Автор |
Осипа Заклинская |
Издательство |
Богуславкнига |
Серия книг |
Авторська кухня українська |
Язык |
Украинский |
Год издания |
2017 |
Год первого издания |
1928 |
Составитель |
Оксана Антонова |
Иллюстратор |
Валентина Арепьева |
Все о книге Нова кухня вітамінова
«Нова кухня вітамінова» - Осипа Заклинська (Львів 1928р.) – оформлена у стилі галицької сецесії (модерн) у техніці акварель. Художник – Валентина Ареп’єва (м. Дніпро).
«Книжка надається на святочні, новорічні або весільні дарунки для молодих і старих господинь в місті і на селі» - писав часопис «Нова хата», рекламуючи у 1928 рік «Нову кухню вітамінову» Осипи Заклинської.
«Нова кухня вітамінова» вперше видана у Львові в 1928р. Автор книги, Осипа Заклинська, була модерновою, добре освіченою, надзвичайно організованою і прогресивною жінкою, активною у громадському житті, була членом організації «Союз Українок», але головне місце в її житті займала родина, дім.
У чому унікальність цієї книги? Не тільки в мові, якою вона написана. Читаючи її, ви ніби переноситесь у Галичину початку XX ст., відчуваєте дух старого Львова. Не тільки рецептами старовинної української, а передовсім галицької, кухні, яких тут понад тисячу. Це ще й:
- книга про ведення дому та плекання домашнього затишку, бо «У тій родині, де нема порядку, де недбало вариться, не може бути здоровля і щастя»;
- книга про культуру їжі: «Їсти потрібно небагато, але добірно», «при столі стараймося о погідний настрій, добре і зі спокоїм погризім страву...»;
- книга про здорове і збалансоване харчування: «Соли уживати якнайменше», «здорова кухня відкидає фабричний оцет», «Важність вітамін для удержання свого здоровля і своєї родини».
Осипа Заклинська мріяла зреформувати українську кухню «а станемо на добрій дорозі до відродження нашого народа і людства і піднесення життєвих сил у наших дітей». Звідси і промовиста назва книги – «Нова кухня вітамінова».
Автор |
Осипа Заклинская |
Издательство |
Богуславкнига |
Серия книг |
Авторська кухня українська |
Язык |
Украинский |
Год издания |
2017 |
Год первого издания |
1928 |
Составитель |
Оксана Антонова |
Иллюстратор |
Валентина Арепьева |
-
Нова кухня вітаміноваЧаси, коли рецепти передавалися від поколінням до покоління, від бабусь до онучок і від мам до донечок, поступово відходять у минуле, адже зараз навіть той, хто не має особистого кулінарного досвіду, може знайти потрібний рецепт в інтернеті і подивитися відеоінструкцію стосовно його приготування. Звісно, що такий спосіб пошуку інформації значно полегшує життя, однак, на мою думку, не варто забувати і про ті рецепти, які перевірені часом і належать до традиційних страв української кухні, тому всім старанним господарочкам раджу звернути увагу на збірку Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова", яка вперше видана 91 рік тому (у 1928 році) і складається з рецептів безмясної кухні, страв з м'яса, а також лічничої, дієтичної і діточої кухні.
Мабуть кожен, хто любить готувати, має свій власний фірмовий рецепт борщу. Я також вважала, що борщем мене здивувати неможливо, до тих пір, поки не спробувала пісний борщ з грибами, буряком, цибулею і смачнющими вушками з тіста...
У збірці детально описуються всі етапи приготування кожної страви. Щоправда рецепти написані трохи незвичною для сучасного читача мовою, однак при цьому їх можна з легкістю зрозуміти.
Видання у твердій обкладинці, з офсетними сторінками і кольоровими ілюстраціями. Коштує така книга триста сімнадцять гривень, що, звісно, недешево, однак, враховуючи зміст та якісне оформлення, цілком слушно. -
Нова кухня вітаміноваТримаючи в руках книгу "Нова кухня вітамінова" виникає таке враження, що ти тримаєш гарно оформлений кулінарний щоденник своєї пра бабусі, і одразу стає тепло на душі. Звичайно, мало в кого збереглися кулінарні щоденники прабабусь, і в мене також на жаль вони не збереглися, але мені дуже цікаво було дізнатися які ж саме рецепти були популярними у 1928 році, саме тоді світ вперше побачив книгу "Нова кухня вітамінова", Осипи Заклинської, яка була надзвичайно освідченою, організованою, прогресивною та активною у громадському житті жінкою.
Книга "Нова кухня вітамінова" Вас переносить у Галичину початку двадцятого століття, Ви можете відчути справжній дух старовинного Львова. У книзі "Нова кухня вітамінова" є деякі слова, які можуть видатись нам не надто зрозумілими, книга гарного, досить великого формату, з твердою обкладинкою та кольоровими ілюстраціями. Вся книга поділена на декілька розділів таких як: безмясна кухня, у якій Ви знайдете зупи, юшки, салати, омлети, каші, підливи та інше, страви з м'яса, це паштети, зупи, підливки та багато іншого, третя частина книги це лічнича, дієтична кухня.
Книга "Нова кухня вітамінова" буде дуже хорошим та оригінальним подарунком для всіх прихильників кулінарії, книга варта уваги !

Рецензии Нова кухня вітамінова
-
Нова кухня вітаміноваЧаси, коли рецепти передавалися від поколінням до покоління, від бабусь до онучок і від мам до донечок, поступово відходять у минуле, адже зараз навіть той, хто не має особистого кулінарного досвіду, може знайти потрібний рецепт в інтернеті і подивитися відеоінструкцію стосовно його приготування. Звісно, що такий спосіб пошуку інформації значно полегшує життя, однак, на мою думку, не варто забувати і про ті рецепти, які перевірені часом і належать до традиційних страв української кухні, тому всім старанним господарочкам раджу звернути увагу на збірку Осипи Заклинської "Нова кухня вітамінова", яка вперше видана 91 рік тому (у 1928 році) і складається з рецептів безмясної кухні, страв з м'яса, а також лічничої, дієтичної і діточої кухні.
Мабуть кожен, хто любить готувати, має свій власний фірмовий рецепт борщу. Я також вважала, що борщем мене здивувати неможливо, до тих пір, поки не спробувала пісний борщ з грибами, буряком, цибулею і смачнющими вушками з тіста...
У збірці детально описуються всі етапи приготування кожної страви. Щоправда рецепти написані трохи незвичною для сучасного читача мовою, однак при цьому їх можна з легкістю зрозуміти.
Видання у твердій обкладинці, з офсетними сторінками і кольоровими ілюстраціями. Коштує така книга триста сімнадцять гривень, що, звісно, недешево, однак, враховуючи зміст та якісне оформлення, цілком слушно. -
Нова кухня вітаміноваТримаючи в руках книгу "Нова кухня вітамінова" виникає таке враження, що ти тримаєш гарно оформлений кулінарний щоденник своєї пра бабусі, і одразу стає тепло на душі. Звичайно, мало в кого збереглися кулінарні щоденники прабабусь, і в мене також на жаль вони не збереглися, але мені дуже цікаво було дізнатися які ж саме рецепти були популярними у 1928 році, саме тоді світ вперше побачив книгу "Нова кухня вітамінова", Осипи Заклинської, яка була надзвичайно освідченою, організованою, прогресивною та активною у громадському житті жінкою.
Книга "Нова кухня вітамінова" Вас переносить у Галичину початку двадцятого століття, Ви можете відчути справжній дух старовинного Львова. У книзі "Нова кухня вітамінова" є деякі слова, які можуть видатись нам не надто зрозумілими, книга гарного, досить великого формату, з твердою обкладинкою та кольоровими ілюстраціями. Вся книга поділена на декілька розділів таких як: безмясна кухня, у якій Ви знайдете зупи, юшки, салати, омлети, каші, підливи та інше, страви з м'яса, це паштети, зупи, підливки та багато іншого, третя частина книги це лічнича, дієтична кухня.
Книга "Нова кухня вітамінова" буде дуже хорошим та оригінальним подарунком для всіх прихильників кулінарії, книга варта уваги !
Автор |
Осипа Заклинская |
Издательство |
Богуславкнига |
Серия книг |
Авторська кухня українська |
Язык |
Украинский |
Год издания |
2017 |
Год первого издания |
1928 |
Составитель |
Оксана Антонова |
Иллюстратор |
Валентина Арепьева |
Количество страниц |
304 |
Иллюстрации |
Цветные |
Формат |
200х235 мм |
Переплет |
Твердый |
Бумага |
Офсетная |
Издание |
3-тє |
ISBN |
978-966-2644-05-0 |
Вес |
705 гр. |
Тип |
Бумажная |
Литература стран мира |
Украинская литература |
Литература по периодам |
Литература XX в. |