Книга Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

10 Відгуків

Книга Схиблені на вині. Мандрівка у вишуканий світ сомельє

10 Відгуків
Формат
Мова книги
Видавництво
Рік видання

Захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка.

Тематика

Напої, професія сомельє, виноробство, винний бізнес.

Про книжку

Журналістка Б'янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами, а єдиною реакцією її мозку на келих червоного чи білого було банальне «Ура! Я п'ю вино!». Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. То навіщо весь цей галас навколо вина? Чи справді є різниця між пляшкою за 20 і за 200 доларів?

Для кого видання

Книжка для широкого кола читачів. Для тих, кого захоплює робота сомельє або ж хто навпаки скептично ставиться до винного бізнесу. Для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.

Чому ця книжка

Ця книжка - не суха інструкція із вибору вина. Авторка занурюється в шалений світ одержимості цим напоєм, шукає найкращий спосіб розібратися в різновидах та присмаках вина та навчитися завдяки ним смакувати життя.

Про автора

Б'янка Боскер - журналістка, пише про їжу, вино, архітектуру та технології для найбільших світових видань: New Yorker online, Atlantic, New York Times Style Magazine, Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian і New Republic. Очолювала відділ технологій у Huffington Post.

Відгуки

"Це не просто опис тонкощів та нюансів смаку, що варіюються від сорту до сорту винограду. Це розповідь про те, як вино стало таким значущим напоєм у всьому світі й чому те, як ми п'ємо, може змінити наше життя".
Harper's Bazaar

Цитати

Про дегустацію наосліп
Розпізнавати шість вин поспіль - це наче бігти доріжкою з напоїв у режимі Усейна Болта. Перше вино йде добре. Ближче до третього настає паніка. Дубильні речовини повністю захоплюють рот. Я піднімала й опускала келихи, намагаючись змусити ніс щось відчути. Дуб? Перець? Благаю, може, усе ж таки, трохи перцю?

Про початок дегустації
Крок перший: подивіться на нього. Ще до занурення туди носа чи язика ви можете скласти уявлення про його структуру й аромат. Візьміть ніжку бокала пальцями й зробіть зап'ястям кілька швидких обертів, щоб вино вкрило стінки келиха. Подивіться на швидкість і розмір крапель, чи «сліз», що стікатимуть після того, як ви припините рухи. Важкі, чітко окреслені, повільні сльози свідчать про вищий рівень алкоголю, а маленькі й швидкі або вино, що спадає завісами, натякають на нижчий вміст алкоголю.

Про алкоголь у вині
Вміст спирту в столових винах загалом коливається від 9 % до 16 % (у текілі, для порівняння, - близько 40%). Точність має ключове значення: розбіжність у 1 % стає тим, що дегустатор наосліп називає різницею між французьким Рислінгом і австралійським. Алкоголь може вказати вам, де вирощувався виноград (і багато іншого, як-от температура повітря під час росту).

Продавець товару
Код товару
885326
Характеристики
Тип обкладинки
Тверда
Мова
Українська
Опис книги

Захоплива історія, що навчить отримувати задоволення від смаку вина, уникаючи таких впливів, як ціна чи марка.

Тематика

Напої, професія сомельє, виноробство, винний бізнес.

Про книжку

Журналістка Б'янка Боскер зовсім не розумілася на вині, вважала сомельє лише пафосними офіціантами, а єдиною реакцією її мозку на келих червоного чи білого було банальне «Ура! Я п'ю вино!». Та одного разу вона зовсім випадково зацікавилася світовими змаганнями сомельє. Відтоді почалася її подорож серед шанувальників смаків, шукачів надзвичайних пляшок, творців запахів, схиблених гедоністів і найамбітніших сомельє світу. То навіщо весь цей галас навколо вина? Чи справді є різниця між пляшкою за 20 і за 200 доларів?

Для кого видання

Книжка для широкого кола читачів. Для тих, кого захоплює робота сомельє або ж хто навпаки скептично ставиться до винного бізнесу. Для всіх, хто любить вино, хоче зрозуміти, як розбиратися в ньому та смакувати цей напій.

Чому ця книжка

Ця книжка - не суха інструкція із вибору вина. Авторка занурюється в шалений світ одержимості цим напоєм, шукає найкращий спосіб розібратися в різновидах та присмаках вина та навчитися завдяки ним смакувати життя.

Про автора

Б'янка Боскер - журналістка, пише про їжу, вино, архітектуру та технології для найбільших світових видань: New Yorker online, Atlantic, New York Times Style Magazine, Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian і New Republic. Очолювала відділ технологій у Huffington Post.

Відгуки

"Це не просто опис тонкощів та нюансів смаку, що варіюються від сорту до сорту винограду. Це розповідь про те, як вино стало таким значущим напоєм у всьому світі й чому те, як ми п'ємо, може змінити наше життя".
Harper's Bazaar

Цитати

Про дегустацію наосліп
Розпізнавати шість вин поспіль - це наче бігти доріжкою з напоїв у режимі Усейна Болта. Перше вино йде добре. Ближче до третього настає паніка. Дубильні речовини повністю захоплюють рот. Я піднімала й опускала келихи, намагаючись змусити ніс щось відчути. Дуб? Перець? Благаю, може, усе ж таки, трохи перцю?

Про початок дегустації
Крок перший: подивіться на нього. Ще до занурення туди носа чи язика ви можете скласти уявлення про його структуру й аромат. Візьміть ніжку бокала пальцями й зробіть зап'ястям кілька швидких обертів, щоб вино вкрило стінки келиха. Подивіться на швидкість і розмір крапель, чи «сліз», що стікатимуть після того, як ви припините рухи. Важкі, чітко окреслені, повільні сльози свідчать про вищий рівень алкоголю, а маленькі й швидкі або вино, що спадає завісами, натякають на нижчий вміст алкоголю.

Про алкоголь у вині
Вміст спирту в столових винах загалом коливається від 9 % до 16 % (у текілі, для порівняння, - близько 40%). Точність має ключове значення: розбіжність у 1 % стає тим, що дегустатор наосліп називає різницею між французьким Рислінгом і австралійським. Алкоголь може вказати вам, де вирощувався виноград (і багато іншого, як-от температура повітря під час росту).

Відгуки
10 Відгуків
Софія Краснокутська
4 лютого 2021 р
4 бали
Якщо довго мучитись, що небудь вийде.
Одного разу молода журналістка Б'янка Боскер зацікавилась світом вишуканого вина та його поціновувачів. Вирішила стати його частиною - кваліфікованим сомельє. Для початку вона влаштувалась працювати у ресторан. Спочатку у неї не виходило. Тоді вона зрозуміла, що для досягнення власної цілі треба багато працювати та вчитись. Ця книга - детальний опис її історії успіху. Багато часу вона докладала для того, щоб навчитись розпізнавати запахи, розвинути нюх. Потім - вдосконалює навички обслуговування клієнтів. Окрім історій про тренування цих навичок, у книзі багато цікавих історій про виноробство, класифікацію вин, історій знайомств з іншими ,, схибнутими" та багато чого іншого. Цікавий нон-фікшн. Багато гумору. Разом з тим, там є багато корисної інформації. Навіть для звичайних людей. Проте, деякі моменти я відверто не розуміла. Деякі не могла зрозуміти. Відсутність детального сюжету дещо гальмувала читання. Тому й така оцінка.
Gulbanu Bibicheva
5 серпня 2020 р
4 бали
Чи любити ви вино так, як його знають сомельє?
Якщо ви не відвідуєте висококласні (читайте - дорогі) ресторани на постійній основі, то наврядчи знаєте, чим власне займаються сомельє. Головний стереотип - вони прагнуть продати вам як найдорожче звичайну пляшку вина, розповівши казку чи то легенду, вигадавши історію про незвичайні смакові якості вмісту. Та чи варто вірити цим знавцям своєї справи? Авторка вирушає самостійно у мандрівку світом схиблених на вині людей, що поклали життя на вивчення різновидів вина і його смакових відмінностей. Вона, врешті, сама пристає до лав сомельє і, користуючись своїми журналістськими здібностями, описує детально весь той шлях перетворення з любительки на професіоналку. Б'янка Боскер стверджує, що для того, щоб отримувати повноцінне задоволення від споживання (майже) будь-якого вина, потрібно розвинути свій мозок. А найперше - усвідомлене сприйняття отриманого досвіду через смакові рецептори. Вмінню розпізнавати відтінки, присмаки і способи виготовлення напою можна навчитися. Щоденні специфічні тренування, увага до власних органів чуття допоможуть врешті отримувати більше задоволення, насолоди від кожного ковтка вина.
Ксюша Ефремова
22 березня 2020 р
5 балів
Схиблені на вині
После прочтения этой книги каждому захочется стать сомелье и это 100%! Я начала увлекаться вином (если можно так сказать) с истории, а именно о русских дворянах, которые были очень избирательны в винах/шампанском. Не знаю почему но меня цепляли эти интересные истории. Потом я начала изучать литературу, которая есть по этой теме. И одна из этих книг оказалась - Схиблені на вині. Прекрасная история девушки, которая была техническим редактором и в один вечер решила попробовать себя в роли сомелье, чтобы понять всю суть профессии. Её, как и нас с вами, часто интересовало почему? как? зачем? и вообще что делают эти сомелье? Прочитая, эту книгу вы откроете для себя сотни секретов из винного мира и даже ресторанного бизнеса. К примеру, для меня большим открытием было то что, если в ресторане заказывают дорогую !! бутылку вина и не допивают ! её потом могут продавать другим на разлив, побокально так сказать. Или же могут предложить сомелье этого ресторана, выкупить её, а точнее остатки вина. Также, вы узнаете чем занимаются сомелье на своих так называемых конференциях, узнаете ПОЧЕМУ ЖЕ ОНИ НЕ ПЬЯНЕЮТ пока целыми днями пробуют вино! Вы окунётесь в этот мир полностью, книга насыщенна просто сотнями интересных фактов и историй которые затянут вас. И если это ваша первая книга из подобной литературы, поверьте, она не будет последней)
Виникли запитання? 0-800-335-425
210 грн
Немає в наявності
Паперова книга