Смакова повія
Паперова книга | Код товару 872631
Yakaboo 4.6/5
Автор
Джесіка Том
Видавництво
Фабула
Серія книг
Бестселер
Мова
Українська
Рік видання
2018
Рік першого видання
2015
Перекладач
С. Татаренко
Кількість сторінок
480

Усе про книжку Смакова повія

Тіа Монро сповнена намірів підкорити ресторанну сцену Нью-Йорка. Але раптом вона виявляється просто ще однією любителькою вишуканої їжі у великому місті. Все змінюється, коли легендарний ресторанний критик «Нью-Йорк Таймс», довіряє їй свою таємницю: він втратив відчуття смаку. Він хоче, щоб Тіа була його смаком і таємно писала огляди під його ім’ям. Вона погоджується, і впродовж декількох тижнів світ дівчини змінюється на гламурне та розкішне життя. Тіа насолоджується кожною хвилиною… доки не бачить власні слова надрукованими.

У місті, де «обскакати когось» є кінцевою метою, їй доводиться вирішувати: як далеко вона готова зайти в житті, якого так палко жадала?

Характеристики
Автор
Джесіка Том
Видавництво
Фабула
Серія книг
Бестселер
Мова
Українська
Рік видання
2018
Рік першого видання
2015
Перекладач
С. Татаренко
Кількість сторінок
480
Рецензії
  •  
    Специфіка ресторанного бізнесу 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Велике місто манить усіх своєю яскравістю і можливістю здійснення будь-якої мрії. Особливо якщо це місто – неперевершений Нью-Йорк, що живе бурхливим і швидко мінливим життям, а головна героїня – перспективна молода дівчина із надзвичайним талантом.
    Тіа Монро – двадцятидворічна студентка магістратури, яка вивчає харчові технології. Воно володіє унікальними сенсорними, кулінарними і письменницькими здібностями, а отже, може відчути й неперевершено описати найтонші смакові деталі різних блюд. Її мрія – працювати із відомою кулінарною письменницею, і заради цього Тіа готова на все. Але життя готує для дівчини цікаве випробування – до неї по допомогу звертається відомий нью-йоркський ресторанний критик Майкл Зальц, який пропонує дівчині замість нього виконувати більшу частину його роботи. І це кардинально змінить життя Тіа, адже ця робота знищить усе, чим дівчина дорожила і до чого прагнула.
    Чесно кажучи, мені не зовсім зрозумілими видалися дії Тіа наприкінці книги. Вона постає жертвою ситуації і розв’язує масштабну травлю, хоча це було її власне рішення допомагати Майклу Зальцу, її ніхто не змушував. Тіа сама стверджувала, що її власна згода і самостійність у цій роботі сягають 50%, то яка ж вона жертва? Просто важко визнавати власні помилки і нести відповідальність за них.
    Ця книга цікава з різних боків. Так, окрім таємниць ресторанного бізнесу Нью-Йорка, у ній розкривається життя різних людей, причетних до нього, які через надмірне занурення в роботу живуть «поверхневим життям, не занурюючись глибоко у дружбу, зобов’язання чи пристрасті».
  •  
    Ні риба, ні м'ясо 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Від "Смакової повії" Джесіки Том я очікувала типового чикліту на зразок роману "Моє не надто досконале життя" Софі Кінселли, а натомість написане незрозуміло що, перекладене незрозуміло як...
    Якщо порівнювати "Смакову повію" з їжею, то вона схожа на фастфуд. Саме той, про який знаєш, що нічого поживного в ньому немає, від нього болить шлунок, але все одно його з'їдаєш і потім страждаєш на печію.
    За сюжетом Тіа Монро так мріяла підкорити ресторанний бізнес Нью-Йорка, що аж погодилася стати "літературною рабинею" критика, який втратив почуття смаку. Коли ж запахло смаженим, героїня помстилася критику тим, що вщент зруйнувала його репутацію. А сама така "біла і пухнаста". Загалом ця дівчина виявилася егоцентричною, підлою та лицемірною. І всі її "біди" не викликають жодного співчуття, навпаки - хотілося, щоб і вона зрештою отримала по заслугам.
    Окрема тема - оформлення. У мене склалося враження, що файл зі "Смаковою повією" не потрапив ні до коректора, ні до редактора. Інакше як тоді пояснити купу росіянізмів, друкарських помилок і просто кострубатих формулювань?
    Проте ця книга має аж цілих два плюси. По-перше, це гарна обкладинка. По-друге, "Смакова повія" швидко читається. З нею можна провести один або максимум два вечори, не більше.
Купити - Смакова повія
Смакова повія
175 грн
Немає в наявності
 

Рецензії Смакова повія

  •  
    Специфіка ресторанного бізнесу 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Велике місто манить усіх своєю яскравістю і можливістю здійснення будь-якої мрії. Особливо якщо це місто – неперевершений Нью-Йорк, що живе бурхливим і швидко мінливим життям, а головна героїня – перспективна молода дівчина із надзвичайним талантом.
    Тіа Монро – двадцятидворічна студентка магістратури, яка вивчає харчові технології. Воно володіє унікальними сенсорними, кулінарними і письменницькими здібностями, а отже, може відчути й неперевершено описати найтонші смакові деталі різних блюд. Її мрія – працювати із відомою кулінарною письменницею, і заради цього Тіа готова на все. Але життя готує для дівчини цікаве випробування – до неї по допомогу звертається відомий нью-йоркський ресторанний критик Майкл Зальц, який пропонує дівчині замість нього виконувати більшу частину його роботи. І це кардинально змінить життя Тіа, адже ця робота знищить усе, чим дівчина дорожила і до чого прагнула.
    Чесно кажучи, мені не зовсім зрозумілими видалися дії Тіа наприкінці книги. Вона постає жертвою ситуації і розв’язує масштабну травлю, хоча це було її власне рішення допомагати Майклу Зальцу, її ніхто не змушував. Тіа сама стверджувала, що її власна згода і самостійність у цій роботі сягають 50%, то яка ж вона жертва? Просто важко визнавати власні помилки і нести відповідальність за них.
    Ця книга цікава з різних боків. Так, окрім таємниць ресторанного бізнесу Нью-Йорка, у ній розкривається життя різних людей, причетних до нього, які через надмірне занурення в роботу живуть «поверхневим життям, не занурюючись глибоко у дружбу, зобов’язання чи пристрасті».
  •  
    Ні риба, ні м'ясо 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Від "Смакової повії" Джесіки Том я очікувала типового чикліту на зразок роману "Моє не надто досконале життя" Софі Кінселли, а натомість написане незрозуміло що, перекладене незрозуміло як...
    Якщо порівнювати "Смакову повію" з їжею, то вона схожа на фастфуд. Саме той, про який знаєш, що нічого поживного в ньому немає, від нього болить шлунок, але все одно його з'їдаєш і потім страждаєш на печію.
    За сюжетом Тіа Монро так мріяла підкорити ресторанний бізнес Нью-Йорка, що аж погодилася стати "літературною рабинею" критика, який втратив почуття смаку. Коли ж запахло смаженим, героїня помстилася критику тим, що вщент зруйнувала його репутацію. А сама така "біла і пухнаста". Загалом ця дівчина виявилася егоцентричною, підлою та лицемірною. І всі її "біди" не викликають жодного співчуття, навпаки - хотілося, щоб і вона зрештою отримала по заслугам.
    Окрема тема - оформлення. У мене склалося враження, що файл зі "Смаковою повією" не потрапив ні до коректора, ні до редактора. Інакше як тоді пояснити купу росіянізмів, друкарських помилок і просто кострубатих формулювань?
    Проте ця книга має аж цілих два плюси. По-перше, це гарна обкладинка. По-друге, "Смакова повія" швидко читається. З нею можна провести один або максимум два вечори, не більше.
  •  
    Насолода їжею та реалії життя 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Насправді, "Смакова повія" - воістину смачна книга, якою ти насолоджуєшся з перших сторінок. Коли ти читаєш опис страв, їх складові та запахи, ти починаєш розуміти справжнє мистецтво кулінарії. Воно постає як наука, осягнути яку здатен не кожен. Після прочитання книги в мене з'явилось непереборне бажання готувати, експериментувати на кухні, намагатись відчувати і насолоджуватись їжею, а не просто їсти заради заряду організму.
    Разом з тим, "Смакова повія" показує болючі реалії життя, де кожен шукає вигоду для себе. Зараз люди думають лише про власні бажання та свій бізнес, шукаючи людей, яких зможуть використовувати у власних цілях. Вони шукають вигоду в кожному. Саме тому книга вчить довіряти в першу чергу собі. Ми маємо чітко розставляти власні пріоритеті та цілі, намагаючись досягати їх самостійно, без посередників, які можуть підставити.
    Авторка роману вдало описує всі тонкощі та нюанси ресторанного бізнесу. Тому, якщо ви хочете працювати в цій сфері, - обов'язкового купуйте цю книгу. Ви отримаєте не лише насолоду від цікавої історії, а й побачите всі нюанси "ресторанного світу".
  •  
    Симфонія страв і какофонія брехні — що сховалось за смачною обкладинкою «Смакової повії» Джессіки Том
    «Смакова повія» — перша книга нью-йоркської фудблогерки, яка відкриває українським читачам незвіданий світ високої кухні по-американськи, вишуканих ресторанів та закулісся критичних рецензій. Раптове занурення у розкіш менше дає, ніж відбирає у юної Тії Монро.

    Схиблена на смаках

    Тіа Монро – студентка, яка тільки нещодавно переїхала до Нью-Йорка, щоб здобути знання та побудувати кар’єру мрії – творити рецепти, писати кулінарні книги. У її сім’ї люблять готувати – і не просто ту просту і смачну домашню їжу, а й дещо складніше. У Монро не бракує авторських рецептів, тому в інтернатурі вона вже бачить себе біля Гелен – визнаного гуру кулінарії.

    Але доля (хоча радше не доля, а топовий критик «Нью-Йорк Таймс» Майкл Зальц, якого бояться усі більш-менш пристойні заклади Великого яблука) має на неї інші плани. Він обіцяє замовити за неї словечко, але забуває (забуває?)… Дівчина бачить, як її мрія вмирає, розчавлена практикою у ресторані, але разом з осоружною роботою гардеробниці починається справжня смакова казка для провінціалки з амбіціями. Чи може вона відмовитись від такої щедрої пропозиції? Ви знаєте відповідь.

    Середній чек 600 доларів

    Джессіка Том обрала для свого делікатесного роману незвичне оточення і колоритних персонажів: у світ високої кухні ми разом з екзотичною і тендітною Тією Монро вирушаємо за ручку з найвідомішим критиком, який одним матеріалом може поховати популярний ресторан і знищити кар’єру титулованого шефа. Навіщо такому зуху ця заледве повнолітня? Що ж, він не вдавався б до її послуг, якби не втратив те, чим так дорожив.

    Смак… Для Майкла Зальца всі страви раптом перетворились на смак, як жований папір (вам доводилось жувати папір? Якщо ні, то зверніть увагу на те, що критик дуже схуд). Єдине, чим у їжі він ще може насолоджуватись, – запах. А для ресторанного критика це не просто професійна непридатність, це величезний удар по репутації, адже всі його рецензії переглядатимуть, бо що ж міг накуштувати чоловік без смаку. Звісно, Зальц використовував враження друзів, але… йому потрібен постійний експерт, той, чиїй думці можна довіряти.

    Тож він покладає місію стати його смаком на дівчину, яка прагне розкоші і готова брехати до останнього заради модних брендів і столиків у найкращих ресторанах. Їй так подобається грітися у світлі слави Зальца і бачити свої колонки на сторінках найвпливовішої газети. От тільки все це якесь несправжнє і відбувається немов не з нею, та поки є можливість, чому б не наповнити чашу смаку сповна. А чи варта сукня від Діора совісті? Побачимо.

    Брехати і використовувати

    Тіа відчуває себе неймовірно модною і невразливою, та під нальотом дизайнерського вбрання ховається та ж дівчинка, яка пекла коржики та мріяла писати кулінарні книги. Вона на вершині, але це не зовсім те, чого вона хотіла. Пише для “Нью-Йорк Таймс”, але не може нікому про це сказати, і мусить задовольнятись тим, що визнання дістається Зальцу. Адже так домовлялись. Тому Тіа всього лиш Тінь, всього лиш смакова повія, всього лиш метелик-одноденка біля зірки-критика.

    Та брехня залишає рани, руйнує стосунки, віддаляє друзів і породжує параною – раптом хтось дізнається? Тоді і Тії, і Зальцу – кінець. Світ високої кухні не прощає шахрайства, надто такого, що коштує мішленівських зірок.

    Не читайте голодним

    Я провела зі “Смаковою повією” кілька вечорів і впевнено можу сказати, що від цієї книжки їсти хочеться нестерпно. Постійно, тому краще спочатку добре повечеряти, а вже тоді братись за решту. І не спокушайте долю: не залишайте поблизу печива чи ще чогось такого, до чого тягтиметься рука.

    Також вам хотітиметься готувати і в ресторан – тож мобілізуйте всю силу волі, щоб не піддатись смачним описам страв, які складно навіть уявити. Якщо ж ви слабка істота, схильна до нічних походів до холодильника, краще читайте вранці.

    До речі, авторка вибрала для свого роману назву, яку urban dictionary перекладає як “той, хто приходить в гості чи на вечірку тільки заради їжі”. Не думаю, що Тіа погодилась на цю аферу тільки заради їжі, хіба, може спокусилась на нові смаки.

    Тож смакуйте життя, але не переборщуйте зі спеціями.
  •  
    Нью-Йорк з ресторанним присмаком
    На що ми готові заради досягнення своєї мети...
    На брехню?.. На зраду?.. На кілька життів одночасно?..
    Випадкова зустріч молодої магістрантки харчових досліджень з впливовим критиком «Нью-Йорк Таймс» стає визначальною. Він розкриває свою страшну таємницю і пропонує стати його «смаковим чуттям» (бо втратив, на жаль, цю здатність).
    Дорогі ресторани, вишукана їжа, дизайнерське вбрання, надмірна увага красеня шефа - хіба можливо встояти перед такими спокусами?..
    «Нью-Йорк - місто не для слабких».
    Але є й зворотня сторона - тримати все у таємниці, брехати, обманювати, зраджувати. Чи зможе героїня зберегти своє ім'я, не заплутатись у подвійному житті, розпізнати, хто є щирим другом, а хто маніпулює чи використовує її у своїх цілях...
    Роман хочеться смакувати розділ за розділом, відчуваючи сповна гаму настроїв та емоцій героїв.
    При читанні складається враження, ніби оглядаєш фільм.
    Легкого присмаку елегантності та стильності додають описи страв, закулісся ресторанів, бренди одягу. Якщо ви гурман - беріться за дегустацію в передчутті задоволення.
  •  
    Із фудблогерки в письменниці
    Це ж як потрібно любити свою справу аби написати таку товсту книгу і так тендітно описати усі подробиці кухні.
    Джесіка Том відома як фудблогерка і ця книга "Смакова повія" достатньо вдалий та знаменитий її твір.
    Історія про студентку, ім'я якої Тіа Монро. Вона щойно переїхала до Нью-Йорка аби втілити у життя свою давню та найзаповітнішу мрію - створювати рецепти, а ще - писати кулінарні книги.
    Нью-Йорк - місто для сильних духом людей. Воно не пробачає слабкості. Тому то Тіа і вдається до зради, обману та ведення подвійного життя.
    Майкл - дуже відомий та топовий ресторанний та й взагалі кулінарний критик, який втративши смак вирішує використати здібності головної героїні. Але чи погодиться вона вести колонку у відомому кулінарному блозі не під своїм іменем? Бути знаменитою і поважною, але під іменем чоловічим?
    Як же в цій книзі смачно описані усі рецепти, усі деталі ресторанної справи. Аж слина тече з рота. Тому під час читання цієї історії я б радила мати поруч хоча б тістечко чи бутерброд і філіжанку кави або ж чаю.
    І тоді смакуйте в задоволення - і книгу і смаколики.
  •  
    Ресторанный бизнес Нью-Йорка
    Довольно необычный сюжет и детали романа. События разворачиваются вокруг хищного и бескомпромиссного ресторанного бизнеса мегаполиса, где успех и слава - основные ценности, и их жертвой может стать каждый.
    Совсем юная девушка Тиа, не сумев успешно пройти собеседование, чтобы стать ассистентом известного повара, решает во время учёбы в магистратуре параллельно строить карьеру в ресторане. Тиа талантливая и решительная. Практически сразу на неё обращает внимание скандально известный дегустатор, предложивший ей поработать за него - инкогнито кушать в ресторанах и давать отзывы на блюда, тем самым верша судьбы этих ресторанов. Тиа соглашается, но последствия её поступка больно ударят не только по ряду ресторанов, но и по самой девушке.
    История занимательная, но финал вышел немного смазанным, чисто женским (с акцентом на месть). Но завязка романа увлекательная, необычная. Видно, что книга писалась знатоком кулинарного искусства, она пестрит разнообразными ингредиентами блюд, о которых мы никогда и не слышали.
  •  
    Висока кухня
    Тема кухні для мене дуже близька: я сама вчуся і працюю кондитером, дивлюся багато кулінарних шоу, програм. Тому і в цій книзі мене привабила саме кулінарія. Під час читання мені було легко уявити страву на смак, цікаво було пофантазувати, яка вона на вигляд. Але сам сюжет мені не сподобався.
    Героїня Тіа Монро дуже амбіційна та цілеспрямована, але з такими амбіціями аж занадто наївна. Хоча вона прекрасно знає, що Нью-Йорк - місто "акул", які йдуть по головах заради своєї мети, але все ж таки потрапляє у пастку до них. Через це втрачає найголовніше - друзів, коханого та самоповагу.
    Тіа мріє стажуватися у відомої кулінарки Гелен, але натомість стає помічницею ресторанного критика Майкла Зальца. От тут вона і потрапляє в тенета обману. Зальц підкупає її дорогим дизайнерським одягом, солодкими обіцянками. Героїня куштує вишукані страви в ресторанах і робить їх детальне описання. Ці рецензії настільки чудово та апетитно написані, що уявити такі страви дуже легко. Але ні до чого хорошого ця співпраця не може привести.
    Переклад книги взагалі не сподобався: знайшла багато помилок, які дуже заважають читати. Ну і сам сюжет посередній. Почитати можна гурманам і тим, хто цікавиться кулінарією.
  •  
    Закулисье ресторанного бизнеса
    Это роман о ресторанном бизнесе Нью-Йорка, о конкуренции между ресторанами за высокое оценивание ресторанными критиками и о попытках обычной девушки, но с удивительными кулинарными способностями пробиться в этом бизнесе.
    Молодая девушка Теа мечтает работать в лучших ресторанах Нью-Йорка, но поначалу все как-то не складывается. Она устраивается на обычную работу в ресторан и знакомится там с ресторанным критиком Майклом Зальцем. Тот переживает сложный период, ставящий крест на его карьере, - Майкл потерял вкус. Видя неординарные способности Теа, Майкл предлагает ей стать его глазами, ушами и ртом - ходить с ним в рестораны и оценивать еду вместо него. И вроде бы, все отлично складывается, но Теа постепенно чувствует, что её используют.
    Роман, в целом, увлекательный, но действия Теа в конце нелогичны, она всю ответственность сбрасывает на Майкла, хотя сама на все соглашалась добровольно, и ее ответственность за всё должна быть наравне с Майклом. Тем более, очень не люблю истории, когда чью-то карьеру растаптывают как месть. Автор, видимо, хотел яркого хорошего финала, а получилось наивно-нелогично.
  •  
    Забагато солоду)
    Джесіка Том "Смакова повія"
    Я люблю читати книги, де головний герой їжа, навіть якщо на передній план намагається вискочити людина) Ця книга з таких. І що-що, а страви тут описані дуже емоційно й смачно. Вони викликають бажання скуштувати їх чи ж навпаки, навіть у ту сторону не дивитися. Вони пробуджують неймовірні асоціації і змушують оцінити важливість і вишуканість ресторанного життя, кухонного ритму, кар"єрних змагань та підступів.
    Вона показує те закулісся, про яке здогадуєшся, але лише наблизившись впритул в повній мірі осягаєш велич і спокусу кулінарії. І журналістики.
    Оце химерне поєднання їжі і про їжу, матеріального і духовного харчу та кухонної чистоти із брудом журналістики напевно й забезпечили цій книзі успіх. Чи не вперше мені хочеться оцінювати не те, хто у цій книзі, а те, про що вона.
    Герої мені відверто розчарували. Знаєте, така чудесна легка казочка про злого підступного демона й спокушену, але добру дівчину. На мою думку, тут усі вартують одне одного. І ти симпатії, які мимоволі з"являються в душі до Тіа, яка виправилися і зрозуміла свої помилки і навіть злочинні дії, є просто грою на емоціях. Ось минуло вже 2 тижні, як я дочитала книгу, і Тіа у мене не викликає жодного позитиву, окрім захоплення її талантом так вишукано й майстерно писати про їжу.
    І хоч читання було легким, приємним і приносило насолоду та нові знання, та от відчуття, що авторка передала меду трохи зіпсувало загальне враження.
  •  
    Смачно
    Увага! Читати книгу на голодний шлунок не рекомендується! Саме так, адже їсти захочеться чи не одразу, і то не будь-чого, а надзвичайних страв, наповнених романтизмом та незвичного смаку.
    Молода дівчина Тіа Монро намагається рішуче захопити ряди кулінарних блогерів та журналістів. Проте долею випадку все стає зовсім навпаки - темний світ у лиці відомого кулінарного критика зловив її у свої руки та привласнив усі смакові рецептори. І не лише - все, що старанно вибудовувалося і нашаровувалося потонуло у великій брехні, з якої не так просто виплутатися.
    Маючи неабиякий талант до кулінарії, вдало володіючи словом та обігруючи найрізноманітніші смаки дівчина могла досягнути небачених висот. Проте давши слабинку, піддавшись спокусі, вона перетворюється на тінь видатного критика. Він ніби дарує їй все, натомість забирає найкраще - мрію. Чим все це закінчується і чи зуміє вийти Тіа сухою з води - читайте в романі. Адже він настільки яскравий, відвертий та натхненний, що можна нехотячи проковтнути його за кілька годин. Й емоції, які вируватимуть від прочитаного заставлять довго задуматися, чи не зробили б ви так само на місці дівчини. Тож смачного читання!
 
Характеристики Смакова повія
Автор
Джесіка Том
Видавництво
Фабула
Серія книг
Бестселер
Мова
Українська
Рік видання
2018
Рік першого видання
2015
Перекладач
С. Татаренко
Кількість сторінок
480
Ілюстрації
Немає ілюстрацій
Формат
130х205 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
Шрифт
Minion
ISBN
978-617-09-4210-4
Вага
250 гр.
Тип
Паперова
Література країн світу
Література США і Канади
Література за періодами
Сучасна література