Зваблення їжею з українським смаком
Паперова книга | Код товару 1250779
Yakaboo 3.7/5
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда

Усе про книжку Зваблення їжею з українським смаком

Зваблення їжею з українським смаком" - це вже друга книжка відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта та телеведучого Євгена Клопотенка, яка виходить у видавництві #книголав

Автор протягом кількох років досліджував історію національних страв, вивчав кулінарну літературу різних часів, мандрував всією країною, спілкувався з істориками, щоб сформувати власне розуміння української кухні і викласти його у новій книжці. У ній — 70 авторських рецептів давніх страв, які розділено на 9 розділів. Ви дізнаєтесь як приготувати супи та юшки, страви з м’яса, риби, овочів та грибів, каші, напої, закуски, випічку та солодке.

Окрім рецептів, книжка містить чимало цікавих фактів про українські продукти та харчі — як їх споживали раніше, чим вони корисні, у який спосіб їх найкраще готувати. А ще кулінарний експерт згадує про свою дослідницьку експедицію та міста, які вразили його своєю кулінарною традицією.

«Українська кухня багатогранніша, ніж нам здається. Ми знаємо лише 15 відсотків того, що є насправді. І це трохи смішно, бо за стільки років люди не доклали жодних зусиль, щоб її вивчити. Сприймали її досить поверхово. А вона глибша, серйозніша та менш стереотипна, ніж ми думаємо. Українська кухня може дивувати. Приготуйте п’ять страв із цієї книжки — і відчуєте, як серце наповнюється радісним хвилюванням». 

— Євген Клопотенко

«Що ми згадуємо, коли нас запитують про українську кухню — борщ, вареники, сало? Євген Клопотенко виходить за межі стереотипів і відкриває у новій книжці стільки цікавих фактів про наші кулінарні традиції та ділиться рецептами страв, які можуть змінити наші уявлення про них. І це не тільки книжка рецептів, а пізнавальне видання про те, як формувались українська філософія кухні. Дуже рада нашій співпраці, сподіваюсь, що ця книжка стане такою ж популярною, як і попередня».

— Світлана Павелецька, співзасновниця видавництва #книголав

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда
Рецензії
  •  
    Книга, якій варто знайти місце у себе на кухні! 83% користувачів вважають цей відгук корисним
    Гортаючи сторінки, на кожній, питала себе: "чому я раніше до цього не додумалася?"

    В ній немає рецептів, накшталт "Візьміть кілограм зміїного м'яса, замаринуйте в півлітри Hennessy", ні! Це книга - нестандартна відповідь, що можна приготувати нового, маючи на кухні звичний для багатьох нас набір українських овочів, фруктів та м'яса. Книга, одночасно, для тих хто не любить сильно експериментувати з продуктами й для тих, хто шукає новизну.

    Деякі страви, я згадала, робила моя бабуся, деякі я куштувала виїжджаючи на екскурсію до іншого міста та більшість, для мене стали приємним відкриттям.
    Моя сім'я не любить всілякі кулінарні експерименти, але я вчора приготувала першу обрану страву - деруни запечені з фаршем... Це ж просто геніально (і геніально, і просто)! Наступною буде качка з баношем.

    Хочу сказати, страви за рецептами Жені - це страви, які хочеться готувати, коли приїжджає в гості уся родина, приходять друзі. Вони зрозумілі, вони свої! смакують усім, і прабабусі, мамі й татові, і діткам.

    Сама книга дуже якісно надрукована зі "смачними" фото, на хорошому папері. Видавці подбали про зручність, та зробили дві закладки, хоча, скажу по собі, двох закладок замало, треба не менше десяти)
    Дуже, дуже дякую тобі Женю, за таку книгу! у мне вона не у залі, на книжній полиці, а на кухні)
  •  
    Не поспішайте віддавати 300 гривень 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Реально, десять, ні сто разів подумайте перш ніж віддати власні кошти за цю книжку. Нічого про українську кухню, традиції чи тим більше філософію, як вказано в анотації ви у ній не знайдете. Правда, якщо ви закохані по вуха у Євгена то беріть дві книжки і милуйтеся. Бо це кухня імені його, а не української кухні. Я страшенно чекала на книгу, віддам своїй сестрі яка фанатка Жені. Скрізь одне й теж "я люблю Україну, я люблю, люблю я", але любити мало, треба ще й працювати. Найбільшим розчаруванням стали рецепти. З якого переляку, щоб зробити буряковий квас потрібно на 1 кг., буряків вгатити 400 г. цукру? Це ж не варення. Одним словом, хто як і я хоче приготувати страви української кухні або зробити вечірку з українським меню - підіть на сайт Пані Стефи, ютуб канал Наші бесаги, Костянтина Грубича, чи сайт того ж Клопотенка там є гарні рецепти і ідеї. Може сходіть в його ресторан, але книга, точно не про українську кухню, а фантазію. Єдине, добре що хоча б українською мовою, за це велике спасибі.
Купити - Зваблення їжею з українським смаком
Зваблення їжею з українським смаком

Звичайна ціна: 300 грн

Спеціальна ціна: 270 грн

Є в наявності
 
Інформація про автора
Евгений Клопотенко
Евгений Клопотенко

Євген Клопотенко - відомий кулінарний експерт, ресторатор. Народився у Києві 1986 році. Закінчив КУТЕП, факультет міжнародних відносин. Після закінчення університету почав працювати у ресторанному бізнесі. Заснував компанію з виробництва варення та соусів «Гастромайстерня Confiture». У 2015 році після перемоги у кулінарному шоу «МастерШеф», заявив про намір покращити культуру харчування в Україн...

Детальніше

Рецензії Зваблення їжею з українським смаком

3.7/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Книга, якій варто знайти місце у себе на кухні! 83% користувачів вважають цей відгук корисним
    Гортаючи сторінки, на кожній, питала себе: "чому я раніше до цього не додумалася?"

    В ній немає рецептів, накшталт "Візьміть кілограм зміїного м'яса, замаринуйте в півлітри Hennessy", ні! Це книга - нестандартна відповідь, що можна приготувати нового, маючи на кухні звичний для багатьох нас набір українських овочів, фруктів та м'яса. Книга, одночасно, для тих хто не любить сильно експериментувати з продуктами й для тих, хто шукає новизну.

    Деякі страви, я згадала, робила моя бабуся, деякі я куштувала виїжджаючи на екскурсію до іншого міста та більшість, для мене стали приємним відкриттям.
    Моя сім'я не любить всілякі кулінарні експерименти, але я вчора приготувала першу обрану страву - деруни запечені з фаршем... Це ж просто геніально (і геніально, і просто)! Наступною буде качка з баношем.

    Хочу сказати, страви за рецептами Жені - це страви, які хочеться готувати, коли приїжджає в гості уся родина, приходять друзі. Вони зрозумілі, вони свої! смакують усім, і прабабусі, мамі й татові, і діткам.

    Сама книга дуже якісно надрукована зі "смачними" фото, на хорошому папері. Видавці подбали про зручність, та зробили дві закладки, хоча, скажу по собі, двох закладок замало, треба не менше десяти)
    Дуже, дуже дякую тобі Женю, за таку книгу! у мне вона не у залі, на книжній полиці, а на кухні)
  •  
    Не поспішайте віддавати 300 гривень 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Реально, десять, ні сто разів подумайте перш ніж віддати власні кошти за цю книжку. Нічого про українську кухню, традиції чи тим більше філософію, як вказано в анотації ви у ній не знайдете. Правда, якщо ви закохані по вуха у Євгена то беріть дві книжки і милуйтеся. Бо це кухня імені його, а не української кухні. Я страшенно чекала на книгу, віддам своїй сестрі яка фанатка Жені. Скрізь одне й теж "я люблю Україну, я люблю, люблю я", але любити мало, треба ще й працювати. Найбільшим розчаруванням стали рецепти. З якого переляку, щоб зробити буряковий квас потрібно на 1 кг., буряків вгатити 400 г. цукру? Це ж не варення. Одним словом, хто як і я хоче приготувати страви української кухні або зробити вечірку з українським меню - підіть на сайт Пані Стефи, ютуб канал Наші бесаги, Костянтина Грубича, чи сайт того ж Клопотенка там є гарні рецепти і ідеї. Може сходіть в його ресторан, але книга, точно не про українську кухню, а фантазію. Єдине, добре що хоча б українською мовою, за це велике спасибі.
  •  
    Украинский шеф 50% користувачів вважають цей відгук корисним
    Каждая украинская женщина имеет с в своем активе рецепт от Евгения - отечественного кулинарного гуру. Особенностью кухни от автора является являются ее простота, доступность и креатив. Харизма Евгения известна всем, глядя на его колдовство над пищей, кажется, что создать кулинарный шедевр вполне реально, а под чутким и пошаговым руководством автора - все действительно посильно.
    Благодаря тому, что мир увидела вторая книга, наши домашние трапезы точно станут гораздо разнообразнее и хозяйки не перестанут удивлять своих домочадцев. Переоценить значение домашней пищи невозможно, но порой ее ежедневное приготовление ее становиться монотонной рутиной. Рецепты от Евгения по-настоящему бодрящая энергия, готовя под его книжным чутким руководством, закладываешь в блюда и его неуемную энергию, новые рецепты столь же харизматичны как и их создатель. Такие книги наполняют свежестью наш быт и ежедневный рацион. Охват аудитории этого издания огромен - блюда оценят как дети, так и взрослое поколение. Стоит отдельно отметить художественное оформление книги - фото по-настоящему живые и очень аппетитные. Глядя на фото блюд, немедленно хочется взяться за приготовление такого шедевра и на своей кухне для самых близких.
    Кухня - душа каждого дома, а трапезы по рецептам от Евгения - это настоящая украинская кулинарная душа.
 
Характеристики Зваблення їжею з українським смаком
Автор
Євген Клопотенко
Видавництво
#книголав
Серія книг
Полиця нон-фікшн
Мова
Українська
Рік видання
2020
Ілюстрації
Кольорові
Формат
180х240 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Крейдований
ISBN
978-617-7820-57-3
Вага
300 гр.
Тип
Паперова
 

Про автора Зваблення їжею з українським смаком