2016
Марія Лапенко
Вік
Підліткам, Від 9 до 12 років
336

Усе про книжку Солоденьке на денці пирога

Книжка вже вийшла накладом більш ніж 3 мільйони примір­ників у 37 країнах світу, включена до списків бестселерів The New York Times, Amazon, Barnes & Noble і Globe and Mail та принесла своєму авторові понад 10 премій, серед яких Премія Агати Кристі за найкращий дебютний роман.

Захопить і дітей, і дорослих! Флавія де Люс – нічний жах своїх старших сестер і любителька смертельних отрут. Одного ранку біля свого звичайнісінького англійського будинку Флавія знайшла звичайнісінький труп. І з цього моменту історія, що могла бути звичайнісіньким детективом, перетворюється на кумедні й небезпечні пригоди допитливої юної слідчої – вона намагається розплутати таємниче зникнення унікальної марки, яка належить самому королю Георгу. Бо що ще за таких обста­вин може робити донька завзятого філателіста полковника де Люса та зниклої десять років тому в Тибеті шукачки пригод?

Алан Бредлі
2016
Марія Лапенко
Вік
Підліткам, Від 9 до 12 років
336
  •
    Книжковий десерт 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Важко навіть уявити, що би зробила середньостатистична 11-річна дівчинка, знайшовши труп на своїй огірковій грядці. Але юна Флавія точно знає, що робити – розслідувати! (Та й звичайною її аж ніяк не назвеш). Тим більше, що у цьому вбивстві звинувачують її батька. А коли тобі немає на кого покладатись, найкращий вихід – взяти все у свої руки. Не дивно, що гострій на язик Флавії, яка ніколи не лізе за словом у кишеню та легко може влаштувати двом старшим сестрам філіал пекла, подобаються не ляльки та чаювання з ведмедиками, а хімія. Ця дівчинка чудово знається на отруті, має гострий розум та достатньо допитливості, аби в результаті вивести всіх негідників на чисту воду.

Український переклад першої з серії книг про юного детектива Флавію де Люс став справжньою приємною несподіванкою. Нарешті й українські читачі отримали змогу долучитись до пригод дівчинки-всезнайки, яку так люблять у всьому світі. «Солоденьке на денці пирога» – це легка, приємна та цікава історія, написана з гумором та подекуди навіть їдкою іронією. Цей твір Алана Бредлі, здається, має все для того, щоб однаково сподобатись і підліткам, і дорослим (хоча деякі епізоди змушують сумніватись, чи справді книга написана для підлітків). Тільки уявіть: провінційна Англія 50-х років минулого сторіччя, старовинний маєток, дівчинка-детектив з почуттям іронії, гідним самої Венсді Адамс, чорний гумор, загадкове вбивство та родинна таємниця. Дуже сподіваюсь, що видавництво продовжить перекладати цю захоплюючу серію.
  •
    Ядовитая сладость 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Канадскому писателю Алану Брэдли удалось создать потрясающую серию о похождениях юного химика и следовательницы Флавии де Люс, действие которой имеет место в английской провинции 50-х годов прошлого века. Атмосфера небольшого поселка передана просто великолепно! Эту книги лучше всего читать осенью, завернувшись в плед и захватив с собой чашку любимого горячего напитка. И начать, естественно стоит с первой книги цикла – детективного романа под названием «Сладость на корочке пирога».

В центре этой книги, помимо главной героини всей серии Флавии де Люс, убийство неизвестного человека, чей труп на своей огороде нашла сама девочка. Она не испугалась и не растерялась, а сразу же взялась за расследование. Тем более что в преступлении обвинили ее отца, а Флавия уверена у его невиновности. Чертовски умной и не по годам ироничной девочке блестяще удастся справиться с этим заданием. Она не только найдет настоящего убийцу, но и раскроет его мотивы. Чудесная книга как для подростков, так и для взрослых!
Купити - Солоденьке на денці пирога
Солоденьке на денці пирога
85 грн

Інформація про автора
Алан Бредлі
Алан Бредлі

Відомий канадський письменник і журналіст, Алан Бредлі, народився в 1938 році в Торонто, ріс у провінційному містечку Кобург. У нього були ще дві старші сестри. Коли він був ще маленьким, батько залишив сім'ю, і мати виховувала їх поодинці. У дитинстві Алан часто хворів, багато часу проводив вдома, в ліжку і тому любив читати. Шкільні заняття він не дуже любив, і, зізнається сам, "був дуже поганим...

Детальніше

Рецензії Солоденьке на денці пирога

•

•

•
    Легкий детектив 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    "Легкий детектив" - саме так можна сказати про книгу Алана Бредлі "Солоденьке на денці пирога". Нічого лишнього: лише вдалі жарти, цікаві наукові факти та захоплюючі історії.
    Флавія де Люкс - дівчина-несподіванка. Тому й не дивно, що саме вона, а не хтось інший із п'яти членів родини, знайшла труп на власному городі. Але це ж Флавія! На її місці звичайна дівчинка злякалась би і ніколи більше не підходила б до місця, де знайшла тіло небіжчика і спокійно давала б свідчення поліції. Але Флавія не відноситься до таких законослухняних дівчат. Тому вона бере справу у свої руки і починає вести слідство самостійно, паралельно зі слідчим. І треба визнати, що у юної дівчини це виходило краще, ніж у слідчого зі стажем. У цьому неповнолітній слідчій допомагають її чималі знання у галузі хімії, що й не дивно, адже в неї вдома є ціла хімічна лабораторія лише в її розпорядженні. Та чи допоможуть їй ці знання у проведенні розслідування? Що ж візьме гору: досвід чи юнацька допитливість? Та є дві речі, які ускладнювали слідство: дві рідкісні марки. Так-так, вам не здалося - це були марки для колекціонування, але марки не прості, а королівські. Авже ж, це однозначно ускладнить розслідування. То вдасться хоча б комусь із " слідчих " довести справу до кінця і дати відповіді на питання, яких ставало все більше й більше.
    Книга наповнена вдалими і дотепними жартами, які ви точно не залишите без уваги. Читаючи книгу розумієш, як важливо звертати увагу на вивчення кожного шкільного предмету, адже, як це не дивно, ці знання можуть згодитися й згодом у житті. Кожен, хто прочитає цю книгу зрозуміє, що опускати руки на середині справи не можна, так само, як і полишати віру у своїх рідних та близьких. Отже, прочитайте цю чудову історію і зробіть свої висновки, кожен особисто для себе!

Характеристики Солоденьке на денці пирога
Алан Бредлі
2016