Рецензии «У будні і свята»

Средняя оценка
1
  • 5
    2
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Лучшие рецензии
Написать свою рецензию
  • Смачно, просто та дешево!
    Олеся Кізима, 16 марта 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Якщо ви ще досі не навчилися смачно готувати - ми йдемо до вас!) Прихопивши з собою справжній кулінарний бестселер від Дарії Цвек ,,У будні і свята". Саме він дасть цінні поради, найперше, новачкам на кухні, як опанувати ази та вершини мистецтва приготування їжі як на щодень, так і на свята; щоб було і корисно, і смачно, і не надто складно, плюс, із доступних, бажано сезонних, продуктів. Адже, як не крути, а приготування їжі - це, погодьтеся, одна з трудомістких і водночас важливих домашніх справ. Бо саме від правильної і раціональної організації харчування, кількісного та якісного складу страв значною мірою залежить здоров'я всієї сім'ї. І настрій теж.)

    У пропонованому посібнику пропонуються цікаві меню на щотиждень - обідів та вечер - за місяцями року. Окремо скомпонованого меню для сніданків тут не наведено. Чому? Бо ранкові страви можна вибрати із рекомендованих варіантів для вечер, як і приготувати сніданок з того, що залишилося зі вчора.)

    Куди більше зусиль вимагає від господинь (чи господарів)) приготування обіду. Дарія Цвек радить не включати в меню однотипні страви. Наприклад, якщо подається суп із капусти, то на гарнір до м'яса салат з капусти - не рекомендовано. Або якщо друга страва вимагає багато праці, то суп краще зварити не дуже трудомісткий.

    Готуючи будь-яку страву, обов'язково звертайте увагу на її естетичний вигляд, колір та запах - усе це невід'ємні складові і хорошого апетиту, і приємної атмосфери за столом. Це можна сказати і про сервірування столу, тому приділіть увагу посуду, в якому подаються страви. Застеліть стіл скатертиною. Як радить авторка, не забувайте про квіти: влітку покладіть декілька квіток у низеньку вазу, взимку ж - гілочку смереки чи іншого хвойного дерева.

    ,,У будні і свята" - це справжня скарбниця традиційних українських страв. Велика увага в книзі присвячена супам та борщам.

    Авторка щиро ділиться своїми секретами щодо приготування призабутих регіональних страв, а також низки запозичених і з-за кордону.