Мясо. Полное иллюстрированное руководство
Паперова книга | Код товару 887129
Автор
Лє Кен Артюр
Видавництво
Попурри
Мова
Російська
Рік видання
2016
Перекладач
П. Самсонов
Ілюстратор
Жан Гроссон
Кількість сторінок
232
Ілюстрації
Кольорові

Усе про книжку Мясо. Полное иллюстрированное руководство

Книга про мистецтво приготування і дегустації м'яса. Вона розкриває секрети кращих світових заводчиків і м'ясників, спираючись на новітні наукові дослідження. Текст прикрашає понад 450 акварельних ілюстрацій. Це видання для естетичного задоволення і справжньої гурманської насолоди.

Автор провів ретельне дослідження всіх процесів, пов'язаних з приготуванням різноманітних видів м'яса.

«Надайте тварині честь - приготуйте смачно її м'ясо», - написано на обкладинці книги. І дійсно, автор віддає данину тварині: в книзі представлені прекрасні докладні описи найцікавіших, рідкісних і дивних порід тварин, які коли-небудь існували.

Екскурсія в світ м'яса починається з яловичини. Артюр Ле Кен розповідає, хто є хто в коров'ячому сімействі і чому японська яловичина така чудова.

Потім пильна увага звертається на свинину. У французькій кулінарії існує величезне різноманіття страв зі свинини, а тому навіть її оброблення - справа значно складніша, ніж можна уявити.

Дивно, але одна з найбільш апетитних - глава про сало. «Тут я поведу розмову про незвичайну смакоту, - пише на початку теми автор, - про сало, яке сушать, витримують, оточують всілякою турботою і любов'ю, поки воно протягом місяців перетворюється в продукт виняткової якості».

Цілим відкриттям для когось може стати розділ про м'ясо птиці. Автор дає короткий перелік найсмачніших порід. Розкриває всі тонкощі обробки. І здавалося б, ніяких сюрпризів: крильце, стегно, грудинка... Але чи знаєте ви, де у курки або індички манто, де устриця, а де архієрейський шматочок? А що таке солілес? Виявляється, це м'які, досить жирні і надзвичайно смачні шматочки курячого м'яса, які ховаються під хрусткою шкірою в канавках копчикової кістки.

У наступних розділах автор детально розповідає про анатомію ножа, про те, яку дошку і посуд для готування вибрати, при якій температурі готувати і які термометри використовувати. Цілі глави присвячені тому, як ефективно перчити, солити і маринувати м'ясо, як вибирати вершкове масло і чи варто додавати в бульйон кістки.

Книга точна, наукова, але в той же час повна тонкого гумору: «Приємно дивитися на людей, які перчать м'ясо перед тим, як його смажити або запікати. Чесно кажучи, перчене м'ясо виглядає красиво, чи не так? Все б добре, ось тільки чи є від цього будь-який толк?»

Ну і звичайно ж, велика частина книги присвячена тому, як правильно і смачно приготувати різні види м'яса. У ній більше 200 рецептів: від запікання на вугіллі до новомодного приготування на низьких температурах (менше 80 градусів).

Неможливо не перейнятися, коли читаєш такі описи кулінарних шедеврів: «Французи люблять фуа-гра і заради цеї чудової страви ростять жирних гусей і качок. Японці вирощують своїх корів з тих же причин: щоб мати виняткової якості і неймовірної ніжності м'ясо, жир який тане в роті, немов цукерка, що має присмак трохи підсолодженого вершкового масла з квітковими нотами... Загалом, з глузду з'їхати можна!»

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Лє Кен Артюр
Видавництво
Попурри
Мова
Російська
Рік видання
2016
Перекладач
П. Самсонов
Ілюстратор
Жан Гроссон
Кількість сторінок
232
Ілюстрації
Кольорові
Рецензії
Купити - Мясо. Полное иллюстрированное руководство
Мясо. Полное иллюстрированное руководство
757 грн
Є в наявності
 

Рецензії Мясо. Полное иллюстрированное руководство

 
Характеристики Мясо. Полное иллюстрированное руководство
Автор
Лє Кен Артюр
Видавництво
Попурри
Мова
Російська
Рік видання
2016
Перекладач
П. Самсонов
Ілюстратор
Жан Гроссон
Кількість сторінок
232
Ілюстрації
Кольорові
Формат
205х270 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
Тираж
3050
ISBN
978-985-15-3704-0
Вага
1 155 гр.
Тип
Паперова