Вік
Підліткам
304

Усе про книжку Дзеркальце, моє дзеркальце

• Для прихильників «Ми були брехунами»
• Чи легко бути підлітком, коли навіть власне віддзеркалення — омана?

Редлі, Лео, Наомі та Роуз — підлітки-аутсайдери. І кожному здається, що його життя — справжнісіньке пекло. Редлі живе з матір’ю-алкоголічкою. Лео з тривогою чекає на повернення брата з в’язниці. Роуз шукає забуття у випивці та хлопцях.

Наомі вдягнена як персонаж аніме, гадаючи, що в цьому її свобода. Забути про проблеми вони можуть тільки тоді, коли збираються разом і грають у гурті «Дзеркальце, моє дзеркальце». Та одного дня Наомі зникає. Коли її знаходять, то діагностують кому. Троє друзів налякані. Хто зробив це: чужий чи, може, хтось зі своїх? Хтось, хто загрався в небезпечні ігри.

Для того щоб знайти кривдника, підлітки мають зустрітися із власним страхами й зрозуміти, ким вони є насправді.

Кара Делевінь, Ровен Колман
2018
Рік першого видання
2017
Юлія Максимейко
Вік
Підліткам
304
  •
    Великолепная young adult литература
    Литературный дебют Кары Дельвинь получился более чем успешным, пусть даже она написала книгу в соавторстве. Эта история про друзей аутсайдеров, со своими жизненными проблемами и психологическими переживаниями. Своим эмоциям они нашли выход в группе Mirror, Mirror. Когда один из друзей исчезает, остальным ничего не остается, как разобраться в происходящем, понять так ли они хорошо знаю друг друга и попутно взглянуть своим собственным страхам в глаза.
    В этой книге много социального, острых проблем стоящих перед современными подростками. Каре удалось написать актуальную и тревожную книгу о взрослении и противостоянии обществу. У всех людей, но у подростков особенно сильно выражена разница между тем, что они переживают на самом деле, и тем чем они делятся с окружающим миром. Поэтому название "Дзеркальце, моє дзеркальце" как нельзя актуальнее отображает происходящее в книге, ведь только зеркало знает какие мы на самом деле, мы настоящие.
    Это одна из тех редких книг, которые вместе с развлекательным аспектом, имеют более важную цель - помочь подросткам принять себя такими, какие они есть на самом деле, помочь им пережить сложное и найти силы бороться и двигаться вперед.
    Как на меня у Кары получился мощный и успешный писательский дебют, где она показала еще один свой талант. В свое время ей самой прошлось пережить подростковое принятие себя, поэтому она знает о чем и как говорить с подростками. Великолепная young adult литература.
  •
    Книга від улюбленої кінозірки
    У книзі "Дзеркалька, моє дзеркальце" відображені всі основні проблеми підлітків. Перше кохання, "трабли" з батьками, питання щодо орієнтації...Хіба ніхто над цим не парився? Але все не просто так. Кара Делевінь створила чотири образи - Редлі, Наомі, Роуз і Лео. Всі вони жили своїм бурхливим підлітковим життям. У когось був брат, який тягнув його на днище та вплутував усілякі "брудні" справи, хтось боровся з алкоголізмом мами, хтось з ним пережив справжнє надругання, поки їхні долі "не з'єднав" вчитель з мистецтва. Він об'єднав їх у одній музичній групі , яка мала назву "Дзеркальце, моє дзеркальце". Вони були тими самими підлітками-аутсайдерами. Поки не зникає Наомі, так би мовити серце групи. На початку ніхто особливо не цікавився цим , бо Наомі полюбляла зникати просто щоб привернути до себе увагу. Коли друзі відчули щось не те, бо дівчина , зазвичай, на такий довгий відрізок часу, не зникає. Під час репетиції вчитель повідомив, що знайшли Наомі, вона в лікарні без свідомості.
    Мені дуже сподобалась розповідь. Честно говорячи, найулюбленіша книга з категорії підліткова література. Рекомендую. Літнім жарким днем охолоджує краще ніж морозиво!
Купити - Дзеркальце, моє дзеркальце
Дзеркальце, моє дзеркальце
165 грн

Рецензії Дзеркальце, моє дзеркальце

•
    Великолепная young adult литература
  •
    Книга від улюбленої кінозірки
  •
    "Дзеркальце, моє дзеркальце"- музична група чи щось більше?
    Дебютний роман Кари Делевінь захоплює читачів з перших сторінок.
    Одного разу чотирьох збирають у музикальну групу. Хтось співає, хтось грає на гітарі, хтось на барабанах. Всі вони такі різні, у кожного своє життя, але об'єднує їх музика. До тих пір, поки не пропадає одна із них.

Всі троє намагаються зробити все, аби знайти її. Навіть поліція потроху опускає руки, але підлітки не здаються.

Її знайшли, майже мертвою. Якщо відключать апарати, то є лише два варіанти: вона виживе або залиши цей світ і ніхто ніколи не взнає що з нею насправді відбулося. Проблеми в школі? Наркотики? Сім'я?

Вони намагаються дізнатися, що з нею трапилося. Вдаються до хитрощів. Та нарешті правда випливає. Та одна річ не ясна, чи залишилася дівчина живою?

Чесно кажучи, мені дуже сподобалася ця книга. Адже вона розказує про проблеми кожного, хто вже пережив або переживає підлітковий вік. Проблеми у школі. Нерозуміння з однолітками. Мати п'яниця. Соцмережі. Та багато іншого. Тому, я раджу вам прочитати цю книгу, особливо якщо ви підліток, аби переконатися, що кожен переживає важкі моменти, але не потрібно ніколи здаватися!

Характеристики Дзеркальце, моє дзеркальце
Кара Делевінь, Ровен Колман
2018