Смакова повія
Бумажная книга | Код товара 872631
Автор
Джесика Том
Издательство
Ранок, Фабула
Серия книг
Бестселер
Язык
Украинский
Год издания
2018
Год первого издания
2015
Переводчик
С. Татаренко
Количество страниц
480

Все о книге  Смакова повія

Тіа Монро сповнена намірів підкорити ресторанну сцену Нью-Йорка. Але раптом вона виявляється просто ще однією любителькою вишуканої їжі у великому місті. Все змінюється, коли легендарний ресторанний критик «Нью-Йорк Таймс», довіряє їй свою таємницю: він втратив відчуття смаку. Він хоче, щоб Тіа була його смаком і таємно писала огляди під його ім’ям. Вона погоджується, і впродовж декількох тижнів світ дівчини змінюється на гламурне та розкішне життя. Тіа насолоджується кожною хвилиною… доки не бачить власні слова надрукованими.

У місті, де «обскакати когось» є кінцевою метою, їй доводиться вирішувати: як далеко вона готова зайти в житті, якого так палко жадала?

Характеристики
Автор
Джесика Том
Издательство
Ранок, Фабула
Серия книг
Бестселер
Язык
Украинский
Год издания
2018
Год первого издания
2015
Переводчик
С. Татаренко
Количество страниц
480
Рецензии
  • Христина Христина
    18 января 2019 г.
    Нью-Йорк з ресторанним присмаком
    На що ми готові заради досягнення своєї мети...
    На брехню?.. На зраду?.. На кілька життів одночасно?..
    Випадкова зустріч молодої магістрантки харчових досліджень з впливовим критиком «Нью-Йорк Таймс» стає визначальною. Він розкриває свою страшну таємницю і пропонує стати його «смаковим чуттям» (бо втратив, на жаль, цю здатність).
    Дорогі ресторани, вишукана їжа, дизайнерське вбрання, надмірна увага красеня шефа - хіба можливо встояти перед такими спокусами?..
    «Нью-Йорк - місто не для слабких».
    Але є й зворотня сторона - тримати все у таємниці, брехати, обманювати, зраджувати. Чи зможе героїня зберегти своє ім'я, не заплутатись у подвійному житті, розпізнати, хто є щирим другом, а хто маніпулює чи використовує її у своїх цілях...
    Роман хочеться смакувати розділ за розділом, відчуваючи сповна гаму настроїв та емоцій героїв.
    При читанні складається враження, ніби оглядаєш фільм.
    Легкого присмаку елегантності та стильності додають описи страв, закулісся ресторанів, бренди одягу. Якщо ви гурман - беріться за дегустацію в передчутті задоволення.
  • Юлія Дутка
    13 ноября 2018 г.
    Симфонія страв і какофонія брехні — що сховалось за смачною обкладинкою «Смакової повії» Джессіки Том
    «Смакова повія» — перша книга нью-йоркської фудблогерки, яка відкриває українським читачам незвіданий світ високої кухні по-американськи, вишуканих ресторанів та закулісся критичних рецензій. Раптове занурення у розкіш менше дає, ніж відбирає у юної Тії Монро.

    Схиблена на смаках

    Тіа Монро – студентка, яка тільки нещодавно переїхала до Нью-Йорка, щоб здобути знання та побудувати кар’єру мрії – творити рецепти, писати кулінарні книги. У її сім’ї люблять готувати – і не просто ту просту і смачну домашню їжу, а й дещо складніше. У Монро не бракує авторських рецептів, тому в інтернатурі вона вже бачить себе біля Гелен – визнаного гуру кулінарії.

    Але доля (хоча радше не доля, а топовий критик «Нью-Йорк Таймс» Майкл Зальц, якого бояться усі більш-менш пристойні заклади Великого яблука) має на неї інші плани. Він обіцяє замовити за неї словечко, але забуває (забуває?)… Дівчина бачить, як її мрія вмирає, розчавлена практикою у ресторані, але разом з осоружною роботою гардеробниці починається справжня смакова казка для провінціалки з амбіціями. Чи може вона відмовитись від такої щедрої пропозиції? Ви знаєте відповідь.

    Середній чек 600 доларів

    Джессіка Том обрала для свого делікатесного роману незвичне оточення і колоритних персонажів: у світ високої кухні ми разом з екзотичною і тендітною Тією Монро вирушаємо за ручку з найвідомішим критиком, який одним матеріалом може поховати популярний ресторан і знищити кар’єру титулованого шефа. Навіщо такому зуху ця заледве повнолітня? Що ж, він не вдавався б до її послуг, якби не втратив те, чим так дорожив.

    Смак… Для Майкла Зальца всі страви раптом перетворились на смак, як жований папір (вам доводилось жувати папір? Якщо ні, то зверніть увагу на те, що критик дуже схуд). Єдине, чим у їжі він ще може насолоджуватись, – запах. А для ресторанного критика це не просто професійна непридатність, це величезний удар по репутації, адже всі його рецензії переглядатимуть, бо що ж міг накуштувати чоловік без смаку. Звісно, Зальц використовував враження друзів, але… йому потрібен постійний експерт, той, чиїй думці можна довіряти.

    Тож він покладає місію стати його смаком на дівчину, яка прагне розкоші і готова брехати до останнього заради модних брендів і столиків у найкращих ресторанах. Їй так подобається грітися у світлі слави Зальца і бачити свої колонки на сторінках найвпливовішої газети. От тільки все це якесь несправжнє і відбувається немов не з нею, та поки є можливість, чому б не наповнити чашу смаку сповна. А чи варта сукня від Діора совісті? Побачимо.

    Брехати і використовувати

    Тіа відчуває себе неймовірно модною і невразливою, та під нальотом дизайнерського вбрання ховається та ж дівчинка, яка пекла коржики та мріяла писати кулінарні книги. Вона на вершині, але це не зовсім те, чого вона хотіла. Пише для “Нью-Йорк Таймс”, але не може нікому про це сказати, і мусить задовольнятись тим, що визнання дістається Зальцу. Адже так домовлялись. Тому Тіа всього лиш Тінь, всього лиш смакова повія, всього лиш метелик-одноденка біля зірки-критика.

    Та брехня залишає рани, руйнує стосунки, віддаляє друзів і породжує параною – раптом хтось дізнається? Тоді і Тії, і Зальцу – кінець. Світ високої кухні не прощає шахрайства, надто такого, що коштує мішленівських зірок.

    Не читайте голодним

    Я провела зі “Смаковою повією” кілька вечорів і впевнено можу сказати, що від цієї книжки їсти хочеться нестерпно. Постійно, тому краще спочатку добре повечеряти, а вже тоді братись за решту. І не спокушайте долю: не залишайте поблизу печива чи ще чогось такого, до чого тягтиметься рука.

    Також вам хотітиметься готувати і в ресторан – тож мобілізуйте всю силу волі, щоб не піддатись смачним описам страв, які складно навіть уявити. Якщо ж ви слабка істота, схильна до нічних походів до холодильника, краще читайте вранці.

    До речі, авторка вибрала для свого роману назву, яку urban dictionary перекладає як “той, хто приходить в гості чи на вечірку тільки заради їжі”. Не думаю, що Тіа погодилась на цю аферу тільки заради їжі, хіба, може спокусилась на нові смаки.

    Тож смакуйте життя, але не переборщуйте зі спеціями.
Купить - Смакова повія
Смакова повія
170 грн
Есть в наличии
 

Рецензии  Смакова повія

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  • Христина Христина
    18 января 2019 г.
    Нью-Йорк з ресторанним присмаком
    На що ми готові заради досягнення своєї мети...
    На брехню?.. На зраду?.. На кілька життів одночасно?..
    Випадкова зустріч молодої магістрантки харчових досліджень з впливовим критиком «Нью-Йорк Таймс» стає визначальною. Він розкриває свою страшну таємницю і пропонує стати його «смаковим чуттям» (бо втратив, на жаль, цю здатність).
    Дорогі ресторани, вишукана їжа, дизайнерське вбрання, надмірна увага красеня шефа - хіба можливо встояти перед такими спокусами?..
    «Нью-Йорк - місто не для слабких».
    Але є й зворотня сторона - тримати все у таємниці, брехати, обманювати, зраджувати. Чи зможе героїня зберегти своє ім'я, не заплутатись у подвійному житті, розпізнати, хто є щирим другом, а хто маніпулює чи використовує її у своїх цілях...
    Роман хочеться смакувати розділ за розділом, відчуваючи сповна гаму настроїв та емоцій героїв.
    При читанні складається враження, ніби оглядаєш фільм.
    Легкого присмаку елегантності та стильності додають описи страв, закулісся ресторанів, бренди одягу. Якщо ви гурман - беріться за дегустацію в передчутті задоволення.
  • Юлія Дутка
    13 ноября 2018 г.
    Симфонія страв і какофонія брехні — що сховалось за смачною обкладинкою «Смакової повії» Джессіки Том
    «Смакова повія» — перша книга нью-йоркської фудблогерки, яка відкриває українським читачам незвіданий світ високої кухні по-американськи, вишуканих ресторанів та закулісся критичних рецензій. Раптове занурення у розкіш менше дає, ніж відбирає у юної Тії Монро.

    Схиблена на смаках

    Тіа Монро – студентка, яка тільки нещодавно переїхала до Нью-Йорка, щоб здобути знання та побудувати кар’єру мрії – творити рецепти, писати кулінарні книги. У її сім’ї люблять готувати – і не просто ту просту і смачну домашню їжу, а й дещо складніше. У Монро не бракує авторських рецептів, тому в інтернатурі вона вже бачить себе біля Гелен – визнаного гуру кулінарії.

    Але доля (хоча радше не доля, а топовий критик «Нью-Йорк Таймс» Майкл Зальц, якого бояться усі більш-менш пристойні заклади Великого яблука) має на неї інші плани. Він обіцяє замовити за неї словечко, але забуває (забуває?)… Дівчина бачить, як її мрія вмирає, розчавлена практикою у ресторані, але разом з осоружною роботою гардеробниці починається справжня смакова казка для провінціалки з амбіціями. Чи може вона відмовитись від такої щедрої пропозиції? Ви знаєте відповідь.

    Середній чек 600 доларів

    Джессіка Том обрала для свого делікатесного роману незвичне оточення і колоритних персонажів: у світ високої кухні ми разом з екзотичною і тендітною Тією Монро вирушаємо за ручку з найвідомішим критиком, який одним матеріалом може поховати популярний ресторан і знищити кар’єру титулованого шефа. Навіщо такому зуху ця заледве повнолітня? Що ж, він не вдавався б до її послуг, якби не втратив те, чим так дорожив.

    Смак… Для Майкла Зальца всі страви раптом перетворились на смак, як жований папір (вам доводилось жувати папір? Якщо ні, то зверніть увагу на те, що критик дуже схуд). Єдине, чим у їжі він ще може насолоджуватись, – запах. А для ресторанного критика це не просто професійна непридатність, це величезний удар по репутації, адже всі його рецензії переглядатимуть, бо що ж міг накуштувати чоловік без смаку. Звісно, Зальц використовував враження друзів, але… йому потрібен постійний експерт, той, чиїй думці можна довіряти.

    Тож він покладає місію стати його смаком на дівчину, яка прагне розкоші і готова брехати до останнього заради модних брендів і столиків у найкращих ресторанах. Їй так подобається грітися у світлі слави Зальца і бачити свої колонки на сторінках найвпливовішої газети. От тільки все це якесь несправжнє і відбувається немов не з нею, та поки є можливість, чому б не наповнити чашу смаку сповна. А чи варта сукня від Діора совісті? Побачимо.

    Брехати і використовувати

    Тіа відчуває себе неймовірно модною і невразливою, та під нальотом дизайнерського вбрання ховається та ж дівчинка, яка пекла коржики та мріяла писати кулінарні книги. Вона на вершині, але це не зовсім те, чого вона хотіла. Пише для “Нью-Йорк Таймс”, але не може нікому про це сказати, і мусить задовольнятись тим, що визнання дістається Зальцу. Адже так домовлялись. Тому Тіа всього лиш Тінь, всього лиш смакова повія, всього лиш метелик-одноденка біля зірки-критика.

    Та брехня залишає рани, руйнує стосунки, віддаляє друзів і породжує параною – раптом хтось дізнається? Тоді і Тії, і Зальцу – кінець. Світ високої кухні не прощає шахрайства, надто такого, що коштує мішленівських зірок.

    Не читайте голодним

    Я провела зі “Смаковою повією” кілька вечорів і впевнено можу сказати, що від цієї книжки їсти хочеться нестерпно. Постійно, тому краще спочатку добре повечеряти, а вже тоді братись за решту. І не спокушайте долю: не залишайте поблизу печива чи ще чогось такого, до чого тягтиметься рука.

    Також вам хотітиметься готувати і в ресторан – тож мобілізуйте всю силу волі, щоб не піддатись смачним описам страв, які складно навіть уявити. Якщо ж ви слабка істота, схильна до нічних походів до холодильника, краще читайте вранці.

    До речі, авторка вибрала для свого роману назву, яку urban dictionary перекладає як “той, хто приходить в гості чи на вечірку тільки заради їжі”. Не думаю, що Тіа погодилась на цю аферу тільки заради їжі, хіба, може спокусилась на нові смаки.

    Тож смакуйте життя, але не переборщуйте зі спеціями.
 

Характеристики  Смакова повія

Автор
Джесика Том
Издательство
Ранок, Фабула
Серия книг
Бестселер
Язык
Украинский
Год издания
2018
Год первого издания
2015
Переводчик
С. Татаренко
Количество страниц
480
Иллюстрации
Нет иллюстраций
Формат
130х205 мм
Переплет
Твердый
Бумага
Офсетная
Шрифт
Minion
ISBN
978-617-09-4210-4
Вес
250 гр.
Тип
Бумажная
Литература стран мира
Литература США и Канады
Литература по периодам
Современная литература
 
Статьи о книге  Смакова повія
Чтение на выходных: 10 книг черешнегого лета
Конец июня - время, когда в отпуск хочется просто невыносимо. Поэтому, пока я под звуки мелодичного металла, представляю себя где-то среди гор со стаканом ароматного маккиато и какой-то из красавиц из этого списка, держите подборку новинок, которые и...
Судьбоносная встреча. Подсказываем книги к #YakabooBingoSummer
Почти у каждого человека в жизни случаются встречи, под влиянием которых мы кардинально меняем свои планы, цели и переосмысливаем смысл жизни. «Судьбоносная встреча» — это одна из тем летнего бинго. Что ж, подсказываем, какие книги можно прочитать в ...
Мастрид июля: книги, чтобы пережить жару
Июль — время, когда не до уютных пледов. Хочется снять с себя все и перенестись куда-то туда, где прохладно и безлимитное мороженое. Или хотя бы просто отвлечься от духоты - например, благодаря увлекательным книгам, которые так затягивают, что забыва...
41 книжная новинка июля от украинских издательств
Август начался, как всегда неожиданно. К концу лета надо успеть все, что было запланировано: 1) наесться арбузов и кукурузы; 2) похудеть; 3) съездить в отпуск; 4) прочитать все желаемые книги. С последним пунктом сложнее всего, потому что книги - это...
От Харари до Могилевской: что читали сотрудники Yakaboo в августе
Сотрудников Yakaboo объединяет одно большое хобби - мы читаем много книг. Затем обсуждаем их в офисе и советуем друг другу книги, которые понравились. В этом материале блог Yakaboo рассказывает, что читали наши сотруд...
Симфония блюд и какофония лжи — что спряталось за вкусной обложкой «Смакової повії» Джессики Том
«Смакова повія» — первая книга нью-йоркской фудблогерши, которая открывает украинским читателям неизведанный мир высокой кухни по-американски, изысканных ресторанов и закулисье критических рецензий. Внезапное погружение в роскошь меньше дает, чем ...
Вы могли это пропустить: 20 увлекательных книг, которые вышли в 2018-ом
2018-ый только завершился. Новых книг издатели еще не навыдавали, поэтому время дочитывать то, что не дочитали в прошлом году. В этом списке - 20 ярких книг, вышедших в 2018-ом, которые не стоит пропускать.