100 фактів про їжу
Паперова книга | Код товару 1224451
Yakaboo 5/5
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс
Подивитися всі
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло

Усе про книжку 100 фактів про їжу

«100 фактів про їжу» — дитяча енциклопедія про їжу, її технології виробництва, а також неочікувані відкриття. Всередині не лише цікаві факти про продукти, які ми вживаємо у їжу, історію страв чи дивні смакові вподобання історичних особистостей, а й потрібна базова інформація про поживні речовини, вітаміни, особливості тих чи інших продуктів.

Із книжкою «100 фактів про їжу» читачі зможуть дізнатися про свій організм, про корисну та шкідливу їжу, а також про те, як їжа може змінити світ. Видання дасть змогу читачу дізнатись, чому зробити желе з ківі неможливо, скільки мільярдів чашок напоїв щодня випивають люди, а також, які прянощі дорожчі за срібло і золото.

«100 фактів про їжу» сприятиме свідомому ставленню до харчування. Гастроексперткою українського видання стала Аврора Огородник. Наприкінці посібника є словничок з тематичними термінами, вжитими у книжці, а також покажчик.

«100 фактів про їжу» — продовження серії «100 фактів про…», у якій уже вийшли видання про космос, історію, комп’ютери і програмування.

Читати повний опис
Згорнути
Характеристики
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс
Подивитися всі
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло
Рецензії
  •  
    Неочікувані факти про їжу
    Ну хто з нас не любить їжу?
    Особисто я - фанатка справжні кулінарних шедеврів, а також буденних продуктів харчування. Вже маю із цієї серії "100 фактів про історію" - мій абсолютний фаворит серед багатьох книжок. Тому на новинку "100 фактів про їжу" чекала дуже довго та віддано.
    Почну з того, що факти, згадані у книжці, можуть здивувати дійсно кожного читача. Наприклад, те, що магніт може притягувати до себе пластівці, жувальна гумка допомагає одужати після операції, а на одну хлібину йде майже рік роботи (можете собі це уявити?). Разом із тим книжка не містить суху інформацію - усі факти дійсно цікаві завдяки своїй лаконічності.
    Окремо варто виділити ілюстрації посібника.
    "100 фактів про їжу" - книжка, що містить дійсно яскраві гастрономічні картинки. Звичайно, це не може не викликати апетит. Разом із цим посібник розповість і про історію розвитку гастрономічної галузі в цілому: коли з'явилось вакуумне пакування та пастеризація, що таке бригадна система та чому головним на кухні у 16 столітті був пес.
    Раджу усім звернути увагу на смачну новинку "100 фактів про їжу".
  •  
    100 фактів про їжу
    100 фактів про їжу, але не зовсім про їжу, не тільки про їжу.
    Ця серія книжок надзвичайна. А ця поки що краща з прочитаних, бо:
    1. Пов`язує історію, хімію, генетику, економіку, основи медичних знань, знання про кулінарні практики різних країн та технології виробництва їжі.
    2. Водночас практична та розважальна.
    3. Близька та зрозуміла всім, бо всі їдять.
    4. У цікавій формі розповідає про кулінарні суперечки, наприклад про спосіб традиційного споживання британського печіва - сконів.
    5. Книга як усі книги серії приємна на дотик та на вигляд. Зручна за форматом, містить стрічку-закладку.
    6. Книга добре переведена та в тренді використання фемінітивів (хоч це не всім подобається).
    Тобто видання майже досконале і дуже сподобалося моєму синові восьми років. Дає багато тем для початку корисних дитині розмов.
    Якщо шукати недоліки, то завжди знайдете. Наприклад, на сторінці з розповіддю про плісняву кукурудзи є випадково знайдена мною друкарська помилка, але вона не страшна. Скоріше за все син її не побачить.
    Книгою задоволена, ще купуватиму цю серію.
Купити - 100 фактів про їжу
100 фактів про їжу
300 грн
Є в наявності
 

Рецензії 100 фактів про їжу

5/5
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
  •  
    Неочікувані факти про їжу
    Ну хто з нас не любить їжу?
    Особисто я - фанатка справжні кулінарних шедеврів, а також буденних продуктів харчування. Вже маю із цієї серії "100 фактів про історію" - мій абсолютний фаворит серед багатьох книжок. Тому на новинку "100 фактів про їжу" чекала дуже довго та віддано.
    Почну з того, що факти, згадані у книжці, можуть здивувати дійсно кожного читача. Наприклад, те, що магніт може притягувати до себе пластівці, жувальна гумка допомагає одужати після операції, а на одну хлібину йде майже рік роботи (можете собі це уявити?). Разом із тим книжка не містить суху інформацію - усі факти дійсно цікаві завдяки своїй лаконічності.
    Окремо варто виділити ілюстрації посібника.
    "100 фактів про їжу" - книжка, що містить дійсно яскраві гастрономічні картинки. Звичайно, це не може не викликати апетит. Разом із цим посібник розповість і про історію розвитку гастрономічної галузі в цілому: коли з'явилось вакуумне пакування та пастеризація, що таке бригадна система та чому головним на кухні у 16 столітті був пес.
    Раджу усім звернути увагу на смачну новинку "100 фактів про їжу".
  •  
    100 фактів про їжу
    100 фактів про їжу, але не зовсім про їжу, не тільки про їжу.
    Ця серія книжок надзвичайна. А ця поки що краща з прочитаних, бо:
    1. Пов`язує історію, хімію, генетику, економіку, основи медичних знань, знання про кулінарні практики різних країн та технології виробництва їжі.
    2. Водночас практична та розважальна.
    3. Близька та зрозуміла всім, бо всі їдять.
    4. У цікавій формі розповідає про кулінарні суперечки, наприклад про спосіб традиційного споживання британського печіва - сконів.
    5. Книга як усі книги серії приємна на дотик та на вигляд. Зручна за форматом, містить стрічку-закладку.
    6. Книга добре переведена та в тренді використання фемінітивів (хоч це не всім подобається).
    Тобто видання майже досконале і дуже сподобалося моєму синові восьми років. Дає багато тем для початку корисних дитині розмов.
    Якщо шукати недоліки, то завжди знайдете. Наприклад, на сторінці з розповіддю про плісняву кукурудзи є випадково знайдена мною друкарська помилка, але вона не страшна. Скоріше за все син її не побачить.
    Книгою задоволена, ще купуватиму цю серію.
  •  
    100 фактів про їжу
    Ми - це те, що ми їмо, а тому для того, щоб в подальшому уникнути серйозних проблем зі здоров'ям слід з ранніх літ віддавати перевагу здоровій їжі. У зв'язку з цим всім турботливим батькам, які прагнуть привчити своїх дітлахів до правильного харчування, а також тим, хто виховує затятих любителів кулінарії, які в майбутньому планують стати кухарями, варто звернути увагу на книгу "100 фактів про їжу", адже ця збірка не лише здивує приголомшливими фактами, а й підкаже декілька цікавих рецептів і в значній мірі посприяє загальному розвитку юних ерудитів.
    Переконана, що дітлахам буде цікаво дізнатися про те, що найдавнішою куховарською книгою вважаються глиняні таблички, які спекли в Месопотамії близько 4000 років тому, довідатися, які інгредієнти знадобляться для приготування баранини по-месопотамськи з лакрицею та ягодами ялівцю, з'ясувати, чому молоко від чорних корів навіює дрімоту, тощо.
    Видання якісне та яскраве. Книга в твердій палітурці, з офсетними сторінками та кольоровими ілюстраціями. Стане актуальним і корисним подарунком для чомучок віком від шести до восьми та від дев'яти до дванадцяти років.
  •  
    Книга-находка
    Не написать рецензию на книгу "100 фактів про їжу" из серии "Дитяча полиця" было бы преступлением. Эта книга просто находка. Книга, которая будет интересна не только деткам, а также и взрослым. Что же еще можно сказать о данной книжке.

    Книжка большая и объемная. Качественная и приятная на ощупь. Особое внимание хочется уделить красочным, не совсем обычным, но в то же время, очень интересным иллюстрациям. Понравилось то, что иллюстраторы изобразили не людей, а иных персонажей (очень похожих на капли воды) в их роли. Благодаря данному приему книга является более интересной и, я бы сказал, детской.

    Понравилась также подача материала. Текста не много и он весь структурирован. Прост и понятен. Поданы факты о еде, которые будут интересны не только детям, но и взрослым, так как о многом из написанного не знают даже они (например, о том, что жевательная резинка помогает восстановиться после операции, знает, наверняка не каждый...я вот не знал). Факты поданы не сухо, поэтому воспринимаются достаточно хорошо.

    Мой итог. Книгу к приобретению однозначно рекомендую. Отлично она подойдет и в качестве подарка.
  •  
    Цікаве про їжу.
    Корисна та смачна книжка "100 фактів про їжу" видавництва #книголав із серії книжок "Дитяча полиця", ще раз переконалася, що дана серія книжок дуже цікава та корисна для дитини. Хто ж не любить смачно поїсти, звичайно усі, а чи знаєте ви багато про їжу яку вживаєте кожний день? Дна книжка зможе відповісти на усі ваші запитання і не тільки. Книжечка розповість вашій дитині про корисну та шкідливу їжу, про кулінарні особливості та традиції різних народів світу, про технологію виробництва продуктів, які ми вживаємо. Складна інформація подана досить простою мовою, щоб її зрозуміли дітки.
    Книжка якісна, зручного формату, містить стрічку-закладку. Ілюстрації яскраві, ще більше викликають апетит та доповнюють зміст книжки.Рекомендовано для діток ві шести рочків. Багато цікавої та корисної інформації про корисну їжу, вітаміни, про найдорожчі пряності. Якісний переклад на українську мову, що дуже радує читача. Дуже класна серія книжок, усім рекомендую із задоволенням, вона знадобиться усім, і дорослим і малим.
  •  
    100 фактов про еду
    Приобретали данную книгу на подарок ребенку. Малыш очень сильно интересуется кулинарией, поэтому хотелось сделать именно такой подарок чтобы вызвал не только интерес у ребенка, но и принес много полезной информации. Книга адресована деткам от шести лет, но все же, на мой взгляд лучше всего она подойдёт школьникам, в ней много ценной и полезной информации, но не вся она легка для понимания. В целом автор книги постарался именно доступным для понимания языком донести факты из мира кулинарии. Книга достаточно большого формата, очень качественная и красивая. В ней много цветных иллюстраций и немного текста, то что нужно для ребенка. Все по факту. Детально и без лишней воды. Такая книга понравится даже взрослым. Все же в ней много информации которая не известна даже мне. Поэтому я с большим удовольствием за один вечер прочла ее от корки до корки. Очень понравилось, что в книге много интересных сведений именно о витаминах, какую роль они играют для организма и здоровья в целом. Именно благодаря этому разделу, ребенок стал более внимательно относиться к своему рациону питания и добавлять больше полезных продуктов. Так же в книге есть о культуре разных стран, что расширяет кругозор ребенка в полной мере. Есть так же полезная для быта информация о том как нужно правильно хранить продукты питания.
  •  
    100 фактів про їжу
    Книжка «100 фактів про їжу» серії «Дитяча полиця» - чудове науково-популярне видання для допитливих дітей (і не тільки). Тверда палітурка, кольорові сторінки, яскраві малюнки, короткий та цікавий виклад тексту заворожують читача з першого погляду. Їжа нас оточує щодня і є життєвоважливим атрибутом нашого розвитку та існування загалом. Та скільки ще фактів про неї ми не знаємо? З ними і познайомить нас дана книжка. Надзвичайно цікаві факти про африканську диво-ягоду, після з’їдання якої все набуває солодкого присмаку, навіть кислі продукти; про сірчистий газ, який виділяється при нарізанні цибулі, взаємодіє з вологою у очах і утворює сірчану кислоту, тому і виділяються сльози; про те, як жувальна гумка може допомогти одужати після операції; про те, як цукерки з тягучою начинкою перетравлюють себе самі; про те, що печиво містить більше енергії, ніж вибухівка; про те, що помідори можна вирощувати у космосі без ґрунту; про те, як дружні овочі захищають і підтримують одне одного; про те, що грибкова хвороба додає кукурудзі поживності; про те, що хмаринка борошна може зруйнувати хлібозавод; про те, що мед ніколи не псується; про прянощі, дорожчі за срібло і золото; про те, що 80 % присмаку – це насправді запах та багато іншого не зможуть залишити читача байдужим до цієї книжки. В кінці книжки є словничок харчових термінів та алфавітний покажчик. Враження від неї – тільки позитивні, як від зовнішнього вигляду, так і від наповнення всередині.
  •  
    Чудова книжка
    Данну книжку придбала на подарунок племінниці. Подарувавши, переконалась що вибір вірний. Данну книгу розглядали діти від 3х до 60-ти років, і кожен знайшов щось цікаве для себе.
    Якщо ви очікуєте знайти секрети мішленівських кухарів, то це видання не для вас. А от якщо хочете дізнатись справді неординарні відомості, то книжка вам припаде до душі. Ну, наприклад, що навіть у вигляді макаронів, у розробці їх дизайну, приймав участь відомий дизайнер..
    Якість книги приємна, яскраві картинки (не реалістичні, скоріш мультиплікаційні). Обов'язково придбаю ще енциклопедії цієї серії.
 
Характеристики 100 фактів про їжу
Автор
Джером Мартін, Сем Бер, Еліс Джеймс, Роус Голл, Рейчел Фірт
Видавництво
#книголав
Серія книг
Дитяча полиця
Мова
Українська
Рік видання
2020
Перекладач
Ганна Лелів
Вік
Від 6 до 8 років, Від 9 до 12 років
Ілюстратор
Федеріко Маріані, Парко Поло
Кількість сторінок
128
Ілюстрації
Кольорові
Формат
172х249 мм
Палітурка
Тверда
Папір
Офсетний
Тираж
2000
ISBN
978-617-7820-39-9
Вага
536 гр.
Тип
Паперова