Автор |
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко Подивитися всі |
Видавництво |
їzhak |
Мова |
Українська |
Рік видання |
2021 |
Ілюстратор |
Олена Старанчук, Оксана Сибидло |
Кількість сторінок |
288 |
Ілюстрації |
Кольорові |
Формат |
230х295 мм |
Усе про книжку Україна. Їжа та Історія
Науково-просвітницький проєкт їzhakultura, видавництво їzhak, яке спеціалізується на книгах з історії гастрономії в Україні, у партнерстві з Українським інститутом створили видання з української кулінарної дипломатії «Україна. Їжа та Історія».
До книги увійшли науково-популярні тексти про історію національної кухні України, особливості регіональної кулінарної традиції та рецепти популярних страв. До роботи над рецептами було запрошено кухарів-професіоналів. Видання розкриває кулінарію України як частину нематеріальної культурної спадщини.
Книжка розповідає про українську кухню як культурне надбання і частину нематеріальної спадщини України. Розкриває потенціал кулінарної дипломатії та вчить готувати страви, які закохують в Україну.
Автор |
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко Подивитися всі |
Видавництво |
їzhak |
Мова |
Українська |
Рік видання |
2021 |
Ілюстратор |
Олена Старанчук, Оксана Сибидло |
Кількість сторінок |
288 |
Ілюстрації |
Кольорові |
Формат |
230х295 мм |
-
книжка в кожен дімЇЇ просто мусить прочитати кожен українець та подарувати комусь з друзів іноземців. Ніяких тобі шароварів, глечиків чи масних жартів. Тут розмова про їжу відбувається серйозно, від людей які ґрунтовно вивчили тему, але живою легкою мовою. Просто і глибоко. Я замовляла книжку на сайті видавництва ЇжаКультура, ще раніше, хоча й сумнівалась через трохи кусючу ціну. Але, кожна гривня тут виправдана, текст+рецепти+фотографії все на найвищому рівні. Така світла і повітряна обкладинка, може скласти враження, ніби це тонка і легенька книжка. Але це не так, це справжній фоліант у суперобкладинці, яку якщо зняти ви побачите ще одну з назвою яка викарбувана золотом на матовій і якомусь особливо приємному на дотик папері. Тримаючи книжку в руках, не можу збагнути лише одного, чому за стільки років не було нічого подібного, щоб стильного, сучасного, але зі знаннями. З рецептів, ще нічого не готувала, але є різні по складності, впевнена кожен знайде у ній, як рецепт з дитинства, так і сучасний салат чи закуску, яку не соромно поставити перед найповажнішими гостями. Одним словом, рекомендую на всі 100%
-
Найкраща книжка з історії української кухніЦе найкрасивіше видання про їжу, яке я зустрічав в Україні. Раніше такі книжки привозив з відряджень, але ніколи не мав подібного видання, щоб подарувати колегам з інших країн. Аби був сучасний дизайн, текст без шаблонів і якоїсь радянської банальності з серії "родючих земель, щедрих господинь". Вишукано, стильно, легко і цікаво написано. Мені особливо сподобався розділ з кулінарної дипломатії, цей напрямок точно потрібно розвивати і нарешті забути про презентації української кухні в стилі "Солоха". Загуглив авторів, бо досі не чув про дослідників української кухні - Олену Брайченко та Ігоря Лиля - їх просвітницька і науково-популярна робота просто вражає. Єдине, що я не розумію, чому цієї книжки немає досі англійською мовою. Вона точно може стати класним подарунком, сувеніром, який не соромно подарувати найвибагливішому партнеру, англомовним друзям. Подібних книг у світі видається сотнями, і дуже гарно, що в Україні нарешті з'явилась перша своя такого рівня.

Рецензії Україна. Їжа та Історія
-
книжка в кожен дімЇЇ просто мусить прочитати кожен українець та подарувати комусь з друзів іноземців. Ніяких тобі шароварів, глечиків чи масних жартів. Тут розмова про їжу відбувається серйозно, від людей які ґрунтовно вивчили тему, але живою легкою мовою. Просто і глибоко. Я замовляла книжку на сайті видавництва ЇжаКультура, ще раніше, хоча й сумнівалась через трохи кусючу ціну. Але, кожна гривня тут виправдана, текст+рецепти+фотографії все на найвищому рівні. Така світла і повітряна обкладинка, може скласти враження, ніби це тонка і легенька книжка. Але це не так, це справжній фоліант у суперобкладинці, яку якщо зняти ви побачите ще одну з назвою яка викарбувана золотом на матовій і якомусь особливо приємному на дотик папері. Тримаючи книжку в руках, не можу збагнути лише одного, чому за стільки років не було нічого подібного, щоб стильного, сучасного, але зі знаннями. З рецептів, ще нічого не готувала, але є різні по складності, впевнена кожен знайде у ній, як рецепт з дитинства, так і сучасний салат чи закуску, яку не соромно поставити перед найповажнішими гостями. Одним словом, рекомендую на всі 100%
-
Найкраща книжка з історії української кухніЦе найкрасивіше видання про їжу, яке я зустрічав в Україні. Раніше такі книжки привозив з відряджень, але ніколи не мав подібного видання, щоб подарувати колегам з інших країн. Аби був сучасний дизайн, текст без шаблонів і якоїсь радянської банальності з серії "родючих земель, щедрих господинь". Вишукано, стильно, легко і цікаво написано. Мені особливо сподобався розділ з кулінарної дипломатії, цей напрямок точно потрібно розвивати і нарешті забути про презентації української кухні в стилі "Солоха". Загуглив авторів, бо досі не чув про дослідників української кухні - Олену Брайченко та Ігоря Лиля - їх просвітницька і науково-популярна робота просто вражає. Єдине, що я не розумію, чому цієї книжки немає досі англійською мовою. Вона точно може стати класним подарунком, сувеніром, який не соромно подарувати найвибагливішому партнеру, англомовним друзям. Подібних книг у світі видається сотнями, і дуже гарно, що в Україні нарешті з'явилась перша своя такого рівня.
-
Сміливо читайте, готуйте і смакуйте!Писати відгук на книжку у якій є рецепти, треба не в перший день як придбав, а як приготував хоч щось.
Я замовляв ще кілька місяців тому, як на сайті видавця був передпродаж, але там немає можливості лишити відгук. Мені видалось дивним, що у ній є так багато рецептів борщів, аж 6, а всього рецептів вісімдесят. Бо, що-що, а от борщ я вмію варити. Але після того, як приготував борщ із сомом та питний борщ, зрозумів, ці люди знають, що і навіщо вони роблять. Готував овочеву ікру, саме зараз її варто готувати, хоча теж от здавалось би, овочева ікра нехитре діло, але у рецепті ідеальні пропорції і ревінь, і це така вийшла ікра, хоч у ресторані подавай. Окремо, хочу сказати про голубці у буряковому листі в нас так ніхто і ніколи не готував, але, знову у сезон це швидше, виходить смачно і красиво, накрутити голубців із бурякового листя, якого на кожному городі повно. Тому мій перший скепсис, що у книзі на перший погляд банальні і звичні страви, розвіявся після першого ж рецепту.
Ну і окремо це тексти, фото і загальний вигляд книжки. Моя донька живе в Італії, то каже, що такі книжки у них вдвічі дорожчі, повезе тепер на подарунок своїй знайомій, тільки хто бере на подарунок зважайте, що вага під 2 кг. -
Лучшая книга про украинскую кухнюВ моей коллекции есть много книг про украинскую кухню начиная от Ольги Франко и до современных популярных авторов. Но поверьте, именно эту книгу хочется пересматривать снова и снова! Современная подача блюд, красивая посуда, лаконичный декор. После прочтения, хочется лично познакомиться с кухней каждого и привлеченных шеф-поваров. И самое важное, именно эту книгу хочется подарить всем своим гастро-друзьям. Будет здорово, когда книга появится в англоязычной версии и станет идеальным подарком иностранным партнерам и знакомым для правильного представления о нашей кухне
Автор |
Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко, Віталій Резніченко |
Видавництво |
їzhak |
Мова |
Українська |
Рік видання |
2021 |
Ілюстратор |
Олена Старанчук, Оксана Сибидло |
Кількість сторінок |
288 |
Ілюстрації |
Кольорові |
Формат |
230х295 мм |
Палітурка |
Тверда, Суперобкладинка |
Папір |
Крейдований |
ISBN |
978-966-97882-3-8 |
Тип |
Паперова |