Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини
Паперова книга | Код товару 1262989
Yakaboo 4.8/5
Автор
Майкл Мозлі
Видавництво
Vivat
Серія книг
Саморозвиток
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Цвіра
Кількість сторінок
240
Ілюстрації
Немає ілюстрацій

Усе про книжку Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини

Автор цієї книжки стверджує, що кишківник — наш «другий мозок»: він містить понад сто мільйонів нейронів — приблизно стільки ж, скільки й мозок кішки.

Кишківник не вміє розв’язувати геометричних задач і не переймається податками, натомість регулює травлення й нормалізує самопочуття людини. У формі мандрівки травною системою доктор Майкл Мозлі розповість про те, що роблять органи травлення і що стається, коли з ними щось не так. А ще запропонує науково перевірені методи, які допоможуть контролювати харчові вподобання й сприятимуть схудненню.

Розкаже, як плекати «хороших» бактерій, що відповідають за нормальне функціонування кишківника, і як боротися з «поганцями», які викликають ожиріння та інші захворювання. Наприкінці книжки ви знайдете рецепти від дієтологині Тані Боровскі та лікарки загальної практики Клер Бейлі — весь арсенал засобів, щоб нормалізувати роботу кишківника й поліпшити загальний фізичний стан.

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Майкл Мозлі
Видавництво
Vivat
Серія книг
Саморозвиток
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Цвіра
Кількість сторінок
240
Ілюстрації
Немає ілюстрацій
Рецензії
  •  
    Зрозуміло та необтяжливо про роботу кишківника 66% користувачів вважають цей відгук корисним
    До подібних книжок на тему здоров’я, якщо це не суто медична література, завжди варто ставитися з великою долею скепсису, адже ринок пропонує величезну купу подібного «наукпопу», який при уважному вивченні нерідко починає віддавати псевдомедицичними тезами, як це, наприклад, трапилося з відомою книгою доктора Стівена Ґандрі «Рослинни парадокс».

    Перед читанням вирішив поцікавитися біографією автора. Не дивлячись на те, що Майкл Мозлі має медичну освіту, трохи збентежило те, що людина спочатку працювала банкіром, потім вирішила стати психіатром, а отримавши відповідну освіту пішла працювати на ВВС знімати фільми на медичну тематику, випустивши з тих пір пів сотні відповідних стрічок разом із серіалами (в 1995 році був визнаний медичним журналістом року за версією Британської медичної асоціації). З іншого боку, в своїй книзі Мозлі й не наголошує на своїй лікарській практиці, подаючи лише перевірений та рецензований медичною спільнотою матеріал (рандомно обрані для перевірки пару лінків дійсно вели на відповідні статті в PubMed та журналі Cell). Зрештою, на цю книгу написав рецензію сам доктор Баррі Маршалл. Так, це той самий чоловік, який далекого 1984-го року випив рідину з культурою Helicobacter Pylori, щоб довести зв’язок між цим організмом та появою виразок у шлунку (на той момент медична спільнота вважала, що «в такій глухомані, як австралійський Перт, не могли зробити революційне відкриття», а тому тривалий час ігнорили зв’язок між H.pylori та виразками, приписуючи спричинення хвороби стресам), а в 2005 році отримав за своє відкриття Нобелівську премію з фізіології та медицини (Майкл Мозлі та Баррі Маршалл особисто знайомі). Й хоча в книзі все ж не обійшлося без деяких дивних описів, як то «шлунок може збільшуватися від розміру кулака приблизно до розміру голови, тобто в 40 разів» або історія про поранення канадського човняра Алексіса Сент-Мартіна, у якого в грудях була рана «завбільшки з чоловічу долоню», що вела до самого шлунку й не заживала, а військовий лікар Вільям Бомонт мав нагоду десятиліттями досліджувати роботу шлунку, спостерігаючи за ним через цей отвір та закидаючи туди шматочки їжі й витягаючи їх назад («як ми заварюємо чай у пакетиках»). Мені цей випадок був невідомий, тож довелося ґуґлити. Й дійсно, такий випадок був зафіксований у 1822 році, але рана в пораненого затяглася таким чином, що залишила по собі фістулу (тобто, норицю, або отвір), через який можна було просунути палець, але такої форми, яка одночасно слугувала й клапаном, через який їжа зі шлунку (й соляна кислота) не витікала назовні (саме такого опису й не вистачало в книзі, бо уява одразу малює діру в грудній клітині, через яку можна спостерігати за змістом шлунка). Так що історія правдива, а нюанси можна списати на переклад. Як, до речі, сталося зі значенням слова «бутират», яке, як теж дізнався з ґуґла, в англійській мові використовується в саме такому вигляді, але в українській мові його відповідником є масляна кислота, бо «бутирати» - це етери та солі масляної кислоти, а от «бутиратом» (в однині) в нас найчастіше позначають наркотик гідроксібутират натрія, який точно не може бути «корисним для вживання», на відміну від масляної кислоти. Але тут можна зрозуміти перекладачку, хоча в ідеалі, звісно, коли книги перекладають люди з відповідним фахом до тематики перекладу або хоча б така вже перекладена книга йшла на вичитку фахівцям. Проте в іншому – жодних серйозних зауважень, книга сподобалася та подарувала приємні емоції від читання й відкрила деякі речі, про які не знав – наприклад, лікування гельмінтами (хоча автор не радить займатися самолікуванням і тим більше купувати гельмінтів через інтернет, як робили деякі герої книги) або про високу ефективність трансплантації фекальної мікробіоти на нормалізацію роботи кишківника та навіть схуднення (тим більше не знав, що кал можуть «підселяти» людині через ніс у кишківник). Тематика ж книжки, напевне, з самої назви та описаного вище трохи зрозуміла – про правильну роботу кишківника, про вплив тих чи інших продуктів на нього, а також про вплив з’їденого на появу певних хвороб, ожиріння тощо й навпаки – як за рахунок правильно підібраного харчування позбутися багатьох хвороб і стати струнким.

    Наприкінці книги подано немалу кількість корисних для здоров'я нескладних рецептів для сніданків, обідів і вечерь із тих інгредієнтів, які можна придбати в тому числі й в українських маркетах і на ринку.
  •  
    Реально просто про корисне 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Дуже сподобалась і мені, і чоловікові.
    Рецепти в другій половині варті уваги. Деякі страви ми спробували приготувати ще до прочитання до кінця самої книги. Парочку фоточок навіть запостили в інстаграм, бо такі гарні на вигляд і смак виходять страви. А особливо коли знаєш з чого то і для чого (а ти ж знаєш, бо прочитав цю книжку).
    Після прочитання книги прикупила собі трійко вітамінів, і трохи викинули інших вітамінок (після перевірки інформації додатково в інтернеті).
    Після прочитання хочеться змінити харчові звички. Якщо сила воля є, то вам вдасться.
Купити - Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини
Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини

Звичайна ціна: 190 грн

Спеціальна ціна: 161 грн

Є в наявності
 

Рецензії Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини

4.8/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Зрозуміло та необтяжливо про роботу кишківника 66% користувачів вважають цей відгук корисним
    До подібних книжок на тему здоров’я, якщо це не суто медична література, завжди варто ставитися з великою долею скепсису, адже ринок пропонує величезну купу подібного «наукпопу», який при уважному вивченні нерідко починає віддавати псевдомедицичними тезами, як це, наприклад, трапилося з відомою книгою доктора Стівена Ґандрі «Рослинни парадокс».

    Перед читанням вирішив поцікавитися біографією автора. Не дивлячись на те, що Майкл Мозлі має медичну освіту, трохи збентежило те, що людина спочатку працювала банкіром, потім вирішила стати психіатром, а отримавши відповідну освіту пішла працювати на ВВС знімати фільми на медичну тематику, випустивши з тих пір пів сотні відповідних стрічок разом із серіалами (в 1995 році був визнаний медичним журналістом року за версією Британської медичної асоціації). З іншого боку, в своїй книзі Мозлі й не наголошує на своїй лікарській практиці, подаючи лише перевірений та рецензований медичною спільнотою матеріал (рандомно обрані для перевірки пару лінків дійсно вели на відповідні статті в PubMed та журналі Cell). Зрештою, на цю книгу написав рецензію сам доктор Баррі Маршалл. Так, це той самий чоловік, який далекого 1984-го року випив рідину з культурою Helicobacter Pylori, щоб довести зв’язок між цим організмом та появою виразок у шлунку (на той момент медична спільнота вважала, що «в такій глухомані, як австралійський Перт, не могли зробити революційне відкриття», а тому тривалий час ігнорили зв’язок між H.pylori та виразками, приписуючи спричинення хвороби стресам), а в 2005 році отримав за своє відкриття Нобелівську премію з фізіології та медицини (Майкл Мозлі та Баррі Маршалл особисто знайомі). Й хоча в книзі все ж не обійшлося без деяких дивних описів, як то «шлунок може збільшуватися від розміру кулака приблизно до розміру голови, тобто в 40 разів» або історія про поранення канадського човняра Алексіса Сент-Мартіна, у якого в грудях була рана «завбільшки з чоловічу долоню», що вела до самого шлунку й не заживала, а військовий лікар Вільям Бомонт мав нагоду десятиліттями досліджувати роботу шлунку, спостерігаючи за ним через цей отвір та закидаючи туди шматочки їжі й витягаючи їх назад («як ми заварюємо чай у пакетиках»). Мені цей випадок був невідомий, тож довелося ґуґлити. Й дійсно, такий випадок був зафіксований у 1822 році, але рана в пораненого затяглася таким чином, що залишила по собі фістулу (тобто, норицю, або отвір), через який можна було просунути палець, але такої форми, яка одночасно слугувала й клапаном, через який їжа зі шлунку (й соляна кислота) не витікала назовні (саме такого опису й не вистачало в книзі, бо уява одразу малює діру в грудній клітині, через яку можна спостерігати за змістом шлунка). Так що історія правдива, а нюанси можна списати на переклад. Як, до речі, сталося зі значенням слова «бутират», яке, як теж дізнався з ґуґла, в англійській мові використовується в саме такому вигляді, але в українській мові його відповідником є масляна кислота, бо «бутирати» - це етери та солі масляної кислоти, а от «бутиратом» (в однині) в нас найчастіше позначають наркотик гідроксібутират натрія, який точно не може бути «корисним для вживання», на відміну від масляної кислоти. Але тут можна зрозуміти перекладачку, хоча в ідеалі, звісно, коли книги перекладають люди з відповідним фахом до тематики перекладу або хоча б така вже перекладена книга йшла на вичитку фахівцям. Проте в іншому – жодних серйозних зауважень, книга сподобалася та подарувала приємні емоції від читання й відкрила деякі речі, про які не знав – наприклад, лікування гельмінтами (хоча автор не радить займатися самолікуванням і тим більше купувати гельмінтів через інтернет, як робили деякі герої книги) або про високу ефективність трансплантації фекальної мікробіоти на нормалізацію роботи кишківника та навіть схуднення (тим більше не знав, що кал можуть «підселяти» людині через ніс у кишківник). Тематика ж книжки, напевне, з самої назви та описаного вище трохи зрозуміла – про правильну роботу кишківника, про вплив тих чи інших продуктів на нього, а також про вплив з’їденого на появу певних хвороб, ожиріння тощо й навпаки – як за рахунок правильно підібраного харчування позбутися багатьох хвороб і стати струнким.

    Наприкінці книги подано немалу кількість корисних для здоров'я нескладних рецептів для сніданків, обідів і вечерь із тих інгредієнтів, які можна придбати в тому числі й в українських маркетах і на ринку.
  •  
    Реально просто про корисне 100% користувачів вважають цей відгук корисним
    Дуже сподобалась і мені, і чоловікові.
    Рецепти в другій половині варті уваги. Деякі страви ми спробували приготувати ще до прочитання до кінця самої книги. Парочку фоточок навіть запостили в інстаграм, бо такі гарні на вигляд і смак виходять страви. А особливо коли знаєш з чого то і для чого (а ти ж знаєш, бо прочитав цю книжку).
    Після прочитання книги прикупила собі трійко вітамінів, і трохи викинули інших вітамінок (після перевірки інформації додатково в інтернеті).
    Після прочитання хочеться змінити харчові звички. Якщо сила воля є, то вам вдасться.
  •  
    Наш "другий мозок"
    Наш кишківник - це наш другий мозок...Саме так стверджує автор книги, Майкл Мозлі.
    Він відігрує дуже важливу роль в нашому житті, а саме - підтримує травлення, життєдіяльність та імунітет нашого організму. Тоді чому ми не дбаємо про нього, чому забули про це?
    Щоб бути здоровими, перш за все, ми маємо правильно харчуватися, але не всі з нас це розуміють. Ми більше звертаємо увагу на зовнішній вигляд, на гонку на стандартами краси та самореалізації, а як же наш організм, чи витримає він все це...?
    В книзі ми поринаємо в мандрівку по власному кишківнику, делікатно описану автором подорож. Дізнаємося як боротися з потягом до шкідливого, як "розмножити" хороші бактерії та "знешкоджувати" шкідливі. Наприкінці книги є безліч рецептів від хорошого дієтолога та лікаря, щоб покращити Ваше здоров'я, і зробити це легко та безпечно. Книга дуже корисна і актуальна в наш час.
  •  
    Як змінити своє тіло зсередини та зробити його гарним ззовні
    Коли на вулиці світить сонечко та приходить весна, майже вся жіноча половина спішить стати стрункішою. І я на жаль не виняток. Перепробувавши масу дієт та присвятивши весь вільний час заняттям спортом, колись настає такий момент, що розумієш: треба змінювати стиль життя та харчування, щоб не доводилося знову сідати на дієту. Тому в пошуках необхідної книги звернулася до порад з інтернету, де й обрала собі цікаву книжечку "Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини" автора Майкла Модзі від видавництва "Віват". В цій книжці автор розглянув такі теми: тонкий кишківник і його будова, мікробіота та її значення, вплив мікробіоти на людину, як поліпшити стан мікробіоти та як вона впливає на організм людини, перезавантаження мікробіоти, оптимальна дієта для комфорту кишківника, дієтичні рецепти.
    Книжка "Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини" написана простою мовою з деяким своєрідним гумором автора, тому читається легко і весело. Велику увагу автор присвятив дослідженню мікробіоти, яку він називає головною зіркою "травного шоу". Окрім того, дуже важливою є вісь "кишківник-мозок" і наукові підходи до неї. Тому автор пропонує свій підхід до опису проблеми травлення та дієти. Перший та другий розділ книжки - це розповідь про кишківник у формі мандрівки травною системою людини: призначення органів травлення, як реагує організм людини, коли відбуваються збої в органах травлення. Третій розділ подає інформацію про різні види мікробіоти та їх особливості. Остання частина видання відображає саме вплив мікробіоти на здоров'я та самопочуття людини, виходячи з наукових обґрунтувань.
    Рекомендую почитати книжку "Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини" усім бажаючим зберегти своє тіло здоровим та красивим не тільки ззовні, а й всередині.
 
Характеристики Розумний кишківник. Як змінити своє тіло зсередини
Автор
Майкл Мозлі
Видавництво
Vivat
Серія книг
Саморозвиток
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Цвіра
Кількість сторінок
240
Ілюстрації
Немає ілюстрацій
Формат
150х205 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
Тираж
1700
ISBN
978-966-982-270-3
Тип
Паперова