Книга Від бобра до фазана. Їжа західноєвропейського Середньовіччя

Книга Від бобра до фазана. Їжа західноєвропейського Середньовіччя

2 Отзывы
Формат
Язык книги
Издательство
Год издания

Книжка української дослідниці про смаки та гастрономію епохи європейського Середньовіччя. Завдяки їй ви дізнаєтесь, які приголомшливі дива кулінарії пішли у небуття, а які приносять нам насолоду й сьогодні.

Продавец товара
Код товара
1337806
Характеристики
Тип обложки
Твердый
Язык
Украинский
Описание книги

Книжка української дослідниці про смаки та гастрономію епохи європейського Середньовіччя. Завдяки їй ви дізнаєтесь, які приголомшливі дива кулінарії пішли у небуття, а які приносять нам насолоду й сьогодні.

Отзывы
2 Отзывы
Яніна
3 февраля 2022 г
5 баллов
Рекомендую
Перший розділ читався важко, я ніяк не могла зрозуміти чи відчутти, яке воно те Середньовіччя. Чекала відразу на бобрів і фазанів, але десь з кінця другого розділу читання перетворилось на захопливу розповідь смаками, ритуалами, традиціями давно минулої епохи. Яка раптом виявилась дуже живучою, бо книзі я зустріла купу прикладів того, що якісь тези про здорове харчування чи там цілющі властивості продуктів, такі ж як і сьогодні. А з іншого боку, наука нам подарувала знання про багато речей навколо нас, що ніхто вже не насмілиться готувати "співаючу курку" не через забобони, а знання про небезпечність ртуті. Хоча, сьогодні ми робимо тисячу дурниць сліпо довіряючи гуру інстаграму, які чого тільки не вигадають аби продати вам свої курси чи товари. Тому книжку читати раджу тим хто хоче розуміти як змінюється культура, спробувати приготувати щось за середньовічним рецептом (до речі там їх кілька є, які цілком реально приготувати і сьогодні). І ще, ця картонна обкладинка, спершу такий думаєш, стоп, це що просто шматок картону, але з іншого боку тканина, шрифти якісь магічні, що розумієш, це все так задумано.
Олена
1 февраля 2022 г
5 баллов
Їжа в добу середньовіччя
Книга "Від бобра до фазана. Їжа західноєвропейського Середньовіччя" представляє собою цікаву та корисну розповідь про таємниці середньовічної кулінарії. Робота написана дуже ґрунтовно, та її буде цікаво прочитати, адже виявляється, що традиційний повсякденний набір страв сучасного європейця та людини в Середні віки дуже сильно різниться, проте деякі страви дійшли до наших днів майже без змін. Ця робота дає змогу іншими газами поглянути на історичний процес, адже наявність тих чи інших продуктів харчування часом дуже сильно впливало на історичні процеси. Виявляється, що їжі в середньовіччя в першу чергу не була такою різноманітною. Здебільшого все залежало від соціального статусу європейця. І якщо незаможні верстви населення харчувалися переважно рослинними сільськогосподарськими продуктами, серед яких значно переважали злаки. То аристократія мала змогу харчуватися більш якісно. Проте якщо говорити про м'ясні страви, то вони здебільшого були представлені тваринами, яких вдавалося здобути на полюванні. Враховуючи той факт, що тваринний світ середньовіччя був більш різноманітним ніж зараз, то нікого не дивували блюда які можна вважати дуже екзотичними сьогодні. Наприклад це стосується блюд із м'яса бобра, лебедя та інших тварин. Книга дає змогу здійснити справжню гастрономічну подорож у минуле, та містить велику кількість корисної інформації.
1
Возникли вопросы? 0-800-335-425
434 грн
Нет в наличии
Бумажная книга