. Cвої”
На ближайших выходных, 22 - 25 декабря, в Киеве состоится самый большой маркет подарков Киева от Всі. Свої. Вас ждут целых 5 этажей замечательных вещей от лучших украинских производителей посуды, текстиля и декора для дома, одежды, украшений, бель...