Рецензии «Кажан Жан»

Кажан Жан
180 грн
Средняя оценка
10
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1
Лучшие рецензии
Написать свою рецензию
  • Усі ми прагнемо світла
    Світлана , 7 мая 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Оля Фреймут "Кажан Жан"
    Повелася на назву. Ще про кажанів у нас книги не було і стільки гарних відгуків мені попадалося, що, хоч і краялося серце від ціни, та я її придбала.
    Моїй дитині дуже сподобалася книга. Не знаю, що більше - текст чи ілюстрації, та син слухав уважно, оченята сяяли і губки посміхалася. Я ж таки назбирала трохи того, що мені не сподобалося.
    Зовнішність книги розкішна. Якісний папір, чудові ілюстрації. От саме малюнки, як на мене, найбільша цінність. Вони милі, чудесні, щирі, атмосферні. Вони повністю витягують цю історію, є для неї поплавком, який тримає цю казку на плаву. Від них не можна відвести погляду, вони ЗАВОРОЖУЮТЬ!
    Сам текст мене не вразив - це дуже толерантно сказано. Він здався кострубатим, непродуманим, не цілісним. Основна думка передана слабо. Інакше б не було величезної, як для дитячої книги, післямови "Коли стається диво" Інни Корнелюк. У ній намагаються нам пояснити, що хотіла донести авторка дітям. А це вже якийсь нонсенс. Нагадало критичні статті у шкільних підручниках з літератури. Подумалося, що це було дарма зроблено.
    Та моїй дитині сподобалося, а книга ж дитяча) Тож читайте!!!
  • Кажан Жан
    Наталья Хлызина, 13 августа 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Декілька днів тому ми з дочкою відвідали презентацію дитячої книги "Кажан Жан". Донечці навіть пощастило отримати автограф автора - Ольги Фреймут !!! Щодо книги: Вона одразу підкупає зовнішнім виглядом. Добротна тверда обкладинка,якісний папір, який на жаль не так часто можна зустріти на книжкових полицях, а також дуже гарні та яскраві ілюстрації, які з першої ж сторінки підкупають дитину))) А найголовніше - це зміст, звичайно. Так от і тут все добре) Книга розповідає про маленького кажанчика, який не хоче жити як усі, не піднімаючи голови, а мріє.... Кажанчик Жан має свої бажання, і робить усе, щоб вони здійснилися. Історія повчальна і вона дуже сподобалась моїй донечці!!! Я вважаю, що дітей потрібно вчити ось на таких гарних прикладах, граючись, розповідая казки, і тоді діти зможуть стати кращими людьми. Ще раз хочеться подякувати автору за таку чудову книжку, я однозначно рекомендую її усім маленьким читачам!!!
    А ось маленькій відеоогляд книги і презентації!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=u_6Aux0i9to&t=77s
  • Книга читає читача
    Inna Kornelyuk, 19 мая 2018 г.
    Рецензия полезна?
    З огляду на те, що мене згадали у відгуках, то я візьму слово і тут. Попри те, що кожне слово буде використано проти мене. Навіть кожне моє слово. Як літературний оглядач я пишу про ті книжки, які мені подобаються. Про інші я просто не маю бажання писати. Те саме з редагуванням. Якщо я бачу, що текст мені не цікавий, то я про нього забуваю. Казка про Кажана Жана не зовсім дитяча. Це така алегорія, у кілька поверхів, як "Колгосп тварин" Орвелла, для прикладу. Авжеж, я писала Післямову до казки для читачів дорослих. Бо мій досвід роботи у видавничій сфері такий: дитячі книжки дітям купують переважно дорослі, часто навіть читають книжки разом зі своїми дітьми. Коли ви дитина, то дорослі мають на це право - вирішувати, що ви маєте прочитати. В університеті викладачі мені часто вказували, що я маю читати. Читала і довіряла смаку певних викладачів. І потім, було колись таке ритуальне дійство, у дружньому колі обговорювали прочитане. І в цьому є сенс. Та я не є настільки категоричною, щоб стверджувати, що якщо сенс є для мене, то він для всіх є. Але... як хуліганка, писала післямову так, як хотілося мені. У мене була свобода летіти хоч на Місяць, хоч на край ночі. Я собі уявила, що я у чомусь теж Кажан Жан, хоч він ще дитина, школяр, персонаж-алегорія з казки, яку написала Оля Фреймут. Цей персонаж не слухав ні маму, ні тата. Капосна дитина... з казки, яку не всі розуміють. Це й не дивно, "Алісу в Країні Див" навіть дорослі часто не розуміють. А коментарі там такі, що навіть математики перечитують і шукають філософський камінь. Я не математик, навіть не філософ, але коли читала, фрагмент за фрагментом, казку про Кажана Жана, отримала задоволення. Книжки інколи дарують це відчуття. Якщо воно у мене виникає, то такі книжки перечитую. Що ж до шкільних підручників... (їх точно не перечитують). Якщо хтось вважає, що в шкільних підручниках є авторські післямови, то я таких підручників не бачила. Хоча ідея цікава. Підручник з казок і коментарі до них. Отто Ранк для дітей. Що ж до нонсенсу таке робити, писати коментарі до текстів, а чого вже не можна? Нонсенс? О, чула, то якась складна філософська категорія, високий жанр, як, наприклад, абсурд у Беккета. Ох це незрозуміле бажання автора ще й післямови або передмови... Нащо читачам пояснювати щось? Нікому й нічого не варто пояснювати. Ні дітям, ні дорослим. Це називається "нонсенс". От я зараз цим і займаюся - пояснюю. Це нонсенс. Але не цвірінькатиму багато, я вже післямову завелику написала, пишуть люди. На мій розбещений смак і розсуд, казка про Кажана Жана написана так, щоб її читали не тільки діти, але й дорослі. Вони там про себе можуть прочитати теж. Саме тому я так люблю казки, бо там стільки магічних загадок для читача. Гаррі Поттер мене б зрозумів. Дякую читачам за увагу до першого підсніжника видавництва авторки.
  • Хорошо иллюстрирует мир детских фантазий
    Даша Карайко , 19 сентября 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Мне понравилась сама история, идея, иллюстрации и то, что книжка написана в таком стиле, что есть ощущение, что над ней работали и маленькие дети и взрослые профессионалы. Очень потому и порадовала Фреймут. Это вообще какой-то новый взгляд на Ольгу. Мне финал книги не очень понравился, но в целом - интересно.
    Я случайно увидела ее и решила купить по буквально дуновению ветра и не жалею. Хоть во многом - это далеко не мой стиль.
    Не очень понравилось послесловие, но это имеет отношение к общему мнению о книге.
    Сама история довольно насыщена эмоциями и различными поворотами сюжета. Мне кажется, такие истории могут развивать эмоциональный интеллект ребенка. Да и взрослого тоже. Мне показалось замечательным, что персонажи крайне честны в своих проявлениях отношения к друг другу.
    Смело можно покупать детям. Как мне кажется, довольна широкий возрастной круг людей может быть заинтересован в этой истории. Но особенно приятно читать будет в компании. В этой сказке есть что обсудить. Тут использован не банальный подход к созданию истории.
  • Класна книга!
    Galina Klepikovskaya , 17 сентября 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Скажу чесно - я мала сумніви щодо цієї книги, коли дочка обрала її в книжковому магазині. Бо вона трохи задорога, як мені здалося. Але я не пожалкувала витрачених грошей жодної секунди. Бо книга доньці дуже сподобалась - там і цікава історія, гарні ілюстрації, дочка прочитала декілька разів, переказувала та вигадувала продовження (тут я вже натякаю, якщо авторка читає ці рецензії). Взагалі таку книгу варто мати на домашніх книжкових полицях, бо вона дійсно повчає і надихає маленьких читачів - і поміркувати, і, навіть, помалювати, продовжити.

    Ольга Фреймут мене приємно вразила тим, що свій досвід вона талановито перенесла у книгу, що вона сподобалась і дітям, і дорослим, адже це дійсно задоволення - тримати гарну, якісну, цікаву книгу в руках. Якщо ви ще думаєте - купувати чи ні - моя думка - купувати. Дитина до цієї книги буде декілька разів повертатися, перечитувати і роздивлятися. Ну і достатньо легко читати дитині, що не так давно тільки навчилася читати самостійно. Дякую за гарне видання і цікаву книгу!
  • Серед тисяч казок - ідеальний зразок
    Stasya Nazarenko, 2 июля 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Ніхто не примусить вас зневіритись в ангелах, якщо ви цього не дозволите. Насправді між казкою й життям немає різниці. Ті, хто читають казки, це розуміють. Бо казки вчать думати. Швидко. Неймовірно швидко, так навіть світло не вміє літати. © Цей фрагмент післямови - не просто слова, адже малечу не обдуриш. З усіх казок найбільше мою племінничку цікавить "Кажан Жан".

    Спочатку планувала написати рецензію одним реченням "Серед тисяч казок - ідеальний зразок". Але потім передумала, адже це справжнє джерело натхнення. Тільки Фреймут могла так по-світлому написати про нічних відчайдухів-кажанів. Люблю їх. Змалку просила у батьків не котика, песика, чи папугу. Хотілося мати кажана... Росла я, росли мрії і якось геть непомітно я з дитини перетворилася на дорослу людину, в якої є прекрасна племінниця. І вона теж любить кажанів - це крилате втілення ночі.
    Наша манюня сама ще не читає, адже у 2,5 роки то ніби ранувато, але справа не в тому. Казочку вона щоразу слухає уважніше, ніж старанний студент улюблену лекцію!

    + Навіть темрява потребує кольорів, тому особливо хочеться подякувати за чудові ілюстрації!

  • Щиро і "по-фреймутівськи"
    Анастасія Гончар, 27 мая 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Нам книга сподобалась відразу. Мою шестирічну доню ілюстрації надихнули на створення портретів головного героя, цілий вечір творила. Щодо тексту - просто не можу не радіти тій щирій українській мові, якою завжди говорить, а тепер і пише Оля Фреймут. Зміст цікавий, своєрідний, не банальний, що дуже важливо. Ми з дочкою перечитали багатсько казок, тож здивувати і зацікавити нас складно, але авторці це вдалось. Історія цікава, повчальна, а за головний посил, про віру в свої мрії, Олі окрема подяка. Головний герой так просто на своєму прикладі показує, що все можливо, хай не без труднощів, але якщо не опускати "лапокрила", то все реально. І як на мене це саме те, чого дитина має навчитись, саме те, що має винести з дитинства і пронести через все життя. Хтось пише, що 180грн це дорого. В мене питання, дорого порівняно з чим? 1 грам золота теж дорогий порівняно з 1 кг бараболі, і це нікого не дивує. Тож хочу сказати, що книга коштує своїх грошей, тож і зміст, і ілюстрації, і формат, і колір сторінок, все в ній прекрасно. На останок, як мама мамі, Олю, дякую, Вам ♥ ♥ ♥ пишіть ще!!!!
  • Коли за перо береться ,,народний ревізор"
    Олеся Кізима, 23 мая 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Всі ми знаємо Ольгу Фреймут як ,,народного ревізора", а ще як ведучу низки інших ток-шоу; журналістка, акторка, мати трьох дітей; а ще й письменниця, і починаючи з цього року -- ще й дитяча казкарка. ,,Кажан Жан" -- це перша ластівка, або ж, як каже сама авторка, перша весняна квітка -- підсніжник -- у її літературному доробку для дитячої аудиторії, до того ж у власному видавництві ,,Snowdrop" (українською перекладається як ,,підсніжник"). Це добра, бешкетлива і водночас глибока та повчальна сучасна казка, яка сподобається як дітям, так і їхнім батькам. Першим, перед усім, класнючищими ілюстраціями з-під пера знаного і улюбленого, зокрема, абабагаламагівцями художника Костя Лавра, а також можливістю впізнати в образі головного героя і себе, неслуха). А другі, прочитавши післямову Інни Корнелюк, зможуть відкрити для себе щось нове, на що при першому прочитанні казки не зверталося уваги. В будь-якому разі, на мою думку, ,,Кажан Жан" -- це книжка для спільного читання, з обов'язковим жвавим коментуванням та дискусіями малих і великих про що історія та який її головний меседж. А в дискусії, як відомо, народжується істина.

    Про кого ця казка? Про кажаненя-відчайдуху на ім'я Жан, котрий ріс дуже допитливим та не зовсім слухняним. А ще це історія про батьків, які звикли послуговуватися давньою-предавньою інформацією, стереотипами та забобонами, відповідаючи на запитання своїх маленьких чомусиків. Природно, що такий стан речей рано чи пізно не зупинить особливо затятих маленьких дослідників, як-от наш кажанчик Жан, тож вони подадуться шукати правду, покладаючись на власний досвід. Всупереч найсуворішим батьківським заборонам. Навіть життєвозагрожуючим! А у світі кажанів найбільшу загрозу становить... сонце! Кожен кажан знає: достатньо лишень показатися сонцю, як одразу загинеш!!! Та Жан вирішив утнути нечувану витівку -- зробити селфі зі сонцем! Уявляєте? Що з цього вийшло, тобто, чи не залишилася від нього лише купка попелу, пропоную спочатку здогадатися самим, а вже потім перевірити свою здогадку з думкою письменниці Ольги Фреймут.
  • Талантливый человек талантлив во всем (Фридрих Ницше)
    Н.Бондарчук, 30 марта 2018 г.
    Рецензия полезна?
    «Слушайте, я об этом буду говорить всем: это цена одной пиццы! При этом здесь - роскошные иллюстрации Костя Лавра, одного из лучших иллюстраторов в Украине» - так Инна Корнелюк, редактор «Snowdrop» (новоиспеченного издательства Ольги Фреймут), прокомментировала упреки журналистов и читателей о дороговизне книги. Лично я не считаю цену книги высокой (посчитайте, сколько вы тратите при обычном посещении продуктового магазина, и сопоставьте с ценой «Кажан Жан» - ну, и?!)
    В общем, «дороговизна» издания в следующем. Прежде всего, в ней - опыт женщины, воспитывающей троих детей и уже кое-чего повидавшей в своей жизни (собственно, прототипами героев и есть дети известной украинской шоу-вумэн). Потому, черпать опыт есть из чего. Книга играет большую роль в формировании личности, причем, как маленькой, так и взрослой, вдохновляет становиться еще более счастливой мамой, воспитывает хороший вкус. Манера поведения, этикет, характер автора чувствуется с первой страницы. «Кажан Жан» буквально пропитана детским любопытством, стремлением изучать все вокруг, любовью, добротой.
    Сам сюжет поучительный, это история маленькой летучей мышки, которая не смотря ни на что, идет к своей цели. Увлекательные приключения филигранно переплетены с попытками Фреймут объяснить простые и, одновременно, сложные вещи - вопросы маленьких, которые часто застают взрослых врасплох. К примеру, почему нельзя делать «то» или «это», если так этого хочется. В общем, читать книгу надо всей семьей, и возможно, она откроет глаза на многие вещи, осознание которых приведет полной гармонии между родителями и их детьми.
    Что касается качества книги: оно на самом деле крутое! Литература современная, стильная, оригинально оформлена. Белые страницы, черные страницы - как день и ночь - прибавляют чтению особой атмосферы. В общем, книга - то, что надо. Плюс к детской (и не только) библиотеке. Однозначно!
  • Відгук
    Катерина, 14 марта 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Чудова і, водночас, повчальна казка від Ольги Фреймут запам'ятається нам із сином надовго. Читаючи книгу «Кажан Жан», можна натрапили на зовсім неочікувані, та трішки навіть моторошні деталі казкового життя чудернацьких чортиків, як на мене. Але загалом історія дуже добра, у тексті відчувається любов авторки до дітей і її трішки «ревізорський» характер. Але я не про те. Це цікава «методичка» по вихованню дітей та з повчальним змістом для дорослих. Кажан Жан і його сестрички Мишаня і Леті навчають, як бути самими собою в різних ситуаціях, як варто реагувати на заборони дорослих та як, попри все, дійти до своєї мети.
    Тепла історія, як маленький відчайдушний Жан не спинився перед страхами дорослих і таки знайшов своє «місце під сонцем». Він порушував заборони, розбирався, що таке темрява і що є світло, таким чином відкривав для себе світ. Далеко небанальна композиція тримає увагу читача до останнього слова. Серед цікавинок хочу відзначити наступне:
    - матові, чудово проілюстровані сторінки, здебільшого чорного кольору (бо ідеться про сім'ю кажанів);
    - книжка написана таким чином, що розташування тексту іде зліва розгортки, а малюнок - справа;
    - коли історія ведеться на стороні світла, то колір сторінок змінюється на ніжно блакитний;
    - в тексті присутні сучасні слова (такі як селфі, світшот) що, однозначно, збільшує словниковий запас дитини;
    - позиція авторки також присутня, але тезисно, ненав'язливо. Так би мовити поєднання світлого і темного. Читається залюбки.
    Шикарні кольорові ілюстрації від лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка Кості Лавро - це взагалі окрема тема мого захоплення. Вони реально круті!
    Загалом, як мама маленького непосиди, цю книгу рекомендую для прочитання. До того ж ця література ще й українською мовою!