Рецензии «Эстония. Гастрономический путеводитель»

Средняя оценка
1
  • 5
    1
  • 4
    0
  • 3
    0
  • 2
    0
  • 1
    0
Лучшие рецензии
Написать свою рецензию
  • Знайомство з Естонією: смачно та пізнавально!
    Олеся Кізима, 8 февраля 2018 г.
    Рецензия полезна?
    Ніка Ганич, популярна російська телеведуча, запрошує усіх бажаючих відправитись у дуже ,,смачну" літературну мандрівку, яка називається ,,Естонія. Гастрономічний путівник". Погодьтеся, вже від самої назви книжки тече слинка, що вже казати, коли взятися за її читання! Тож ласкаво запрошую скласти мені компанію, вивчаючи доволі екзотичну північну країну, простуючи крізь... шлунок! Запевняю, чтиво обов'язково задовільнить найвибагливіші смаки і, на що я щиро сподіваюсь, пробудить ,,голод" подорожування, зокрема, у напрямку Естонії!

    Що нам відомо про Естонію? Так, одна з трьох прибалтійських держав, власне, найпівнічніша. Щедро оточена водними просторами. Межує із Латвією та Росією. Знайомство з цією країною можна і бажано розпочати саме з цього путівника. Тут увага акцентується не лише на національних смаколиках та найбільш рекомендованих стравах, а також де і коли їх найкраще куштувати. Книжка також містить мапи, корисні адреси, дрібку історичних та архітектурних цікавинок. І, головне, більше 150-ти унікальних рецептів, які можна запросто спробувати втілити у реальність вдома, використовуючи доступні у нас продукти.

    Видання - дуже і дуже якісне, з чудовими ілюстраціями. Авторка пише легко, цікаво та напрочуд щиро. Читаючи, складається враження, що спілкуєшся з давньою хорошою подругою, яка поганого точно не порадить! Зокрема, Ніка Ганич вважає, що найкраще орендувати машину з навігатором, оскільки таким чином ви зможете самі собі бути господарями у плані розрахунку часу перебування та напряму подорожей Естонією. Сама ж авторка промандрувала цією невеликою країною з півночі на південь та із заходу на схід впродовж двох місяців - серпня та вересня, зупиняючись у відомих та невідомих широкому загалу закладах. Куштуючи ту чи іншу страву, вона обов'язково запитувала про рецепт у шеф-повара. До речі, у книзі ви знайдете поруч з деякими рецептами ось такі літери - G, L та V, які означають, відповідно, що дана страва є або без глютену, або без лактози, або вегетаріанська.